Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η Γερμανία θέλει (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) πάνω από 50% στο δημοψήφισμα της 6ης Μαϊου…


 
Σε όλους, εντός και εκτός  Ελλάδας έχει γίνει πια συνείδηση ότι οι εκλογές της 6ης Μαϊου δεν είναι απλές βουλευτικές εκλογές για την εκλογή της νέας κυβέρνησης. Είναι δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ» στο νέο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Είναι επίσης γνωστό ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν, με ή χωρίς Σαμαρά, με ή χωρίς Βενιζέλο. Η γνώμη μας είναι ότι θα συγκυβερνήσουν και οι δύο μαζί ( η εξουσία είναι γλυκιά), όπως κάνουν και αυτή τη στιγμή.
Μπορεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα να μην νοιάζεται (ή να κάνει πως δεν νοιάζεται) για το συνολικό ποσοστό του εκλογικού σώματος που θα λάβουν από κοινού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, φτάνει να έχουν πάνω από 151 βουλευτές, όμως η τρόϊκα και κυρίως οι κ.κ. Μέρκελ και Σόϊπμλε,…. νοιάζονται πολύ. Όχι πως ενδιαφέρονται για την δημοκρατική ευαισθησία των Ελλήνων, αλλά γιατί θα υπάρξει πρόβλημα νομιμοποίησης του μνημονίου και της ακολουθούμενης πολιτικής εξαθλίωσης των Ελλήνων, στα μάτια των υπόλοιπων ευρωπαίων.
Απροκάλυπτα, υπέρ της άποψης αυτής τάχτηκε και ο κ. Βενιζέλος από την Τρίπολη, όπου μίλησε χθες.
 Δεν μπορείς να εφαρμόζεις σε έναν λαό εξοντωτικά μέτρα, όταν έχεις την πλειοψηφία του λαού απέναντι, δεν γίνεται. Και μπορεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα να έχει γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων του τέτοιες «μικρολεπτομέρειες», αλλά οι διεθνείς δυνάστες τις προσέχουν πολύ. Αν όμως στις εκλογές της 6ηςΜαϊου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξεπεράσουν αθροιστικά το 50%, τότε ο ίδιος λαός, με βάση την βασική δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας,  νομιμοποιεί τα πάντα. Τότε θα πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια μέσα και ο καθένας ας βρει τον τρόπο της δικής του «αυτοκτονίας».
Όσο λοιπόν πιο κάτω από το 50% είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αθροιστικά, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Γι’ αυτό στις 6 Μαϊου λέμε ΟΧΙ στην τρόϊκα και στους Γερμανούς.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου