Κυριακή 8 Απριλίου 2012

-Νοίκιασέ τες τώρα!





Αστυνομία- πριβέ
για πλούσιους δημιουργούν, με το νομοσχέδιο που προώθησαν προ ημερών, ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας, εκδίδοντας, μάλιστα -όπως αποκαλύπτει, σήμερα, το Πρώτο Θέμα- ακόμα και τιμοκατάλογο για τις...προσφερόμενες υπηρεσίες.
Πρόκειται για εξόχως σοβαρό θέμα που εκθέτει τους δύο υπουργούς και γελοιοποιεί την ΕΛ.ΑΣ, γεγονός που απαιτεί αμέσως την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Μιχ. Χρυσοχοϊδη και της ηγεσίας της απαξιωμένης αστυνομίας. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η εγκληματικότητα επιδεινώνεται, η λαθρομετανάστευση διαρρηγνεύει τον κοινωνικό ιστό και οι δυνάμεις καταστολής γίνονται ολοένα και αργιότερες απέναντι σε αγανακτισμένους πολίτες και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης (Μανώλης Κυπραίος, Μάριος Λώλος κ.ά).
Η απόφαση των δύο υπουργών δημοσιεύτηκε προ ημερών στο ΦΕΚ (888/Β, 21/ο3/2012) και ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, και τις τιμές (!) για την ενοικίαση αστυνομικών και μέσων της ΕΛ.ΑΣ.
σε ιδιώτες που επιθυμούν να εντείνουν την ιδιωτική φύλαξή τους, να εμφανιστούν "γκλαμουράτοι" σε εκδηλώσεις που οργανώνουν (γάμοι, βαφτίσια, δεξιώσεις κλπ.), ή, ακόμα και για την χρησιμοποίηση σε...κινηματογραφικές ταινίες και σίριαλ!

Έτσι, με 40 ευρώ την ώρα μπορείτε να έχετε ένα περιπολικό της αστυνομίας και με 50 μία μοτοσυκλέτα της ομάδας Ζ ή Δίας, μαζί με τον οδηγό, ενώ με 50 ευρώ μπορείτε να νοικιάσετε αστυνομικό σκύλο μαζί με τον συνοδό του. Εάν το βαλάντιό σας το επιτρέπει και θέλετε να δείξετε πόσο ισχυροί είστε μπορείται να έχετε ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ με 1500 ευρώ ανά ώρα ή ταχύπλοο σκάφος με 200 ευρώ!


Πέραν της γελοιότητας της κοινής υπουργικής απόφασης, το θέμα είναι σοβαρότατο καθώς δείχνει πόσο απαξιώνεται το κράτος και ιδιαίτερα οι υπηρεσίες ασφαλείας, στην προσπάθεια να εισπραχθούν ακόμα και ...φραγκοδίφραγκα στο βωμό του μνημονίου και της τρόϊκας!

Καμία πρόβλεψη, ωστόσο, δεν υπάρχει για τους χιλιάδες αστυνομικούς που φυλάσσουν επιχειρηματίες, πολιτικούς και μεγαλοδημοσιογράφους. Θα κληθούν, φερ'  ειπείν, να πληρώσουν ...με την ώρα, εκδότες και επιχειρηματίες που έχουν στην ασφάλειά τους αστυνομικούς;


http://www.anatropi2020.gr/2012/04/blog-post_08.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου