Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σοκ από την «μαντινάδα» του Γιάννη Σμαραγδή στον Αντώνη Σαμαρά

“ Η Τέχνη, υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι για να εξυμνεί μια πολιτική αλλά και τα πρόσωπα, που με τις αποφάσεις τους καταστρέφουν και ισοπεδώνουν τους λαούς. ”

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την απλόχερη «εκδήλωση αγάπης» του γνωστού σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο προαύλιο της οικίας Τσικλητήρα που οργάνωσαν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και ο εκπολιτιστικός σύλλογος Ναυαρίνο.

Ο Γιάννης Σμαραγδής, αγνοώντας την πραγματικότητα και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποφάσισε να χαρίσει μια αυτοσχέδια μαντινάδα, στον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός, στ' ς Αμερικής τ' αλώνι, κι έλαμψες και ήρθες νικητής, και σ' αγαπάμε όλοι».

Παρακάμπτοντας, τους όποιους πανηγυρισμούς για νίκες και δάφνες μετά το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, όπου στην ουσία ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα του μίλησε για μια εντελώςδιαφορετική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και η Ευρώπη, η εκδήλωση λατρείας του σκηνοθέτη προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, προκαλεί σοκ στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας.

Η Τέχνη άλλωστε, υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι για να εξυμνεί μια πολιτική αλλά και τα πρόσωπα, που με τις αποφάσεις τους καταστρέφουν και ισοπεδώνουν τους λαούς.

Στην ίδια εκδήλωση βέβαια ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έφτασε στο σημείο να κάνει και αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη, όπου αν ο ίδιος ο Καζαντζάκης ζούσε σήμερα, δεν είναι γνωστό το τι θα έλεγε στον Αντώνη Σαμαρά αν και πάνω - κάτω φανταζόμαστε, τι θα ήταν αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου