«Καλή νύχτα και καλή τύχη, Φώφη»
Να που και τα Ποτάμια γυρίζουν πίσω. Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέδειξε ότι μπορεί να αλλάξει τους νόμους της φύσης. Όμως, έκανε μισή δουλειά. Δεν έπρεπε μόνο να ανακοινώσει τη φυγή του από το Κίνημα Αλλαγής.
Έπρεπε να ανακοινώσει ότι και ο ίδιος πάει σπίτι του. Γιατί μένει δηλαδή στην πολιτική; Για να γίνει κάποια στιγμή το γιουσουφάκι του Τσίπρα; Δεν του φτάνει τόση ξεφτίλα; Το Ποτάμι ήταν ένα καλό εγχείρημα αλλά βασίστηκε αφενός στην ιδεολογικοπολιτική θολούρα του κέντρου κι αφετέρου σε έναν κακό, άσχετο, ψωνισμένο αρχηγό. Για τον Σταύρο Θεοδωράκη ισχύει ο στίχος «Δεν έφταιγεν ο
ίδιος, τόσος ήτανε».
Αλλά ας πάμε στον πραγματικό υπαίτιο της χθεσινής εξέλιξης. Μιας εξέλιξης που ενδιαφέρει το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Διότι έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ: Ένα ισχυρό κέντρο, ένα Κίνημα Αλλαγής ή όπως αλλιώς θα λέγανε την Κεντροαριστερά, με δυναμική στην κοινωνία θα βοηθούσε τα μέγιστα να απαλλαγούμε μια και καλή από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γι’ αυτό είχε σημασία η εκλογική διαδικασία του περασμένου Νοέμβρη. Είχε σημασία ότι 212 χιλιάδες άνθρωποι πήγαν να ψηφίσουν για να αναγεννηθεί ένα κέντρο που θα έπαιρνε πίσω τους ψηφοφόρους που μετακόμισαν ευκαιριακά στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό όλοι είχαμε πιστέψει ότι κάτι καλό θα μπορούσε να βγει από εκείνο το πολιτικό γεγονός.
Γι’ αυτό ακριβώς και λέμε τώρα ότι δεν φταίει ο Σταύρος και το ρηχό ποταμάκι του για την αποτυχία. Ο βασικός υπαίτιος έχει όνομα και επώνυμο και αυτό είναι «Φώφη Γεννηματά».
Το είχαμε γράψει από τότε που εξελέγη η κ. Γεννηματά ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να ανανεωθεί ο χώρος. Κι ότι αργά ή γρήγορα θα τα έκανε θάλασσα και θα οδηγούσε στη διάλυση αυτής της κοινής προσπάθειας. Ούτε μεγάλη ηγέτης είναι ούτε καν έχει αυτό το πολιτικό ένστικτο για να ενώσει, για να συνθέσει, για να φέρει πίσω τους κεντρώους που αγκαλιάστηκαν από τον Αλέξη τον ψεύτη.
Το εγχείρημα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος διότι η κυρία της Χαριλάου Τρικούπη ήθελε απλά ένα ΠΑΣΟΚplus. Με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Λαλιώτη, τον Ρέππα, τον Πρωτόπαππα και τον Όθωνα αλλά και όλο το παλιό, απαξιωμένο ΠΑΣΟΚ που βλέπουν οι νέοι και γελάνε.
Μα πώς να φτιάξεις ένα ενιαίο κόμμα, έστω και με συνιστώσες, όταν κουμάντο θέλει να κάνει ο αποτυχημένος Γιωργάκης. Και πώς να το κάνεις όταν η Γεννηματά από τη μια αγκάλιαζε τον Τσίπρα για να κάνουν μαζί Συνταγματική Αναθεώρηση και μόλις κατάλαβε τη γκάφα της το έπαιξε αντικυβερνητική ζητώντας εκλογές; Με τη στρατηγική των ίσων αποστάσεων και τους χαϊδέματος των αυτιών κόμμα δεν φτιάχνεις. Χωρίς ρήξεις με το κατεστημένο, χωρίς να βγουν μπροστά οι νέες γενιές, με ό,τι πιο σάπιο και διεφθαρμένο δεν πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ κι έμεινε στο ΠΑΣΟΚ, πώς να δώσεις στους πολίτες την αίσθηση της ανανέωσης;
Οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν. Κανονικά ένα νέο εγχείρημα που κατάφερε να προσεγγίσει τόσο κόσμο το Νοέμβριο θα έπρεπε να παίρνει 15%. Είδαν στη Χαριλάου Τρικούπη τις δημοσκοπήσεις; Δίνουν μάχη για την τρίτη θέση με τη Χρυσή Αυγή αντί να δίνουν για τη δεύτερη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, κι όσο δεν τη βλέπουν οι κύριοι και οι κυρίες που κάνουν κουμάντο στο μικρομαγαζάκι του ΚΙΝΑΛ, τόσο θα απαξιώνονται στα μάτια του κόσμου.
Τι έκανε η κ. Γεννηματά για να ισχυροποιήσει αυτή την προσπάθεια; Απολύτως τίποτε. Χωρίς όραμα, χωρίς ιδέες, με κάτι ιδεολογικές μπαρούφες για την Ελλάδα του 2020 και… τα σκυλιά δεμένα. Η διάλυση είναι το φυσικό επακόλουθο. Γιατί τώρα τι έμεινε; Το παλαιό (ή παλιό) ΠΑΣΟΚ, με τον ανυπόληπτο Καμίνη, τον ανύπαρκτο Θεοχαρόπουλο και τον… Πόντα. Έτσι τα κατάφερε η κ. Γεννηματά.
Αν θα ήθελαν να προσφέρουν στον τόπο χωρίς να κοιτάνε τα μικροσυμφέροντά τους και το μαγαζάκι τους, όλοι αυτοί που το παίζουν «παράγοντες», θα πήγαιναν σπίτι τους, μαζί με τον Σταύρο. Η κ. Γεννηματά κανονικά θα έπρεπε να παραιτηθεί και να ασχοληθεί με άλλο… άθλημα. Μεγάλο πολιτικό δεν σε κάνουν τα επώνυμα και οι πολιτικές κληρονομιές. Ούτε βεβαίως και οι διαπλεκόμενοι, «φτιαχτοί» αρχηγοί τύπου Σταύρου Θεοδωράκη.
Για να πολεμήσεις το τέρας που έφτιαξε ο Τσίπρας ή που φιλοδοξούν να «αναστήσουν» κάποιοι στη ΝΔ πρέπει να δώσεις κάτι διαφορετικό στον κόσμο. Όχι ένα αρχηγικό κόμμα που όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται στα υπόγεια. Γι’ αυτό μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ κάποιος πρέπει να βρει το θάρρος και να πει στην κ. Γεννηματά «καλή νύχτα και καλή τύχη, Φώφη».


 http://www.antinews.gr/action.read/politiki/kali-nuxta-kai-kali-tuxi-fofi/2.125041