Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Τα ραντεβού του Μητσοτάκη και του Αναστασιάδη με τον Νετανιάχου: Για να πάρουμε πρέπει και να δώσουμε…



Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε το ραντεβού με τον ομόλογό του, του Ισραήλ, τον σκληρό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τις 15 Ιουνίου.
Πρόκειται για μία πολύ καλή εξέλιξη. Θα ακολουθήσει και η επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στην Ιερουσαλήμ, στις 25 Ιουνίου.
Ενόψει των απειλών της Τουρκίας, η σημασία των συναντήσεων με την ισραηλινή ηγεσία αναβαθμίζεται. Δεν γνωρίζω τι έχουν στο μυαλό τους οι ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά στο σημείο που έχει οδηγήσει τα πράγματα η κατοχική δύναμη, πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά και τις στρατιωτικές συμμαχίες με φιλικές χώρες στην περιοχή.

  • Δεν περιμένω ότι μία ξένη χώρα θα έρθει να …πολεμήσει για εμάς και να μας σώσει. Αλλά αν συζητηθεί ανοικτά το θέμα, και διευκρινιστεί το «δούναι» και το «λαβείν», όλα γίνονται. Θα μπορούσε και να είναι η ευχάριστη έκπληξη των επισκέψεων του κ. Μητσοτάκη και του κ. Αναστασιάδη στον φίλο τους τον Μπενιαμίν.
Ελπίζω να έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να περιμένουν βοήθεια από το ΝΑΤΟ (η Ελλάδα) και την Ευρωπαϊκή Ένωση (και οι δύο χώρες)…
Η ηγεσία του ΝΑΤΟ είναι έντονα φιλοτουρκική και βρίσκεται σε άρνηση. Δεν αντιλαμβάνεται καν αυτό που είπε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Ότι ένας πόλεμος Ελλάδας και Τουρκίας εξυπηρετεί μόνο τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία πολιτικά διεφθαρμένη “οργάνωση”, που ακολουθεί τις επιταγές της Γερμανίας. Δυστυχώς, οι Γερμανοί με πρώτη την Άγγελα Μέρκελ, γονάτισαν ενώπιον του …”μεγαλείου” του Ταγίπ Ερντογάν. Να μην ξεχνάμε ότι θα προμηθεύσουν θανατηφόρα υποβρύχια στην κατοχική δύναμη. Άρα ούτε οι εταίροι Ευρωπαίοι θα βοηθήσουν…
Περιμένουμε με αγωνία τις ανακοινώσεις που θα γίνουν στην Ιερουσαλήμ. Είναι η ώρα για πολύ τολμηρές αποφάσεις κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδος και κ. Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΜΙΧ. ΙΓΝ., HELLAS JOURNAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου