Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΛΩΝΙΑ: Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Guy Verhofstadt είπε ότι οι 60.000 Πολωνοί που έκαναν πορεία την Ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι «ναζί» και «φασίστες» και μηνύθηκε από μαύρο που συμμετείχε στην πορεία!

LifeSiteNews / ΚΟ

Ένας μαύρος Πολωνός πολίτης, ο Bawer Aondo-Akaa, μήνυσε τον Guy Verhofstadt, τον φιλελεύθερο πολιτικό από το Βέλγιο και πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «60.000 φασίστες, νεοναζί και οπαδοί της λευκής υπεροχής» συμμετείχαν σε μια πορεία την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στη Βαρσοβία στις 11 Νοεμβρίου.

Ο Bawer Aondo-Akaa, Ph.D, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία, είναι ένας πολύ γνωστός ακτιβιστής με καταγωγή από τη Νιγηρία, που είναι πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί το αγέννητο και να συζητήσει το θέμα αυτό με τους αντιπάλους. Πρόσφατα, η φεμινίστρια και αριστερή πολιτικός Blanka Rudy επιτέθηκε έντονα στην αναπηρία του στο Facebook. Ο Aondo-Akaa, που βρίσκεται σε αναπηρική πολυθρόνα, δεν αποθαρρύνεται εύκολα.

Έτσι όταν ο Verhofstadt, που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στην πορεία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, βρήκε τον μπελά του. Η πορεία πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν και ο Verhofstadt αποφάσισε να την συκοφαντήσει δηλώνοντας "60.000 φασίστες βάδισαν στους δρόμους της Βαρσοβίας, νεοναζί, white supremacists και δεν μιλάω για το Charlottesville, στην Αμερική, μιλώ για τη Βαρσοβία της Πολωνίας, 300 περίπου χιλιόμετρα από το Άουσβιτς".

Προφανώς ο Verhofstadt ξέχασε ότι σε αυτή την διαδήλωση συμμετέχουν βετεράνοι μαχητές που πολέμησαν κατά της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μίλησε για ένα δημοφιλές γεγονός για πολλούς ανθρώπους των οποίων τα μέλη των οικογενειών τους δολοφονήθηκαν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μιλάμε επίσης για μια διαδήλωση γεμάτη από πολωνικές σημαίες και πανό που γράφουν "Armia Krajowa", το όνομα ενός από τα μεγαλύτερα κινήματα αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη. Τέλος, ο Verhofstadt σχολίασε μια εκδήλωση που ολόκληρες οικογένειες, νέοι και ηλικιωμένοι συγκεντρώνονται για να τιμήσουν την ιστορία της Πολωνίας.

Ο Aondo-Akaa, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία της Ανεξαρτησίας, δεν μπορούσε να πιστέψει τα αυτιά του όταν άκουσε τα σχόλια του Verhofstadt, στην τηλεόραση. Στο Onet.pl είπε ότι δεν είδε παρά μόνο «λίγους νεοναζί με αηδιαστικά μηνύματα».

Η αντίδραση του Verhofstadt, κατά τον Aondo-Akaa, "ήταν μια γενίκευση και όλες οι γενικεύσεις είναι επιβλαβείς". Κατηγόρησε την ελίτ των Βρυξελλών όχι μόνο ότι θέλουν αν καταστρέψουν πολιτιστικά την Πολωνία αλλά και ότι θέλουν να εξαλείψουν τις πολωνικές παραδόσεις και ιδέες. «Η ανεξάρτητη Πολωνία δεν εντάσσεται στην Ευρώπη τους», κατέληξε.

Ο Aondo-Akaa, ο οποίος είναι χριστιανός, γιατρός και πρεσβευτής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, συχνά δηλώνει ανοιχτά ότι είναι Πολωνός και αγαπά την Πολωνία. Αποφάσισε να μηνύσει τον Verhofstadt για δυσφήμιση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του οργανισμού Kantar Public, σχεδόν το 70% των Πολωνών δεν πιστεύει ότι στην πορεία συμμετείχαν «60.000 ναζιστές», το 12% δεν είχε γνώμη και μόνο το 11% συμφώνησε.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου