Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η ΔΑΚΕ απειλεί τον Σαμαρά με αντάρτικο και μέσα στη Βουλή

Τελεσίγραφο έστειλαν οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά προειδοποιώντας τον ότι διαφωνούν κάθετα με την πρόθεσή του να αποδεχθεί τα τελεσίγραφα της Τρόικα για τη λήψη νέων μέτρων, ενόψει της δανειακής σύμβασης.
Χθες το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνδικαλιστών στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γραμματέας Συνδικαλιστικού Γιάννης Μανώλης, ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.

Οι συνδικαλιστές σε έντονο ύφος, αρκετές στιγμές, επισήμαναν ότι θα βρεθούν απέναντι στη διαφαινόμενη επιλογή της ηγεσίας του κόμματος να συναινέσει στην πρόταση της Τρόικα αποδεχόμενη τις περικοπές στη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση της μετενέργειας στις συλλογικές συμβάσεις.

Οι συνδικαλιστές πιστεύουν ότι η μείωση αφενός θα επεκταθεί σε όλα τα κλιμάκια και αφετέρου θα απορρυθμίσει το σύνολο της αγοράς εργασίας καθώς όλοι θα προτιμούν τους φτηνούς νεοεισερχόμενους υπαλλήλους απολύοντας τους ήδη εργαζόμενους.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισήμαναν ότι δέχονται ασφυκτικές πιέσεις και προειδοποίησαν ότι θα καλέσουν δημοσίως τους βουλευτές του κόμματος να καταψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση που θα βασίζεται σε μια τέτοιου είδους συμφωνία.

Η απόλυτη διαφωνία που εκφράζουν οι συνδικαλιστές δημιουργεί έναν πρόσθετο πονοκέφαλο στον κ. Σαμαρά ο οποίος προσπαθεί από το βράδυ της Κυριακής να δημιουργήσει ένα κλίμα σκληρής διαπραγμάτευσης -με πρωτοβουλία και επιμονή της Νέας Δγημοκρατίας- προκειμένου να πείσει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει περισώσει πολλά.
Στη λογική αυτή περιλαμβάνονται οι ισχυρισμοί ότι ο κ. Σαμαράς έσωσε 13ο και 14ο μισθό, ότι απέτρεψε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και ότι κατόπιν ενεργειών του θα μειωθούν λιγότερο από ότι ήθελε η Τρόικα, οι επικουρικές συντάξεις.

 http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου