Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Οικουμενιστικό τουρνουά ποδοσφαίρου διαθρησκευτικής πολιτισμικής συνύπαρξης η απάντηση του Molenbeek στην τρομοκρατία…βρέθηκε η λύση ….η δοκιμασμένη αποτυχημένη συνταγή

H πλατεία του δημαρχείου του Molenbeek άντρο τρομοκρατών καμικάζι ισλαμιστών που σκόρπισαν το θάνατο σε Συρία,Παρίσι,Βρυξέλλες μεταμορφώθηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου το απόγευμα.Αλλά το tournoi που διοργανώθηκε αυτή την Τετάρτη δεν ήταν ένα συνηθισμένο πρωτάθλημα αλλά μια συνάντηση ποδοσφαιρική « multiconvictionnelle » πολυομολογιακή όπου βρέθηκαν αντιμέτωπες  ποδοσφαιρικές ομάδες που στη σύνθεσή τους διέθεταν παίκτες καθολικούς,μουσουλμάνους,εβραίους,βουδιστές,τους ελεύθερα σκεπτόμενους εννοείται εδώ ο κλάδος των αγνωστικιστών αθειστών και μη εχόντων μια θρησκευτική πεποίθηση που στην πράξη όμως ως...
ορολογία στο Βέλγιο γειτνιάζει αν δεν ταυτίζεται με τον ελευθεροτεκτονισμό.
Ένα σύμβολο ελπίδας μετά τα γεγονότα που μάτωσαν την πρωτεύουσα αναφέρει το άρθρο με τον προπαγανδιστικό τίτλο τίτλο Molenbeek: διεθνής πρωτεύουσα του ποδοσφαίρου και της ειρήνης.

To τουρνουά της Τετάρτης συγκέντρωσε πάνω από 100 νέους ηλικίας από 15 ως 21ετών.Το εγχείρημα ήταν η μπάλα αλλά περισσότερο να μεταφερθεί η εκόνα σε όλον το κόσμο ενός δήμου  παραδειγματικού την ώρα που έχει γίνει ορόσημο των τζιχαντιστών.Με το εναρκτήριο κιόλας λάκτισμα το κοινό εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του γύρω από το 2 από τα 3 terrains εμψυχώνοντας και βέβαια φιλμάροντας τους αθλητές .

Τα ματς συγκέντρωσαν αντιπροσώπους από κάθε θρησκεία κι από το φιλοσοφικό ρεύμα που στην βελγική τρέχουσα δηλώνει τους αθειστές αγνωστικιστές.Οι ομάδες αποτελούνταν από 6 παίκτες που όφειλαν να σεβαστούν το κριτήριο του ομολογιακού αμαγάλματος.Κορίτσια αγόρια επίσης αναμειγνύονταν στη σύνθεση 1 ομάδας.Συγκεκριμένα κάθε ομάδα αποτελούμενη από 6 παίκτες είχε στη σύνθεσή της παίκτες από 3 διαφορετικές θρησκείες στο minimum.Κάθε ματς διαρκούσε 10 minutes και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παίξουν 2 με 4 matchs.Υπήρχαν κατηγορίες ανά ηλικία  15 με 17 χρόνων και 18 με 21.

Το γεγονός αυτό « Football for Peace » έγινε από μια επιτροπή συντονισμένη από την κοινότητα την καθολική οικουμενιστική Sant’Egidio που συναθροίζει διάφορα θρησκευτικά και φιλοσοφικά ρεύματα. Αυτή ένωση είχε οργανώσει και την πορεία « Together in peace – Liberté et respect » μέσα στους δρόμους των Bruxelles.  Όπως το εξηγεί η Hilde Kieboom, πρόεδρος του  Sant’Egidia έθεσε στη διάθεση τις δυνάμεις του για να οργανωθεί αυτή η επιτροπή.



Caιξξο
o ραββίνος

Σπάνια μiq διοργανώτρια επιτροπή αποδείχθηκε τόσο πολυπολιτισμική multiculturel. Αυτή αποτελείτο από την la Conférence Épiscopale de Belgique, l’Église Anglicane, le Consistoire Central Israélite de Belgique, l’Exécutif des Musulmans de Belgique,  l’Archevêché Orthodoxe de Belgique την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Βελγίου, le Centre d’Action Laïque, l’Église Protestante Unie de Belgique και τη Synode fédéral des Églises protestantes et évangéliques de Belgique.

Εκφράζοντας το κοινό μήνυμα ο Ραββίνος Aharon Malinsky της εβραικής κοινότηατς της Αμβέρσας επανέλαβε (μετά από τον εναρκτήριο αγώνα), πόσο η εικόνα του Βελγίου και του Molenbeek όφειλαν ν΄ανακαινιστούν και ότι αυτή η αθλητική ημερίδα θα έφερε την απόδειξη ότι πολλές θρησκείες μπορούν να ζήσουν « ειρηνικά,μαζί μέσα στην ίδια πόλη και στην ίδια χώρα.
Tounoi de football à Molenbeek en faveur du vivre ensemble
Μέσα στο κοινό οι  περαστικοί ενθουσιάζονταν να βλέπουν για πρώτη φορά άτομα να φέρουν την  kippa στην πλατεία του δημαρχείου του δήμου των Βρυξελλών Molenbeek.

Το Βέλγιο δενα νακαλύπτει τώρα τον διαθρησκευτισμό,την ανοχή κλπ είναι οι εμπεδωμένες αξίες του που απέτυχαν οικτρά και κατά τραγικό τρόπο.Ας ελπ΄σιει κανείς ότι στην επόμενη τρομοκρατική δεν θα είναι καμικάζι κάποιος από τους σημερινούς εθελοντέ ςτου οικουμενιστικού τουρνουα αγαστής συνύπαρξης όπως αποδείχθηκε ότι ήταν εργζόμενοι σε αεροδρόμιο του Ζaventem και του Ευρωκοινοβουλίου…rtbf. 20.4.16


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου