Η Φώφη και ο Σταύρος αυτοακυρώνονται
Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισαν και διέταξαν. «Κίνημα Αλλαγής» θα ονομάζεται ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς, ένα όνομα που θα αποφασιστεί στο συνέδριο. Όταν όμως, το ανακοινώνεις τέσσερις μήνες πριν είναι ουσιαστικά σα να αποφασίζεις και να διατάζεις.
Και είναι προφανές πώς θέλει η Γεννηματά, δηλαδή ο Λαλιώτης και η παλιοπαρέα της… παλιάς Αλλαγής που θέλει σώνει και καλά να αναστηθεί.
Γιατί δηλαδή η λέξη «Αλλαγή» να συγκινεί τους πολίτες; Και πώς υπηρετείται κάτι τέτοιο όταν ο κόσμος βλέπει τον Λαλιώτη με τα πόδια πάνω στο γραφείο της Φώφης; Όταν βλέπει τον Ρέππα, τον Πρωτόπαππα, τον Όθωνα, τον Γείτονα, τον Παπαϊωάννου και μια σειρά από Ανδρεϊκά και Σημιτικά
στελέχη να θέλουν αναστηθούν; Να θέλουν να αναβαπτιστούν σε έναν νέο φορέα που μόλις πριν από μερικές ημέρες προσέλκυσε 210 χιλιάδες ψήφους;
Η Φώφη και ο Σταύρος αυτοακυρώνονται διότι με παλιά υλικά δεν φτιάχνεις κανένα κίνημα και σίγουρα καμιά αλλαγή δεν φέρνεις. Και για ποια ανατροπή να μιλήσουν αυτοί οι δύο όταν παίρνουν αποφάσεις ερήμην των υπολοίπων που συμμετείχαν στο εγχείρημα του ενιαίου φορέα;
Τον δεύτερο των εκλογών, τον Ανδρουλάκη του 44% τον ρώτησε κανείς; Διότι μαθαίνουμε ότι η Φώφη ούτε τηλέφωνο δεν τον έχει πάρει; Τον Καμίνη τον ρώτησε κανείς για το όνομα; Όχι βέβαια, αποφάσισαν τα δύο κόμματα ερήμην των υπολοίπων κι έτσι προφανώς σκοπεύουν να πορευτούν. Γι’ αυτό και θα έχουν ενδιαφέρον οι ίντριγκες που θα παίξουν μέχρι το συνέδριο και εντός αυτού.
Είναι φανερό ότι το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής. Ούτε η Φώφη και η παρέα της, ούτε ο Θεοδωράκης το έχουν. Δεν πείθουν και δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα για να αλλάξουν το χώρο που υπηρετούν. Το πολύ – πολύ να γίνουν συμπλήρωμα του Τσίπρα, ένα μικρό δεκανίκι για το διαμοιρασμό υπουργικών θώκων. Και μη σας ξεγελά η… σκληρή αντιπολίτευση χθες στη Βουλή. Τον Καμμένο θέλουν να κάψουν, να τον τελειώσουν ώστε να τους έχει ανάγκη ο Τσίπρας μετεκλογικά.
Το κακό στην υπόθεση αυτή είναι ότι ενώ ορκίζονται στο όνομα των 210 χιλιάδων ψηφοφόρων δείχνουν να τους αγνοούν ταυτόχρονα. Οι πολίτες ζητούν πραγματική αλλαγή όχι να αλλάξει ρούχα η Πασοκαρία και να γίνει… ΚΙΝ.Α.

 http://www.antinews.gr/action.read/politiki/i-fofi-kai-o-stauros-autoakuronontai/2.119643