Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Το παιχνίδι της Γερμανικής οικονομίας

Η αθρόα εισροή ξένου εργατικού δυναμικού αλλά και οι γενικότερες ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες ενίσχυσαν την απασχόληση στη Γερμανία, που έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από την επανένωσή της το 1990. Αυτό είναι διαπίστωση που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters αναφερόμενο στο ζήτημα, παραθέτοντας και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία.

Με απλά λόγια, τα προβλήματα που βασανίζουν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο είναι ο λόγος της ευημερίας της Γερμανίας. Σχεδόν και τα 43 εκατομμύρια άτομα της παραγωγικής τάξης που βρίσκονται στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είχαν εργασία την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα με την DeStatis (Γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία) πρόκειται για αύξηση της απασχόλησης μέσα στο 2015 κατά 0,8% σε σχέση με το 2014. Η DeStatis, επίσης, σημειώνει πως ο αριθμός των..
εργαζομένων σημειώνει ετήσια αύξηση για 12η φορά.

Σημαντική είναι η εισροή εργαζομένων από Ανατολικές χώρες, όπως είναι η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Κροατία, καθώς και από χώρες που έχουν πληγεί σκληρά από την οικονομική κρίση, όπως είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία που ενίσχυσαν σημαντικά την απασχόληση στην Γερμανία. Όπως γράφουν τα κατά καιρούς δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου, η είσοδος των μεταναστών στη χώρα ανήλθαν το 2015 στον αριθμό record του 1,09 εκατομμυρίου ανθρώπων, ωστόσο αρκετοί από αυτούς δεν έχουν, ακόμα, βρει κάποια εργασία.

Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που ζουν στη Γερμανία έχουν εργασία λόγω της ισχυρής Γερμανικής οικονομίας. Η ανεργία στην χώρα διαμορφώθηκε στο 6,3% τον Νοέμβριο του 2015, που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από την επανένωση. Το ίδιο ποσοστό τον Οκτώβριο του 2015 ήταν στο 6,4%.

Η στατιστική απλά αποδεικνύει όλα όσα γράφουμε και τονίζουμε τόσο καιρό σχετικά με την οικονομική ύφεση και την ανεξέλεγκτη μετανάστευση που πλήττει όχι μόνο την χώρα μας, αλλά την πλειοψηφία της Ευρώπης. Είναι πασιφανές και στον πιο δύσπιστο πως η Ευρωπαϊκή υπερδύναμη έχει "αξιοποιήσει" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο την οικονομική ύφεση, όσο και την αθρόα μετακίνηση των πληθυσμών.

Η μέχρι πρότινος "γερασμένη" παραγωγική τάξη της Γερμανίας αδυνατούσε να αντέξει το βάρος της επανένωσης της χώρας και γι' αυτό ήταν επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν μέτρα τόνωσης της βεβαρημένης οικονομίας. Έτσι, αξιοποιήθηκε στο έπακρο ο ισχυρός (αν όχι αυταρχικός) ρόλος της Γερμανίας στην Ε.Ε. που με την σειρά της πίεσε μέχρι εξαντλήσεως τις ασθενέστερες οικονομίες. Η ίδια η Ε.Ε. μέχρι εκείνη την στιγμή είχε εφαρμόσει προβληματικά και αδιέξοδα "σχέδια ανάπτυξης" σε αυτές τις οικονομίες, αποσκοπώντας εκ των προτέρων στην μελλοντική τους υποδούλωση.

Ταυτόχρονα η Γερμανία και η πολιτική της μαριονέτα που ακούει στο όνομα Ε.Ε. μαζί με τις Η.Π.Α. ενορχήστρωσαν μία σειρά πολιτικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή (και εν μέρει και στην Ασία), δημιουργώντας εστίες ταραχών και πολέμων που οδήγησαν στην μαζική μετανάστευση πολλών λαών. Χρησιμοποιώντας και το "παιχνίδι" της τρομοκρατίας οι δυτικοί ενίσχυσαν την αβεβαιότητα ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποίησαν τις ασθενείς χώρες, όπως είναι η Ελλάδα μας, ως "φίλτρο επιλογής" των μεταναστών που υποδέχονταν στις κοινωνίες τους.

Οι Έλληνες που εξακολουθούν να "ονειρεύονται" το μέλλον της Ελλάδος εντός της Ε.Ε. είναι πλέον επικίνδυνοι. Τα γεγονότα όχι απλά μαρτυρούν, αλλά βοούν την πραγματικότητα: Εντός της Ε.Ε. η Ελλάδα είναι απλά το κάρβουνο στην Γερμανική μηχανή. Πρέπει άμεσα να αναθεωρήσουμε το σκεπτικό που μας οδήγησε στην καταστροφή και να αλλάξουμε πορεία πριν αυτή γίνει μη αναστρέψιμη και η Ελλάδα μας χαθεί διαπαντός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου