Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Ιερώνυμος: Το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα μόνο των Ελλήνων

Το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα μόνο των Ελλήνων, αλλά της Ευρώπης και όλου του κόσμου, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος έφτασε πριν από λίγο στη Μυτιλήνη...
εν όψει της κοινής επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο.
Όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την άφιξή του στο νησί, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να διεθνοποιηθεί το προσφυγικό πρόβλημα.
Το απόγευμα, μετά από συναντήσεις που θα έχει με τους επιχώριους μητροπολίτες του νησιού, τον Μυτιλήνης Ιάκωβο και τον Μηθύμνης Χρυσόστομο, ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στην Καλλονή. Εκεί θα τελέσει τρισάγιο στον...

τάφο του π. Στρατή Δήμου, γνωστού ως «παπα Στρατή» ο οποίος πέθανε πρόσφατα και ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην περίθαλψη προσφύγων αλλά και ντόπιων που το είχαν ανάγκη.
Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου «Αποστολή του παπα Στρατή» στην Καλλονή της Λέσβου. Από την Καλλονή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα κινηθεί στην Αγιάσο όπου στο ναό της Παναγίας θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.
Στο μεταξύ στις 8 περίπου το βράδυ θα φθάσει από την Κωνσταντινούπολη στη Μυτιλήνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο αεροδρόμιο εκ μέρους της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, τον Πατριάρχη θα υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος. Αργά το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη στο ξενοδοχείο του δεύτερου.
Περίπου στις 10.15 το πρωί του Σαββάτου, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, θα υποδεχθούν τον Πάπα και τη συνοδεία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που εν τω μεταξύ θα έχει αφιχθεί στο αεροδρόμιο του νησιού.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου