Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!



ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ «ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ» ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ!
ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ «ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!
Την κήρυξη ολόκληρης της Ελλάδας σε «ειδική οικονομική ζώνη» προτείνει ο πρόεδρος του συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων!
Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Χανς Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Σπίγκελ», μάλιστα, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει όχι μόνο να λάβει επιπλέον οικονομική «βοήθεια», η οποία, βεβαίως, θα είναι όπως και τώρα με το «αζημίωτο», αλλά και να στελεχωθεί με τοποτηρητές άρτι αφιχθέντες από τις Βρυξέλλες, τους οποίους βαφτίζει «προσωπικό από υπαλλήλους της ΕΕ»!
Η αρπακτικότητα και η κυνικότητα του γερμανικού ιμπεριαλισμού δεν σταματά εκεί! Ο εκπρόσωπος των γερμανικών πολυεθνικών ομίλων αξιώνει να έχoυν οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες τον τελευταίο λόγο στις οικονομικές αποφάσεις που αφορούν στο υπό διαμόρφωση προτεκτοράτο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι δίδοντες στήριξη στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να συνδιαμορφώνουν τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα».
Ο ίδιος απορρίπτει τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη λέγοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως θυγατρική «που δεν την αφήνεις να καταρρεύσει αλλά την εξυγιαίνεις». «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει μεν να εκχωρήσει κυριαρχία, αλλά θα έπρεπε να δώσει σε όσους την στηρίζουν από την ΕΕ την ευκαιρία να συνδιαμορφώνουν επί τόπου τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε επιπλέον, σημειώνοντας πως «πρέπει να γίνουν σκέψεις και για ενέχυρα», προκειμένου να διασφαλιστούν από κάθε πλευρά τα συμφέροντα των «επενδυτών».
Η συνέντευξη του Γερμανού βιομήχανου κλείνει με μια μακάβρια και απεχθή παρομοίωση: η Ελλάδα, ως άλλος «ασθενής», θα «πρέπει να μπει σε έναν “θάλαμο οξυγόνου” ώστε να αναρρώσει μακροπρόθεσμα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου