Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Στην Α' Αθηνών με τους ΑΝΕΛ ο Ντίμης Αργυρόπουλος!

Ο γνωστός και πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ και ανταποκριτής ξένου Τύπου, Ντίμης Αργυρόπουλος κατεβαίνει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας
Γεννήθηκε στην πόλη των Σερρών στις 10 Μαΐου 1948. Απο μητερα Σερραια και πατερα προσφυγα το 1922 απο τις Σαραντα Εκκλησιες της Ανατολικης Θρακης (Ανατολικης Ρωμυλιας)
Από το 1965 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Φωτορεπορτάζ στην Θεσσαλονίκη. Πρωτοεργάσθηκε στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ και στις Αθλητικές Εφημερίδες,καλύπτοντας γεγονότα πολιτικά και αθλητικά. Για τον Αθηναϊκό Τύπο το μεγαλύτερο θέμα..
που κάλυψε στην Θεσσαλονίκη ήταν η πολύκροτη Δίκη Λαμπράκη, το έτος 1966, που διήρκησε τρείς μήνες
Το 1970 με το πέρας της στρατιωτικής του θητείας άνοιξε το γραφείο μου στην Αθήνα, καλύπτοντας με φωτορεπορτάζ τον Αθηναϊκό Τύπο και τον Τύπο της Βορείου Ελλάδος.
Από το 1970 - 2003 υπήρξε ο προσωπικός φωτογράφος του Θεάτρου Τέχνης του ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ,εχοντας ολο το φωτογραφικο αρχειο των θεατρικων παραστασεων του Θ.Τ.
Από το 1973 ήταν μόνιμος ανταποκριτής με τα περιοδικά " TIME LIFE " και " DER SPIEGEL " καθώς επίσης μόνιμος ανταποκριτής του Αμερικανικού Πρακτορείου Ειδήσεων U P I.
Από το 1974 - 1995 υπήρξε προσωπικός φωτογράφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Από το 1975 άρχισε την συνεργασία μου με το Διεθνές Φωτογραφικό Πρακτορείο που έχει την έδρα του στο Παρίσι το γνωστό " SIPA PRESS "

Μέχρι και σήμερα διατηρεί την συνεργασία του μαζί τους με πολλές επιτυχίες. Επίσης έχει μόνιμη συνεργασία με πολλά έντυπα του εξωτερικού Ευρώπης και Αμερικής και συμμετειχε σε αποστολές σε όλο τον κόσμο για να καλύπτει διάφορα διεθνει γεγονότα.

Απο το 1976 1982 καλυψε ως πολεμικος ανταποκριτης τον πολεμο Ισραηλ-Λιβανου και απο τις δυο χωρες για λογαριασμο των ξενων ειδησεογραφικων πρακτορειων και εντυπων που αντιπροσωπευε στην Ελλαδα και Μεση Ανατολη.
Το 2007 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις SPIRIT το Λεύκωμα "Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 1974 - 2006 " με 2.500 φωτογραφίες από τα δρώμενα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι το μοναδικό πολιτικό λεύκωμα της Βουλής των Ελλήνων
Είναι Μέλος της Ενώσεως Φωτοειδησεογράφων Ελλάδος από το 1970 και Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος από το 1976, όπου υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του F P A.
Το 1989 βραβεύθηκε με το Πρώτο Βραβείο δημοσιογραφικής φωτογραφίας που εθέσπισε για πρώτη φορά το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Α. Β. ΜΠΟΤΣΗ.
Είναι παντρεμένος με την Νένα Στεφανοπούλου και έχει ένα γιό τον Χρήστο Ευάγγελο Αργυρόπουλο.
Από τον Φεβρουάριο του 2012 είναι κοντά στον Πάνο Καμμένο με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και πολιτευτής της Α! Αθηνών. Στις εκλογές του 2012 αναδείχθηκε 2ος επιλαχών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου