Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Όχι στον ισλαμοφασίστα Ερντογάν!, Συλλογή Υπογράφων για την ακύρωση της επίσκεψης Ερντογάν


Όχι στον ισλαμοφασίστα Ερντογάν!
Συλλογή Υπογράφων για την ακύρωση της επίσκεψης Ερντογάν

www.gopetition.com/petitions

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2017 προετοιμάζεται επίσκεψη στην Ελλάδα του «νεοσουλτάνου», Ταγίπ Ερντογάν:
–Την στιγμή που στο Κυπριακό ξεδιπλώνεται η επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας που θέλει πια λάφυρο όλη την Κύπρο·
– Την στιγμή που ο Ερντογάν, αφού η Τουρκία κατεξευτέλισε όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, έχει ανοίξει θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης και μέρα με την μέρα αυξάνει την επιθετικότητα του στο Αιγαίο, όπου
διεκδικεί τουλάχιστον το μισό·
–Την στιγμή που η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου αντιπρόεδρου, Τσαβούσογλου, στην Θράκη κατέδειξε και στους πλέον αφελείς ότι η Τουρκία σχεδιάζει την Κυπροποίηση της Θράκης·
–Την στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται στο αποκορύφωμα της επεκτατικής της δραστηριότητας, προωθώντας τα σχέδιά της στην Συρία, και ευρύτερα στην Μέση Ανατολή·
–Την στιγμή που διεξάγει εδώ και δύο χρόνια γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού στην Νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ έχει απαγορέψει το κουρδικό κόμμα (HDP) και έχει συλλάβει πάνω από 20.000 μέλη του·
–Την στιγμή που άλλαξε το Σύνταγμα με βία και νοθεία, ενώ έχει φιμώσει τον ίδιο τον τουρκικό λαό·
–Την στιγμή που όλος ο δημοκρατικός κόσμος έχει απομονώσει τον δικτάτορα Ερντογάν (από το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 και μετά ο Ερντογάν έχει γίνει δεκτός μόνο από μια ευρωπαϊκή χώρα, την Πολωνία και δεν θέλουμε η δεύτερη να είναι η Ελλάδα).
Σε μια τέτοια δυσχερή γι’ αυτόν συγκυρία, οι Τσίπρας–Καμμένος–Κοτζιάς επέλεξαν να προσκαλέσουν τον Ερντογάν για να κάνουν το «χατίρι» των Αμερικανών. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσκληση για επίσκεψη από τον Κοτζιά έγινε αμέσως μετά το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα στον «μεσολαβητή» με την Τουρκία και τον «νεοσουλτάνο» της, τον οποίο καλεί ως μη όφειλε, για να λειτουργήσει ως «γέφυρα» που θα εξομαλύνει τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση!
Και όλα αυτά σε μια στιγμή που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη Μέση Ανατολή και οδηγούμαστε σε νέες μείζονες αντιπαραθέσεις. Η Κυβέρνηση σκοπεύει μήπως να ανατρέψει την παραδοσιακά ουδέτερη πολιτική της Ελλάδας στην περιοχή; Κάτι τέτοιο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την χώρα. Οι εξουσιολάγνοι της κυβέρνησης είναι έτοιμοι να γίνουν ατζέντηδες μιας επικίνδυνης πολιτικής στην περιοχή και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούνται και ως ενδιάμεσοι μιας «προσέγγισης» με τον βασικό μας αντίπαλο, την οθωμανο-κεμαλική Τουρκία!
Οι νεο-οθωμανοί θεωρούν την μνημονιακή καταβύθιση της χώρας μας, και την μεταβολή της σε αποικία χρέους, ως την μεγάλη ευκαιρία για να ολοκληρώσουν την δορυφοροποίηση της στη σφαίρα επιρροής τους.  Οι λαοί που έχουν βιώσει και βιώνουν την τουρκική επιθετικότητα, οι Κούρδοι, οι Αρμένιοι, οι βαλκανικοί λαοί, και βέβαια εμείς, οι Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο –γνωρίζουν ότι καμιά «φιλία» και προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει με την Τουρκία του Ερντογάν, που με ταχύ βήμα στήνει ένα προσωποπαγές, ανελεύθερο, επεκτατικό και εν τέλει φασιστικό καθεστώς.
Για τον ελληνικό λαό, λοιπόν, μόνο μια απάντηση υπάρχει. Όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Γι’ αυτό και καλούμε όλους να κινητοποιηθούν και να διαμαρτυρηθούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Η Επιτροπή μας, ανοικτή σε όλους τους Έλληνες δημοκράτες, αποτελούμενη από Ελλαδίτες, Κυπρίους, Μικρασιάτες, Πόντιους, Αρμενίους, Κούρδους, θα πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων για να αποτραπεί αυτή η επίσκεψη. Στο βαθμό δε που θα πραγματοποιηθεί θα εκδηλώσουμε έμπρακτα την καθολική αντίθεση του ελληνικού λαού σε αυτήν.

ΕΞΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ
Επιτροπή Ενάντια στην Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Υπογράψτε το κείμενο στην παρακάτω πλατφόρμα 

gopetition.com/petitions

Στην δεξιά πλευρά συμπληρώνετε όνομα, επώνυμο και ηλεκτρονική διεύθυνση στα ελληνικά. Τα υπόλοιπα στοιχεία είναι προαιρετικά. Δυστυχώς η πλατφόρμα δεν έχει την δυνατότητα να ζητούνται τα στοιχεία στα ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου