Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Λ.Λαζόπουλος: Το μήνυμα στα άτομα με αναπηρία και η αντίδραση του κόσμου

Συγκινημένος ο Λάκης Λαζόπουλος σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την αγάπη του και τον σεβασμό του στους ανθρώπους αυτούς, μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό από τα σχόλια του κατά την διάρκεια της εκπομπής του, για τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας που είναι καθηλωμένος σε καροτσάκι.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» της Ελασσόνας ο γνωστός  ηθοποιός, σύμφωνα με το eleftheria.gr, μέσα σε κλίμα συγκίνησης έστειλε τα δικά του μηνύματα λέγοντας:...
«Έπρεπε να έρθω στην Ελασσόνα για να δω τη σκέψη και την ψυχή της Ελλάδος. Ο καθένας χρειάζεται ένα άλλο άνθρωπο κάθε φορά, οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Αν υπάρχει μια μορφή αναπηρίας, είναι η ψυχική αναπηρία, για αυτούς που δεν έχουν αγάπη για τους συγκεκριμένους. Παίρνεις περισσότερη δύναμη από ανθρώπους που έχουν περάσει δύσκολα, παρά από ανθρώπους που επιφανειακά νιώθεις πως έχουν όλα τα καλά, αλλά έχουν αυτό το λίγο, αυτό που τους τρώει. Στη χώρα αυτή δεν θα έπρεπε να παρακαλάμε για μία ράμπα, για μία πρόσβαση. Δεν μπορείς να το στερείς από κανέναν αυτό. Για μένα ήταν μάθημα αυτές οι κουβέντες που άκουσα σ' αυτή την αίθουσα. Είπαν αλήθειες οι άνθρωποι. Μέσα στη δυσκολία, μας δυσκολεύουν. Μην μας επιβαρύνετε και άλλο.
Φταίμε εμείς που δεν μάθαμε στα παιδιά μας την αλήθεια. Ωραιότερο πράγμα από την αλήθεια δεν υπάρχει.
Μας έκαναν να αισθανθούμε κάπως περίεργα. Αισθάνθηκα πάρα πολύ αδύναμος, βλέποντας αυτούς που έχουν την ψυχική δύναμη να ξεπερνάνε τα πάντα. Έχω περπατήσει όλα αυτά τα μέρη. Ξέρω τις φωνές, τους ήχους, ξέρω πώς μιλάμε. Τα χωριά, η επαρχία, η Θεσσαλία έχει μια δύναμη ψυχής. Μας βοηθάει ο κάμπος να βλέπουμε πιο καθαρά τα πράγματα. Ευχαριστώ την Χρυσούλα Πιτένη, τον δήμαρχο, ευχαριστώ όλους αυτούς που μίλησαν, τους ευχαριστώ για τη δύναμη που πήρα σήμερα από τα λόγια τους. Ότι μπορώ να κάνω, πάντα θα το κάνω για τα άτομα με αναπηρία».
Στην εκδήλωση «Κάνε ένα βήμα… να κάνω εγώ το επόμενο» ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Λάκης Λαζόπουλος ερμήνευσε το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη «Όταν έχω εσένα» με την μαθήτρια Χριστίνα Σαρρή που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας.
Είχαν προηγηθεί βιωματικές ομιλίες από την κ. Τζένη Ράπτη (χορεύτρια αγωνιστικού χορού με αναπηρικό αμαξίδιο), κ. Κωσταντίνο Βαζούρα (Παραολυμπιονίκη Tennis με αναπηρικό αμαξίδιο), κ. Χαράλαμπο Βαρυτιμίδη (πρωταθλητή ακοντισμού), κ. Χριστίνα Σαρρή (μαθήτρια Λυκείου με αισθητηριακή αναπηρία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου