Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ζήλεψε τον Χίτλερ η «νεολαία ΣΥΡΙΖΑ»;


Σε ένα μακροσκελές κείμενο με σωστές προτάσεις για την αναμόρφωση της παιδείας, διαβάσαμε με έκπληξη και το ακόλουθο: 12. Κατάργηση της πρωινής προσευχής, μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό.
Οι συντάκτες των προτάσεων δηλαδή, ενστερνίζονται την πολιτική του Χίτλερ που το1937 κατήργησε την χριστιανική προσευχή από τα σχολεία αφού όπως πρέσβευε, ο Χριστιανισμός ειναι η θρησκεία για σκλάβους, αποκύημα νοσηρών εβραϊκών μυαλών και δεν διαφέρει από τον Μπολσεβικισμό.
Φυσικά εάν η Ορθοδοξία ήταν κάποια μισάνθρωπη, αντισυνταγματική θεωρία, θα έπρεπε άμεσα να καταργηθεί. Σε ένα δημοκρατικό κράτος, εάν μία θεωρία ακόμα και αν βαπτίζεται «θρησκεία» και αντιτίθεται στο Σύνταγμα, πρέπει..
να καταργείται.
Η Ορθοδοξία όμως είναι απόλυτα συμβατή με το Σύνταγμα αλλά και η εφαρμογή της οδηγεί στην επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, προστασίας των αδυνάτων και συγχώρεσης.
Δεν ειναι τυχαίο ότι αριθμητικά τα περισσότερα θύματα του ναζισμού ηταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Εβραίοι.
Η πρόταση λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μετατραπεί σε υποχρεωτική διδασκαλία της Ορθόδοξης πίστης ως το σύστημα αξιών στο οποίο βασίστηκε ο πολιτισμός της δημοκρατίας και του δικαίου. Αντίθετα, η προσέγγιση των άλλων θρησκειών θα πρέπει να γίνεται με βάση το Σύνταγμα και να εστιάζει στην καταδίκη της απάνθρωπης προσέγγισης περί «ανωτερότητας», «αλάθητου», «εκδίκησης» και ότι άλλο «θρησκευτικό» έγινε μοχλός απάνθρωπων καθεστώτων και πολιτικών. Από τους Οθωμανούς, τους Κονκισταδόρες εώς τους ισλαμοφασίστες ιμπεριαλιστές. 


WWW.OLYMPIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου