Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Άνγκελα Μερκελ: «Θα ακολουθήσω την ίδια πολιτική στην Ευρώπη αν επανεκλεγώ»

Η Άνγκελα Μέρκελ 

Την ανάγκη να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, «ώστε τα πράγματα να μπορέσουν να εξελιχθούν» επισήμανε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σχολίασε ότι δεν λέει «τίποτα νέο» η έκθεση οικονομολόγων της Μπούντεσμπανκ, στην οποία περιγράφονται κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενη στην έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας που διέρρευσε στο περιοδικό «Der Spiegel», η κ. Μέρκελ τόνισε ότι «κάποια πράγματα στην Ελλάδα εξελίχθηκαν πιο αργά από ό,τι επιθυμούσαμε, από την άλλη πλευρά άλλα στοιχεία είναι αρκετά θετικά».

Διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που παραμείνει στην καγκελαρία, μετά τις εκλογές, θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική σε ό,τι αφορά την κρίση. Παράλληλα, έκανε αναφορά στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον ελληνικό προϋπολογισμό για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης.

«Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα λίγος χρόνος ώστε να μπορέσουν τα πράγματα να εξελιχθούν. Όπως είπα, υπάρχουν και θετικά μηνύματα, όπως ακούσαμε χθες τα νέα στοιχεία για την ανάπτυξη, η οποία είναι ακόμη αρνητική, αλλά για πρώτη φορά επετεύχθη πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν μπορώ όμως να ακόμη να διατυπώσω τελικό συμπέρασμα. Πιστεύω ότι οι Γερμανοί καταλαβαίνουν ότι το ευρώ για μας ως εξαγωγική χώρα αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα» υπογράμμισε η γερμανίδα καγκελάριος.

Υπερασπίστηκε εκ νέου την εφαρμοζόμενη πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, μιλώντας για «αλληλεγγύη που οδηγεί σε αποτελέσματα». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν έχει νόημα αν δεν αλλάζει κάτι σε επίπεδο δομών».

Εξάλλου, η Άνγκελα Μέρκελ διέψευσε πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού «Stern» περί απόσυρσής της από την πολιτική το 2016, εάν επανεκλεγεί και διαμήνυσε ότι επιθυμεί να κυβερνήσει για πλήρη θητεία.

ΠΗΓΗ: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου