Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει

γράφει ο Μανώλης Βολουδάκης
 
Ένα ακόμα σπουδαίο άρθρο του Dr. Paul Craig Roberts, που παραθέτω αυτούσιο σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο.
Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήδη διεξάγεται. Πόσο καιρό έχει ακόμα πριν να περάσει στο στάδιο του πυρός;
Η Washington διεξάγει επί του παρόντος οικονομικές εχθροπραξίες και τον πόλεμο της προπαγάνδας εναντίον τεσσάρων από τα πέντε μέλη της ομάδας των χωρών γνωστής ως BRICS, (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική). Η Βραζιλία και η Νότια Αφρική αποσταθεροποιήθηκαν με κατασκευασμένα πολιτικά σκάνδαλα. Και οι δύο χώρες είναι γεμάτες με πολιτικούς και... Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) χρηματοδοτούμενους/ες από την Washington, που επινοεί ένα σκάνδαλο, στέλνει τους πολιτικούς πράκτορές της να αναλάβουν δράση απαιτώντας ενέργειες εναντίον της κυβέρνησης και τις ΜΚΟ της στους δρόμους σε διαδηλώσεις.
Η Washington το δοκίμασε αυτό κατά της Κίνας με την ενορχηστρωμένη "διαμαρτυρία των φοιτητών" στο Hong Kong. Η Washington ήλπιζε ότι η διαμαρτυρία θα εξαπλωθεί στην Κίνα, αλλά το σχέδιο απέτυχε. Επίσης, το δοκίμασε εναντίον της Ρωσίας με τις ενορχηστρωμένες διαδηλώσεις κατά της επανεκλογής του Putin αλλά απέτυχε και πάλι.
Για να αποσταθεροποιήσει την Ρωσία, η Washington χρειάζεται μια πιο σταθερή λαβή στο εσωτερικό. Προκειμένου να αποκτήσει μια πιο σταθερή λαβή, η Washington συνεργάστηκε με τις μέγα-τράπεζες της New York και τους Σαουδάραβες ώστε να μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου από περισσότερο των $ 100 ανά βαρέλι που ήταν, σε $ 30 ανά βαρέλι. Αυτό έχει ασκήσει πίεση στα Ρωσικά οικονομικά και στο ρούβλι. Σε απάντηση των δημοσιονομικών αναγκών της Ρωσίας, οι σύμμαχοι της Washington μέσα στη Ρωσία πιέζουν τον Πρόεδρο Putin για την ιδιωτικοποίηση σημαντικών Ρωσικών οικονομικών τομέων προκειμένου να αυξήσουν τα ξένα κεφάλαια που θα καλύψουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού και θα υποστηρίξουν το ρούβλι. Αν ο Putin ενδώσει, σημαντικά Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα μετακινηθούν από τον Ρωσικό έλεγχο στον έλεγχο της Washington.
Κατά τη γνώμη μου αυτοί, που πιέζουν για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι είτε προδότες, ή, εντελώς ηλίθιοι. Ανεξάρτητα με το τι από τα δύο είναι, αποτελούν πάντως ένα κίνδυνο για την ανεξαρτησία της Ρωσίας.
Ο Eric Draitser παρέχει μερικές λεπτομέρειες της επίθεσης της Washington στην Ρωσία, στην Νότιο Αφρική και στην στην Βραζιλία. Για το άρθρο μου για την επίθεση της Washington στην ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής, δείτε εδώ.
Όπως έχω πολλές φορές επισημάνει, οι νεοσυντηρητικοί έχουν παρανοήσει από την αλαζονεία και την υπεροψία τους. Στην προσπάθειά τους να επιβάλλουν την Αμερικανική ηγεμονία σε όλο τον κόσμο, έχουν παραμερίσει κάθε προσοχή στην αποφασιστικότητά τους να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία και την Κίνα.
Με την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών από τους οικονομολόγους τους, που έχουν εκπαιδευτεί στην δυτική νεοφιλελεύθερη παράδοση, οι Ρωσικές και Κινεζικές κυβερνήσεις παγιδεύονται μόνες τους στην Washington. Πιστεύοντας στην "παγκοσμιοποίηση", χρησιμοποιώντας το δολάριο των ΗΠΑ, συμμετέχοντας στο σύστημα δυτικών πληρωμών, ανοίγοντας τον εαυτό τους σε αποσταθεροποίηση από τις εισροές και εκροές ξένων κεφαλαίων, φιλοξενώντας Αμερικανικές τράπεζες, και επιτρέποντας την ξένη ιδιοκτησία, οι Ρωσικές και οι Κινεζικές κυβερνήσεις έχουν γίνει οι ίδιες από μόνες τους ώριμες- έτοιμες για αποσταθεροποίηση.
Εάν η Ρωσία και η Κίνα δεν απεμπλακούν από το δυτικό σύστημα και δεν εξορίσουν τους νεοφιλελεύθερους οικονομολόγους τους, θα πρέπει να εμπλακούν σε πόλεμο προκειμένου να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου