Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Τουρισμός στην Ελλάδα: Οι χιλιάδες επισκέπτες και η μαύρη εργασία


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος / Fosphotos
Περισσότεροι από 800.000 Τούρκοι τουρίστες επισκέφθηκαν φέτος τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη. Πέρυσι οι τουρίστες από την γείτονα έφτασαν τις 500.000. Την ώρα, όμως, που αμερικανικά δίκτυα δημοσιεύουν διθυραμβικά αφιερώματα για τα ελληνικά νησιά, γερμανικά ΜΜΕ αναδεικνύουν το πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας στις τουριστικές περιοχές.
 


H τουριστική περίοδος στην Ελλάδα, δε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» αναμένεται να παραταθεί εξαιτίας των βίαιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο.
 
«Μοναδικά πλεονεκτήματα»

Για μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ελληνικά νησιά κάνει λόγο το αμερικανικό CNN σε σχετικό του αφιέρωμα.
 
«Η Ελλάδα διαθέτει 1.400 νησιά - 230 από αυτά κατοικούμενα, από τα πλέον όμορφα περιουσιακά στοιχεία της Μεσογείου και προσφέρει πλεονεκτήματα που δεν μπορείτε να βρείτε σε πολλά άλλα μέρη», γράφει το CNN.
 
Μαύρη εργασία

Ρεπορτάζ για τον τουρισμό στην Ελλάδα φιλοξενεί και η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Αν και τιτλοφορεί το δημοσίευμά της, όμως, «Ο κλάδος ελπίζει σε ρεκόρ επισκεπτών. Ο τουρισμός στην Ελλάδα ανθεί», η εφημερίδα δεν αφήνει ασχολίαστη μια πιο σκοτεινή πλευρά της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Η FAZ, γράφει ότι οι ξένοι τουρίστες αποτελούν αυτό το διάστημα την μοναδική μηχανή ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, όμως σημειώνει πως «ειδικά στα τουριστικά νησιά η μαύρη εργασία είναι ευρύτατα διαδεδομένη».


 http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου