Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Και ο Ρένος Χαραλαμπίδης;




Και ο Ρένος Χαραλαμπίδης; Ο πρωταγωνιστής Ρένος Χαραλαμπίδης των ταινιών, των σειρών, των τηλεπαιχνιδιών! Ο σχεδόν ψυχογιός του ένθεου Τσούμα, ο στιλάτος και υποδόριος ηθοποιός, ο ελαφρώς μπλαζέ, λίγο κυνικός, κάπως ανατρεπτικός κ. Χαραλαμπίδης είναι πολίτικος και υποψήφιος βουλευτής. Έχει πέσει μάλλον πολλή αναδουλειά στο θέατρο –και στην δημοσιογραφία να ομολογήσω- για αυτό πολλοί ηθοποιοί –και δημοσιογράφοι- αναζητούν νόημα στην τόσο αναξιόπιστη, λαβωμένη στο γόητρό της, χαμένη στον ορισμό του ρόλου της, πολιτική. Όταν τους ηθοποιούς τους επιβραβεύουν με χειροκροτήματα, με τι ανταλλάσσουν το έπαθλο; Με γιούχα, με ξεφωνητά, με γιαούρτια, μουστάρδες, κλούβια αβγά, νερά; Το ειρωνικό μειδίαμα μας, υπογραμμίζει τάχα μου τα όνειρα τους για ένα καλύτερο μέλλον δικό μας. Οι ξύλινες μπλόφαρες και οι υπεκφυγές μας προκαλούν πονοκέφαλο.

Παλιά, που είχαν αξία τα λειτουργήματα, οι τέχνες, τα επαγγέλματα και όλοι στην κοινωνία, με τις αιώνιες ανισότητές της, αναγνώριζαν την ανάγκη του άλλου, σα να σε στηρίζει μη γλιστρήσεις στο τσάμικο, ακόμα και αν εσύ κάνεις τη φιγούρα. Ο Χορν αστός ήταν, με άποψη για την κοινωνία, αλλά πιο πολύ για την τέχνη του. Και ενώ ήταν κολλητός με τον Καραμανλή, δεν κατέβηκε ποτέ βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής! Είχε σημαντικότερο έργο να κάνει. Να σώσει με το ταλέντο του.

Οι ηθοποιοί κάποτε, διάλεξαν ρόλο για να παρηγορήσουν, να μορφώσουν, να καθοδηγήσουν τις κοινωνίες της εποχής τους. Τι τους κάνει να τον ανταλλάξουν με κάτι που ψάχνεται μέσα σε σωρούς γραβατών, μπλε πουκαμίσων, ακριβών ή νάιλον κοστουμιών και μανικετόκουμπων με σύμβολα κομμάτων, να γίνει μόρφωμα, να γεννήσει κάτι νέο, να αναζητήσει ουσία;


Ο πρωταγωνιστής
Ρένος Χαραλαμπίδης, γίνεται κ. Χαραλαμπίδης και ζητά την άδεια μας να μας σώσει, μέσα απ τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας! Εγώ θέλω να σωθώ αλλά μέσα απ'τον Μπέκετ, τον Ιονέσκο, τον Ροζέ Βιτράκ, με ατόφιο και εμπνευσμένο παράλογο, με μοναδικό σουρεαλισμό. Στην πολιτική βοηθού στην κωμωδία η ατάκα, αλλά ο συγγραφέας γράφει δράμα και στο τέλος αντί να πεθαίνουν όπως στο Σαίξπηρ στην σκηνή οι ήρωες, εκτελούνται οι θεατές, οι αντιήρωες.

Σκέψεις είναι αυτές κ. Χαραλαμπίδη μου και μη μου τις χρεώσετε σε χαράτσια όταν εκλεγείτε με το καλό. Εσείς κάνετε ό,τι θέλετε φυσικά, όπως όλοι οι συνάδελφοι σας –πολιτικοί. Μου επιτρέπεται όμως, να αναπολώ τον κομψό ηθοποιό που θαύμαζα και να αναρωτιέμαι αν τον απήγαγαν μηνμονιακοί εξωγήινοι!


http://www.queen.gr/KISS-KISS-BANG-BANG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου