Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ν.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:«Δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω»

Στις κατηγορίες σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΕΗ  απάντησε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, αποδίδοντας το όλο θέμα σε «κρατικοδίαιτους φετοεπενδυτές που θέλουν να διαλύσουν» την Επιχείρηση.


Σε δημοσίευμά της με αφορμή το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ το οποίο εστάλη ήδη στον υπουργό Περιβάλλοντος και τον αρμόδιο εισαγγελέα, η εφημερίδα «Έθνος» κάνει λόγο για «χορό εκατομμυρίων» από συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ σε βάρος της ΔΕΗ, καθώς όπως αναφέρεται, μέσω υπερτιμολογήσεων εισέπραξαν ποσά που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε πέρυσι, όταν δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που περιλάμβανε αντίστοιχες διαπιστώσεις.

«Όση λάσπη κι αν πετάξουν ό,τι και να κάνουν, το στόμα δεν πρόκειται να μας το κλείσουν. Οι κρατικοδίαιτοι ψευτοεπενδυτές που θέλουν να διαλύσουν τη ΔΕΗ θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και όσον αφορά τις κατηγορίες, επανέλαβε το αίτημά του να ανοίξουν «εδώ και τώρα» οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών τα τελευταία είκοσι χρόνια. «Αν βρεθεί σε μένα έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή οποιαδήποτε αγορά, δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε σοβαρές τις καταγγελίες και ζήτησε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών.

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι ήδη ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ΔΕΗ (και θα ακολουθήσει σχετική επιστολή) τη διενέργεια και εσωτερικής έρευνας, καθώς επίσης να εξαντληθούν όλα τα νομικά περιθώρια για ανάκτηση δαπανών οι οποίες δεν έπρεπε να έχουν γίνει.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για το θέμα αναφέρονται τα εξής:

«Στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περιήλθε από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο που είχε ζητήσει ο κ. Ρακιντζής σε επιχειρήσεις που είχαν εκδώσει τιμολόγια μεγάλου ύψους προς τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ/ΔΕΗ.

Παράλληλα, με την κοινοποίησή τους στον αρμόδιο Εισαγγελέα από το ΣΔΟΕ, ο υπουργός ΠΕΚΑ θέτει τα στοιχεία αυτά υπ' όψιν της Διοίκησης της ΔΕΗ για την εκ μέρους της διοικητική διερεύνηση του ζητήματος και απόδοση ευθυνών, υπενθυμίζοντας τη σχετική πρωτοβουλία της πρώην υπουργού ΠΕΚΑ για διενέργεια ελέγχου νομιμότητας των καταβολών της ΔΕΗ Α.Ε. από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα αποτελέσματα του ελέγχου του τον Απρίλιο 2011».

«Είναι σαφές», καταλήγει η ανακοίνωση, «ότι και τα νέα αυτά στοιχεία πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά, για να μην καταλείπονται σκιές σε καταγγελίες διαφθορά και να αποδοθούν ευθύνες ταχύτατα, όπου υπάρχουν».

Η ΓΕΝΟΠ οφείλει να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία για το πάρτι διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στο οποίο έχει επιδοθεί εδώ και καιρό, σχολίασε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειριάδη, η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ είναι υποχρεωμένη να απολογηθεί, «γιατί οι σπατάλες του συντεχνιακού της τσιφλικιού, επιβαρύνουν καθημερινά τους πολίτες, στερώντας θέσεις εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα, επιβάλλοντας υψηλούς φόρους και οδηγώντας στην περικοπή των μισθών και των συντάξεων».

Καταλήγοντας, ο κ. Ζαφειριάδης καλεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να παρέμβουν στο θέμα, αντί να σιωπούν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση «αποδεικνύουν πως λειτουργούν με γνώμονα την προστασία των κομματικών τους στρατών και όχι του κοινού συμφέροντος». 

 http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου