Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

H Γιάννα και η ανίατη πάθηση του μίσους σε κάθε τι Εθνικό



Του Περικλή Δανόπουλου

Ήταν αναμενόμενο μετά από τις αντιδράσεις, η κα Δασκαλάκη να προσπαθήσει να το μαζέψει. Επιχείρησε επομένως να εξωραϊσει την κατάσταση, και να πείσει για τις καλές της προθέσεις. Είπε πολλά. Ήταν κατηγορηματική για το γεγονός πως δεν επιχειρείται αναθεώρηση της ιστορίας. 



Δεν είπε ωστόσο τίποτα, για την ''περιθωριακή ελίτ που έκανε την επανάσταση'', για τον ''δικτάτορα Καποδίστρια'', για την ελπίδα του Άγγλου ιστορικού, πως ''μετά το πέρας της ιστορίας θα έχουν σταματήσει οι αυταπάτες για το '21''. Ανέφερε μάλιστα, ότι δεν ασκείται λογοκρισία σε κανένα μέλος της επιτροπής.

Προφανώς και δεν μπορεί να πείσει κανένα. Και προφανέστατα όλο αυτό το τσούρμο των ''σαλτιμπάγκων'' που νομίζει πως μπορεί να παραχαράξει ή και να σβήσει τις ιστορικές μνήμες, παραμένει στην θέση του. Όχι όμως, μάταια το προσπαθεί, αφού δεν υπάρχει πια η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για να γιατρέψει την ανίατη πάθηση του μίσους σε κάθε τι Εθνικό.

Αλλά το κυριότερο που άφησε η κυρά Γιάννα να αιωρείται, είναι το να δείξει η επιτροπή, την πορεία της Ελλάδας αυτά τα διακόσια χρόνια, και τι κατάφερε, πως δηλαδή είναι πια μια σημαντική χώρα μέσα στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Αφού και η επανάσταση πέτυχε με την βοήθεια των Ευρωπαίων, άρα αποτελεί Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Succes story από αυτά που κατασκευάζονται πολύ εύκολα, στα επικοινωνιακά εργαστήρια.

Και εδώ, θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν υπάρχει κανένα κεκτημένο. Η Ελλάδα δεν απέκτησε ποτέ από τότε την Εθνική της ανεξαρτησία. Τότε και πολύ περισσότερο τώρα, οι ''ξένοι'' που έλεγαν τότε, τσακώνονται για το ποιός θα κουμαντάρει και θα διαφεντεύσει την μοίρα της Ελλάδας.

Τότε Τουρκικός ζυγός. Σήμερα ένας άλλος ζυγός, με οικονομικό στραγγαλισμό από την ΕΕ και τους λοιπούς ''συμμάχους και εταίρους''.

Το μήνυμα της επανάστασης του 21 , είναι διαχρονικό, είναι επίκαιρο. Ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα τελειώσει όταν το πει ο λαός
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου