Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ενοχλημένο το Μαξίμου από τον Κοντομηνά

http://www.lykavitos.gr/

Εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και οργισμένες αντιδράσεις από κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας προκαλεί η εμμονή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha μέσα από σχεδόν μονοθεματικά δελτία στο ζήτημα της λαθρεμπορίας καυσίμων και ιδιαίτερα η προσπάθεια που γίνεται απ’ το κανάλι για στοχοποίηση επιχειρηματιών.

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι η δημιουργία κλίματος σκανδαλολογίας αλλά και η προσπάθεια να εμφανιστεί η κυβέρνηση ω
ς όμηρος επιχειρηματικών συμφερόντων προκαλεί επικίνδυνες παρενέργειες με δεδομένη την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

Ενοχλημένος είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
γιατί σε περίπτωση που ο πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων εκφραστεί μέσα από ένα κύμα σκανδαλολογίας τότε θα ακυρωθεί κάθε απόπειρα για ιδιωτικοποιήσεις με ότι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Η σκληρή γραμμή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha ε
ίναι επιλογή του ίδιου του Δημήτρη Κοντομηνά και σχετίζεται με τις συμβάσεις που υπέγραφαν πρόσφατα με τον ΟΠΑΠ εταιρίες συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη και του Δημήτρη Μελισανίδη.

Ο ιδιοκτήτης του Alpha
που φέρεται να εκπροσωπεί μεγάλη εταιρία του εξωτερικού που δραστηριοποιείται στον τομέα του στοιχήματος και του βιντεολότο θεωρεί ότι οι συμβάσεις που υπέγραψε ο ΟΠΑΠ είναι προϊόν πολιτικής παρέμβασης.
 Γιαυτό άλλωστε ο σταθμός αναπαρήγαγε και τις δηλώσεις Καμμένου για δήθεν χρηματοδότηση εφημερίδων που στηρίζουν  την κυβέρνηση από επιχειρηματίες που έχουν συνάψει προνομιακές συμβάσεις με το δημόσιο. 

Πάντως ο πόλεμος για τον ΟΠΑΠ αναμένεται να έχει συνέχεια και βεβαίως θα προκαλέσει μεγάλες παράπλευρες απώλειες.


Οι επιχειρηματίες που στοχοποιούνται απ’ τον Alpha ετοιμάζουν μπαράζ μηνύσεων και αγωγών τόσο κατά του σταθμού όσο και ορισμένων δημοσιογράφων πρώτης γραμμής
που έχουν αναλάβει την προώθηση των καυτών θεμάτων.

Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες τόσο σε επίπεδο αντιδράσεων όσο και σε επίπεδο συμμαχιών που διαμορφώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου