Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σταματά η προβολή τηλεοπτικών σποτ "Ελλάδα-ΕΕ μαζί" με παρέμβαση Α.Τσίπρα


Με μια... τηλεοπτική υποχώρηση, η ΕΕ διαβεβαιώνει ότι δεν εμπλέκεται στην εν Ελλάδι εκλογική διαδικασία. Αναβάλλεται η προβολή  τηλεοπτικών σποτ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σύνθημα «Ελλάδα-ΕΕ μαζί». Τελικά, ύστερα από παρέμβαση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς την Κομισιόν, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα , αποφάσισε να προβάλλει, μετά τις βουλευτικές εκλογές, αυτά τα τηλεοπτικά μηνύματα της ΕΕ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπούν στην έμμεση ή άμεση παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα».


Ο κ. Τσίπρας, όπως αναφέρει το vima.gr, αποστέλλοντας επιστολή του προς τους επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, είχε εκφράσει το αίτημα να μεταδοθούν μετά τις εθνικές εκλογές τα σποτ με σύνθημα «Ελλάδα-ΕΕ μαζί». Ζήτησε να το αποδεχθούν για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας και θεσμικής ουδετερότητας στις εξελισσόμενες εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες κυρίαρχου και ισότιμου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, τους ζήτησε να απόσχουν από οποιαδήποτε πρωτοβουλία,«έμμεσης ή και ευθείας, παρεμβολής στην, έστω και προς το παρόν άτυπη, προεκλογική διαδικασία της Ελλάδας και επηρεασμού της κρίσης του ελληνικού λαού».

Μάλιστα, είχε αναδείξει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν να ταυτίσουν το Μνημόνιο με την Ευρώπη και την απόρριψη του Μνημονίου με απόρριψη της Ευρώπης, έξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή. Ι αυτό για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, όπως ανέφερε στην επιστολή του,  «παρά τις προθέσεις σας, η επικαιρότητα ενός τέτοιου τηλεοπτικού σποτ, που θα επανέφερε στο προσκήνιο ανύπαρκτο θέμα - και μάλιστα περιβεβλημένο με τη θεσμική αξιοπιστία οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - εκ των πραγμάτων συνδέεται μόνον με την προεκλογική στρατηγική δύο κομμάτων».

ΠΗΓΗ-Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου