Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

SAMAR-DEND

«ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ»!
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ (ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ-ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ)!
από τον Μάκη Βραχιολίδη
Επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα του Makeleio.gr ότι η προχθεσινή αιφνιδιαστική επίσκεψη Σαμαρά στην Ομόνοια ήταν κοροϊδια για τους μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής Ο A Σαμαράς μαζί με μαζί με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Δένδια έκαναν δήθεν απολογισμό του έργου εκκαθάρισης της Ομόνοιας από τους λαθρομετανάστες. Ήταν όμως μια βόλτα επικοινωνιακού χαρακτήρα και τίποτε παραπάνω. Ο A. Σαμαράς δεν πέρασε από παρόδιους δρόμους όπου οργιάζει η παρανομία και η εγκληματικότητα. Παρεμπόριο, ναρκωτικά, πορνεία, δίνουν και παίρνουν! Αυτό καταγγέλλουν κάτοικοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι των οδών Σωκράτους και Βερανζέρου, δίπλα ακριβώς από την Ομόνοια, οι οποίοι αντιδρώντας στην επίσκεψη-φιάσκο του Σαμαρά στην Ομόνοια, την ερχόμενη Πέμπτη στις 6.00 το απόγευμα, διοργανώνουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με κλείσιμο των παραπάνω δρόμων!
Η κα Τζίνα Δημοπούλου, κάτοικος της περιοχής η οποία προΐσταται της μεθαυριανής διαμαρτυρίας, μιλώντας στο makeleio.gr είπε: «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Δώσανε υποτίθεται βαρύτητα στο μάζεμα των λαθρομεταναστών και εδώ γίνεται το "έλα να δεις". Πορνεία, ναρκωτικά και εγκληματικότητα είναι στα ύψη. Μας κοροϊδεύουν ότι προχθές κατέβηκε εδώ ο Σαμαράς; Πού κατέβηκε; Στο Hondos Center πήγε; Γιατί δεν ήρθε εδώ κάτω στη Βερανζέρου, να δει τι γίνεται; Ο ίδιος ο Δένδιας είχε κατέβει εδώ, γιατί δεν ήρθε ο Πρωθυπουργός; Εδώ, είναι το παλιό κτίριο του ΝΑΤ , είναι ανοιχτό και μπαίνουν μέσα οι παράνομοι, κοιμούνται με στρώματα. Από το απόγευμα και μετά... οργιάζουν! Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εδώ, μόνον ξενοδοχεία δεν είναι, αλλά λειτουργούν ως οίκοι ανοχής. Όχι άλλη ανοχή στους οίκους ανοχής. Εδώ ανθεί το παρεμπόριο, το μαύρο χρήμα με τα ναρκωτικά και την πορνεία και η Πολιτεία το μόνο που ξέρει είναι να εκφοβίζει εμάς τους κατοίκους και τους νόμιμους επαγγελματίες με τις επιπτώσεις της φοροδιαφυγής! Δηλαδή, οι άλλοι που θησαυρίζουν από την παρανομία δεν τους ενοχλεί κανένα κράτος κι εμείς που προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, θα πάμε φυλακή στο τέλος! Είναι να τρελαίνεσαι!
Εγώ είμαι μόνιμη κάτοικος εδώ. Πληρώνω 1450 ευρώ χαράτσι αλλά δεν μπορώ ούτε καν να νοικιάσω ή να πουλήσω το διαμέρισμά μου! Τόσο πολύ έχουν υποβαθμίσει την ζωή στην περιοχή. Εάν σκοπεύουν να μας διώξουν με το έτσι θέλω, εγώ τους δίνω τα κλειδιά και τους τα χαρίζω. Γιατί εάν είναι να πληρώνω νταβατζιλίκια στην εκάστοτε κυβέρνηση, καλύτερα να πληρώνω στους νταβαντζήδες της Ομόνοιας, να νιώθω ασφαλής τουλάχιστον και να κυκλοφορώ στην περιοχή χωρίς να κινδυνεύω».
Η κα Δημοπούλου, μέσω του makeleio.gr απευθύνει πρόσκληση στον κόσμο για την Πέμπτη στις 6.00 μ.μ. να συμπαραστεθεί στην προσπάθειά τους και να έρθει στις οδούς Βερανζέρου και Σωκράτους. «Καλούμε τον κόσμο να έρθει κοντά μας και να μας βοηθήσει, διότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τα δήθεν έργα εκκαθάρισης του κέντρου από τους λαθρομετανάστες, δεν έχει αλλάξει τίποτε. Θα κάνουμε και πορεία διαμαρτυρίας προς τα πρεζονομάγαζα» !
Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κάτοικοι, επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι των οδών Σωκράτους-Βερανζέρου, έχει ως εξής:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Επαγγελματίες, κάτοικοι και εργαζόμενοι της Ομόνοιας διαπιστώσαμε ότι όλες οι ενέργειές μας, διαμαρτυρίες και επαφές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπήρξαν άκαρπες. Η φωνή και η αγανάκτησή μας πέφτει μονίμως στο κενό. Η μη τήρηση των προϋποθέσεων για την ακεραιότητα, την ποιότητα ζωής και η ραγδαία υποβάθμιση της περιοχής μας , μας ώθησε για πολλοστή φορά να βγούμε στον δρόμο, μήπως και κάποιοι που μιλούν για έντιμη κυβέρνηση, επιτέλους να δώσουν λύση και όχι ημίμετρα σκοπιμότητας. Δίνοντας βαρύτητα σε εξορμήσεις κατά των παράνομων μεταναστών, η πορνεία, η εμπορία και η χρήση σε δημόσιους χώρους έχει πάρει τα πάνω της! Ξενοδοχεία, που μόνο τουρίστες δεν έχουν θησαυρίζουν καθημερινά και η Πολιτεία μιλάει για τις επιπτώσεις φοροδιαφυγής. Απαιτούμε σφράγιση των χώρων αυτών, καθώς και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων επωφελούνται από αυτή την κατάσταση. Επιτέλους ας αλλάξουν οι νόμοι και ας λειτουργήσουν έστω και μία φορά υπέρ του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.
Για τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Σωκράτους και Βερανζέρου την Πέμπτη στις 6.00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου