Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Βαρουφάκης: Ανταλλαγή ομολόγων και όχι διαγραφή του χρέους σχεδιάζαμε με τον Τσίπρα

«Για ποιον χτυπά η καμπάνα»; Με το ερώτημα αυτό μένει όποιος διαβάσει προσεχτικά τις δύο μακροσκελείς απαντήσεις (στα αγγλικά) του Γιάνη Βαρουφάκη στο ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον #thisisacoup και τη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC «A Greek Drama». Ο πρώην υπουργός αντικρούει λεπτό- λεπτό στους ισχυρισμούς των δημοσιογράφων, δίνοντας τη δική του εκδοχή.

Κάτι σαν… μαρτύριο της σταγόνας για την κυβέρνηση, οι επιτελείς της οποίας σίγουρα θα νιώθουν άβολα διαβάζοντας ότι ποτέ δεν ήταν στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ η ακύρωση του χρέους και πως ο Γιάνης Βαρουφάκης εργαζόταν για περισσότερο από δύο χρόνια με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του πάνω σε ένα έξυπνο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού χρέους.

Και όχι μόνον αυτό: ο πρώην υπουργός διατυπώνει και την… προειδοποίηση πως όταν έρθει η ώρα θα παρουσιάσει μια πλήρη εκδοχή των όσων συνέβησαν όσο συμμετείχε ο ίδιος στις διαπραγματεύσεις.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτηρίζει το τρίτο μνημόνιο «συμφωνία παράδοσης» και υποστηρίζει ότι «ούτε ένα σεντ» (από τα 86 δις ευρώ) δε θα μπει στη χώρα, καθώς τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν ξανά πίσω στους δανειστές προκειμένου να εξυπηρετηθεί το μη βιώσιμο χρέος.

Μια προσποίηση, σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιεί ο ίδιος, την οποία πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι Έλληνες.

http://lykavitos.gr/archives/247050

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου