Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Παναγιωτόπουλος: «Διάλυση του στρατού από το Γερμανό κατακτητή»


Σκληρή αντιπαράθεση για τα μέτρα της τρόικας στη Βουλή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να μιλάει για διάλυση του στρατού
Ενοχλημένος εμφανίζεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο σενάριο μείωσης των μισθών των στρατιωτικών, ενώ χθες από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για διάλυση του στρατού από τον Γερμανό κατακτητή.
«Ο Γερμανός κατακτητής, όταν πάτησε το πόδι στη χώρα, το πρώτο που φρόντισε να κάνει ήταν να διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί ακριβώς αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της κρατικής οντότητας και της εθνικής κυριαρχίας», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου Άμυνας απαντούσαν στο υπουργείο Οικονομικών ότι τα ισοδύναμα μέτρα του Πενταγώνου απορρίφθηκαν από την τρόικα. «Το Υπουργείο έδωσε αναλυτική κατάσταση ισοδύναμων μέτρων, τα οποία επεξεργάστηκαν προηγουμένως οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και οι επιτελείς τους. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται δραστικές μειώσεις λειτουργικών εξόδων kαθώς επίσης και μεγάλες μειώσεις εξοπλιστικών δαπανών, που αφορούν σε κατάργηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και σε τροποποιήσεις, προς τα κάτω, του ύψους υφισταμένων συμβάσεων. Οι μεγάλες αυτές μειώσεις σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν μετάθεση ή μετακύληση του χρόνου πληρωμής των συγκεκριμένων ποσών, αλλά αποτελούν δραστικές και πραγματικές περικοπές», υποστηρίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.


 http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου