Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε οι φρουροί της εθνικής κυριαρχίας και των εθνικών θεμάτων"


«Καλή χρονιά σε όλους και καλή λευτεριά.

Χαιρετίζω πρώτα τους αγωνιστές της Χαλκιδικής, αυτούς που παλεύουν απέναντι στον «Ελληνικό Χρυσό».

Χαιρετίζω τους απολυμένους εργαζόμενους της Coca Cola.

Χαιρετίζω τους μικροομολογιούχους που είναι σήμερα εδώ.

Χαιρετίζω τους πολύτεκνους.

Χαιρετίζω τους νέους και τις νέες, οι οποίοι αποτελούν θύματα αυτής της τεράστιας χούντας που κρατά στα χέρια της την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και που παραδίδει στις 25 Ιανουαρίου με απόφαση του ελληνικού λαού.

Επιτρέψτε μου, όμως, να χαιρετήσω ιδιαίτερα τους 12 βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που στάθηκαν παλικάρια, στάθηκαν όρθιοι, δεν γονάτισαν, δεν εξαγοράστηκαν, δεν απειλήθηκαν και ήταν εκείνοι οι 12 που έριξαν την κυβέρνηση. 168+12=180. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ανατρέψαμε την κυβέρνηση.

Χαιρετίζω και τα κινήματα, τους προέδρους και τα μέλη των κινημάτων, που είμαστε μαζί, μια μεγάλη πατριωτική και..
δημοκρατική συμμαχία, σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα. Τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, τον εκπρόσωπο όλων των δυνάμεων των δημοκρατικών κινημάτων που έδωσε αυτόν τον τεράστιο αγώνα, τον Δαμιανό Βασιλειάδη και τον Παναγιώτη  Σγουρίδη που συνέταξε τα ψηφοδέλτια, την «Πυρίκαυστο Ελλάδα», που είναι σήμερα εδώ, το «Λευκό», το Κόμμα των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων, τα ανεξάρτητα κινήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και όλους εσάς.



Το μεσημέρι, βγαίνοντας από την αίθουσα γιατί είχα μια συνάντηση με τον περιφερειάρχη, με βρήκε ένας υποψήφιός μας που είναι σήμερα εδώ και μου λέει «ξέρεις Πρόεδρε, αυτό που είπες για τους συνταξιούχους, το κλειδώστε τους μέσα, έχει δημιουργήσει δυσαρέσκειες», λες και εννοούσαμε να κλειδώσουν μέσα αυτούς που έχει τσακίσει η κρίση. Όχι, να κλειδώσουν μέσα εκείνους που έχουν προσωπικά συμφέροντα και δεν κοιτούν τα συμφέροντα των παιδιών τους, τις γενιές που έρχονται. Εκείνους που επιμένουν, αντί να κοιτούν το συμφέρον της πατρίδας και το συμφέρον των γενιών που έρχονται, να κοιτούν κοντόφθαλμα και να ασχολούνται με τις απειλές που εξαπολύει ένας πρωθυπουργός που φεύγει.



Είμαστε περήφανοι για τα ελληνικά γηρατειά και αυτά προστατεύουμε κάνοντας την πολιτική της ανατροπής αυτής της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.



Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,



Ελληνίδες και Έλληνες, γιατί αυτή την εκδήλωση τη βλέπει όλη η Ελλάδα,



Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένα Κίνημα πολιτών που γεννηθήκαμε από το διαδίκτυο. Βρεθήκαμε άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές καταγωγές, άνθρωποι που προέρχονται από την κεντροδεξιά, άνθρωποι από το κέντρο, τη δεξιά, από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, από εκείνους που ποτέ δεν ασχολήθηκαν με την πολιτική, από πολίτες, από Ελληνίδες και Έλληνες που είδαν ότι αυτό που πρώτα πρέπει να επιδιώξουμε είναι να πάρουμε πίσω την εθνική μας κυριαρχία, ότι πρωτεύει η πατρίδα και όχι το κομματικό συμφέρον και ότι η πατρίδα έχει παραδοθεί σε ξένα κέντρα.



Θέλω να αναλογιστείτε όλες και όλοι, ακόμα και εσείς που δεν είστε μαζί μας, τι θα γινόταν πριν λίγα χρόνια, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, εάν έβγαινε ένας ξένος ηγέτης και έλεγε «ανεξάρτητα τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες αύριο, η πολιτική που θα εφαρμόσετε είναι αυτή που σας επιβάλλουμε». Θα είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος. Παρέμβαση στα εσωτερικά λέγεται αυτό και κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας. Και όμως προχθές ο Σόιμπλε διεμήνυσε στον ελληνικό λαό ότι δεν αποφασίζει για το μέλλον του.



Χθες είχαμε άλλη παρέμβαση, είχαμε τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να δηλώνει ότι η αυριανή κυβέρνηση θα λύσει το θέμα του ονόματος των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία». Τους λέω από εδώ, από την καρδιά της Μακεδονίας: Η Μακεδονία είναι ελληνική, δεν παραδίδουμε τη Μακεδονία σε κανέναν.



Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε η εγγύηση.



Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε οι φρουροί της εθνικής κυριαρχίας και των εθνικών θεμάτων.



Στέλνω το μήνυμα σε όλους, σε αυτούς που φεύγουν και σε αυτούς που έρχονται. Σε αυτούς που φεύγουν πρώτα από όλα ότι απέδειξαν ότι και το 1993 που ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Σαμαράς δεν το έκανε για το όνομα της Μακεδονίας, για 400.000 ψηφιακές συσκευές το έκανε. Γιατί τώρα ως πρωθυπουργός παραδίδει τον όρο «Μακεδονία» με γεωγραφικό  προσδιορισμό ως «Βόρεια Μακεδονία».



Αλλά διαμηνύω και σε αυτούς που έρχονται, προς τον ΣΥΡΙΖΑ - έχει τελειώσει πλέον το πολιτικό παιχνίδι, είναι μπροστά με μεγάλη διαφορά - θα επιδιώξουμε να μην είστε αυτοδύναμοι. Εμείς θα είμαστε εκείνοι που διατιθέμεθα να συνεργαστούμε για να αλλάξουμε τα πράγματα στην πατρίδα μας, αλλά τα εθνικά θέματα είναι οι «κόκκινες γραμμές» οι οποίες δεν ξεπερνιούνται ούτε κατά ένα χιλιοστό. Μην διανοηθείτε, λοιπόν, να διαπραγματευτείτε για το όνομα της Μακεδονίας.



Φίλες και φίλες, κυρίες και κύριοι,



Έτσι ήρθαν τα πράγματα, το δίλημμα σε αυτές τις εκλογές να είναι πλέον ο ελληνικός λαός αν θα αποφασίσει ότι θέλει πλέον μία αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή αν θέλει ισχυρούς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ προκειμένου να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία όμως θα αποτελεί όχι την πατριωτική συνιστώσα, αλλά την πατριωτική δικλείδα ασφαλείας στην αυριανή κυβέρνηση για τη Μακεδονία, για τη Θράκη, για την Κύπρο, για τα ελληνοτουρκικά.



Είμαστε εκείνοι που εγγυόμαστε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες με τη δική μας συμμετοχή και τη δική μας δύναμη ότι δεν πρόκειται να περάσει ποτέ κανένα τέτοιο μέτρο το οποίο θα πλήξει τα εθνικά συμφέροντα. Την ίδια εγγύηση, την ίδια υπόσχεση και τον ίδιο όρκο δίνουμε εμείς που σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας δεν προδώσαμε ποτέ τους Έλληνες - ούτε εμείς ούτε τα κινήματα που είμαστε μαζί - ότι θα είμαστε και η ασφάλεια για τον άρρηκτο δεσμό της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό.



Απευθύνομαι στον Παναγιώτατο, με όλο το σεβασμό, στο ερώτημα που έκανε εκ του άμβωνος την προηγούμενη εβδομάδα. Ναι, Παναγιώτατε, εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι σας εγγυόμαστε ότι ο άρρηκτος δεσμός Ορθοδοξίας και Ελληνισμού δεν πρόκειται να σπάσει από καμία κυβέρνηση που θα συμμετέχουμε εμείς.



Υπάρχουν άθεοι, αλλά υπάρχουν και θεομπαίχτες. Τώρα θυμήθηκε ο κ. Σαμαράς να μιλήσει για την Ορθοδοξία, όταν είναι ο πρώτος Ορθόδοξος πρωθυπουργός ο οποίος κατήργησε την αργία της Κυριακής, έφερε την καύση των νεκρών. Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα Ορθόδοξοι και δεν ανήκουμε σε καμία στοά, ούτε της Ελλάδος ούτε του εξωτερικού. Ανήκουμε στην Ελλάδα και στους Έλληνες, δεν μας κρατά κανείς.



Φίλες και φίλοι, Ελληνίδες και Έλληνες,



Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα για να φτάσουμε πλέον στις εκλογές. Θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο τρομοκρατίας. Χθες ήταν οι τράπεζες, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες που πέρασαν stress test πριν από τέσσερις μήνες και βρέθηκαν υγιείς, χρειάστηκαν δήθεν ρευστότητα.



Προχθές ζήτησα εκτάκτως από ένα γραφείο του εξωτερικού να κάνει μια έρευνα για τη ρευστότητα των τραπεζών. Ακούστε λοιπόν. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πάρει ρευστότητα 50 δις με εγγυήσεις του Ελληνικού δημοσίου. Τα 17 δις τα πήραν με ΦΕΚ 14-01-2015, άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα ρευστότητας, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Πρόκειται για εκβιασμό, πρόκειται για απειλή, πρόκειται για ένα σχέδιο εκφοβισμού των Ελλήνων, για τρομοκρατία.



Σας λέω από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη: Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες με την ψήφο σας, τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες βγαίνοντας στην ελληνική κοινωνία και πείτε τους: είμαστε εδώ περήφανοι.



Έρχεται η νίκη από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ θέλω να θυμίσω με πολύ σεβασμό στους παλιούς Θεσσαλονικείς ότι αυτό εδώ το ξενοδοχείο δεν είναι ένας τυχαίος τόπος. Το μεσημέρι κατέβασα από το διαδίκτυο και άκουσα την ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το φθινόπωρο του 1974, από το μπαλκόνι αυτού του ξενοδοχείου. Ξέρετε τι είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής του κόμματος το οποίο σήμερα παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας; Είπε προς τους ξένους και τους συμμάχους «εμείς βάζουμε πρώτα τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και εν συνεχεία τα συμφέροντα των συμμάχων». Τόλμησε, από αυτό το μπαλκόνι, όχι ηγέτης της Αριστεράς, αλλά ηγέτης τότε της Νέας Δημοκρατίας να πει φεύγω από το ΝΑΤΟ απαρέγκλιτα και τελειωτικά. Αυτός ήταν ο ηγέτης ο οποίος δεν γονάτισε απέναντι στις απειλές των ξένων και στην εισβολή στην Κύπρο.



Το ίδιο έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν ήρθε η ώρα του βέτο. Γιατί ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους ήταν δυο ηγέτες οι οποίοι προέταξαν το εθνικό συμφέρον από το συμφέρον των αφεντικών που τους κρατούν. Εδώ δεν μιλάμε για κάποιους που τους κρατούν λόγω ιδεολογίας, αλλά τους κρατούν λόγω του ότι έχουν στα συρτάρια τους και κάτω από το τραπέζι όλα εκείνα τα σκάνδαλα που συγκαλύπτει ο ένας τον άλλον.



Εδώ είναι και το κλειδί γιατί δεν αποδέχονται την εθνική θέση, να πάμε σε διαπραγμάτευση, Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και να διαγράψουμε το χρέος, γιατί αυτό είναι το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί ο Χριστοφοράκος παραμένει στο Βερολίνο και η κ. Μέρκελ ξέρει ποιοι έπαιρναν τις σακούλες με τα μετρητά για να υπογράφουν συμβάσεις εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Γιατί παραμένει στην κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία των υποβρυχίων νούμερο 2 που έγερναν και ο κ. Σάφα πήρε 500 εκατομμύρια και εξαφανίστηκε και πήγε στο Άμπου Ντάμπι.



Η Εξεταστική Επιτροπή που ανήγγειλε το 2012 ο Σαμαράς, όχι απλώς ακυρώθηκε, αλλά σήμερα έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι θα συνεργαστεί με τον Γιώργο Παπανδρέου. Η συμμορία του κολεγίου αποκαλύπτεται πλέον ξεδιάντροπα.



Ερωτώ ιδιαίτερα, αυτούς που προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και σκέπτονται ποιον να ψηφίσουν. Δεν βλέπουν ξεκάθαρα ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε δικηγορικό γραφείο υπερασπίσεως του ΠΑΣΟΚ και των σκανδάλων; Δεν βλέπουν ότι ο πρώτος προστάτης του Γιώργου Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια και εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό είναι ο Αντώνης Σαμαράς; Δεν βλέπουν παράλληλα ότι δίνουν τη δυνατότητα να πάρει καινούργιο ΑΦΜ το κόμμα του Παπανδρέου, που του έχει υποβάλλει μήνυση ο Βενιζέλος για τα κλεμμένα λεφτά από το κομματικό ταμείο; Το ένα εκατομμύριο του Τσουκάτου πού είναι; Πού είναι το 2,5% που έπαιρναν μίζες από τα κόμματα;



Αυτή την μεταπολίτευση ανατρέπουμε την άλλη Κυριακή, στις 25 του μήνα. Συγκροτούμε ένα μεγάλο ελληνικό δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο και συνεργαζόμαστε όλοι μαζί. Επαναλαμβάνω και από εδώ, ο εθνικός απελευθερωτικός αγώνας επιβάλλει να είμαστε ενωμένοι, μας το επιβάλλουν οι γενιές που έρχονται, μας το επιβάλλει το αίμα εκείνων που έπεσαν. Μας επιβάλλει να κάνουμε αυτό που έκαναν ο Ζέρβας και ο Βελουχιώτης στο Γοργοπόταμο, να ενωθούμε για να απαλλάξουμε την πατρίδα μας από την ξένη κατοχή και αύριο να χτίσουμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά και εκτάκτου ανάγκης.



Η κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τις τεράστιες πληγές που έχει ανοίξει το μνημόνιο. Η μεγαλύτερη πληγή όλων είναι ότι η Ελλάδα πεθαίνει κάθε μέρα. Μόνο το 2014 αυξήθηκαν κατά 2500 οι θάνατοι και μειώθηκαν κατά 1000 οι γεννήσεις. Είμαστε κατά 23.000 λιγότεροι Έλληνες. Δεν υπολογίζουμε τον σημαντικότερο αριθμό, τα νέα παιδιά, τους φοιτητές, τους μεταπτυχιακούς των 20 με 35 ετών που μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Τα παιδιά μας, το εθνικό κεφάλαιο, τις 300 χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που θα αποτελούσαν και θα αποτελούν το κορμό της πατρίδας για να την ξαναστήσουμε στα πόδια της που φεύγουν μετανάστες όπως οι γονείς μας και οι παππούδες μας στην Αυστραλία, στην Αμερική και την Ευρώπη. Σας δίνω όρκο ότι θα τους γυρίσουμε πίσω. Θα τους γυρίσουμε πίσω και θα αποτελέσουν τη γενιά εκείνη που θα χτίσουμε μαζί το αύριο.



Ελληνίδες και Έλληνες, η επόμενη μέρα δεν είναι εύκολη, αλλά η επόμενη ημέρα μπορεί να γίνει ημέρα Δημοκρατίας, όπου θα επανέλθει η χώρα στους φυσικούς της σκοπούς και θα αναδιαρθρώσουμε το σάπιο σύστημα.



Ακούω να διαγωνίζονται σε αριθμούς και σε ποσοστά σε σχέση με τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων. Το πρώτο από όλα είναι ότι πρέπει να τελειώσει το κράτος - κλέφτης ή το κράτος που θεωρεί ότι οι πολίτες είναι κλέφτες. Πρέπει να ξαναχτίσουμε από την αρχή την πατρίδα μας και να ξαναχτίσουμε από την αρχή το κράτος. Πρέπει άμεσα να δώσουμε τη δυνατότητα της ανάπτυξης και ανάπτυξη υπάρχει μόνο όταν χαράσσουμε μια εθνική πολιτική. Πώς ζητούν ανάπτυξη σε μια χώρα που έχει 29% φορολογία σε επιχειρήσεις και 45% στα φυσικά πρόσωπα, ενώ δίπλα στη Βουλγαρία, τα Σκόπια, την Αλβανία, την Τουρκία, η φορολογία είναι από 7% έως 9%; Πρέπει να είναι τρελός κάποιος για να επενδύσει εδώ.



Πώς ζητούν να υπάρχει ανάπτυξη, όταν το κόστος παραγωγής του αγρότη είναι μεγαλύτερο από το κόστος διάθεσης του προϊόντος του. Πώς είναι δυνατόν να λέμε «πήγαινε να καλλιεργήσεις το χωράφι» και να ξέρει το παιδί αυτό ότι με το που θα ξεκινήσει, στο τέλος που θα θερίσει, θα βγει χαμένο. 



Πώς είναι δυνατόν να λέμε ότι υπάρχει κράτος δικαίου, όταν το ίδιο το κράτος δεν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων του. Αναφέρομαι στους αστυνομικούς, αναφέρομαι στους στρατιωτικούς, αναφέρομαι στους δικαστικούς, αναφέρομαι σε όλους εκείνους, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το κράτος τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια. 



Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για ένα κράτος δικαίου, όταν το σύστημα είναι διεφθαρμένο από τον υπουργό Οικονομικών μέχρι τον τελευταίο ελεγκτή, γιατί πρέπει να θεωρείται ο επιχειρηματίας απατεώνας.



Πώς θα γίνει λοιπόν την επόμενη ημέρα; Οι τομείς που πρέπει άμεσα να αποτελέσουν το κλειδί της ανάπτυξης είναι πρώτα από όλα η πρωτογενής παραγωγή. Δεν έχουμε λεφτά να δώσουμε, συμφωνώ, αλλά μπορούμε να δώσουμε αφορολόγητο πετρέλαιο για πέντε χρόνια στους αγρότες, για να ξεκινήσουν να παράγουν και να καλλιεργήσουν τα χωράφια της χώρας.



Σήμερα έκρυψαν μία είδηση. Ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας δήλωσε ότι «εάν Έλληνες σας απειλήσουν και σας διώξουν, η Ρωσία απορροφά το σύνολο της παραγωγής σας για 30 χρόνια με μεγαλύτερες τιμές». Αν τολμούν λοιπόν ας έρθουν, τους περιμένουμε, ας απειλήσουν την Ελλάδα ακόμα μια φορά.



Το ίδιο συμβαίνει με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τι θα γίνει, λέει, εάν δεν μας αφήσουν για δύο χρόνια να μην πληρώνει κανείς τις παλιές οφειλές, να τις ρυθμίσουμε για 100, 200 και 300 δόσεις, να πάρουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, να προσλάβουν κόσμο, όπως λέμε στο πρόγραμμά μας, και να ξεκινήσουν πλέον να δουλεύουν οι επιχειρήσεις με 7% φορολογία;



Η απάντηση είναι ότι εάν δεν μας αφήσουν υπάρχουν και αλλού δρόμοι ανάπτυξης, υπάρχει η Ευρασιατική Ένωση, υπάρχει η αγορά της Ανατολής, της Ρωσίας, της Κίνας, υπάρχει ο δρόμος του μεταξιού που έρχεται μέχρι την Αίγυπτο.



Μας λένε ότι μας απειλούν και ότι θα φύγουμε - λέει - από την Ευρωζώνη εάν κάνουμε χαμηλή φορολογική πολιτική και ρωτώ ποιους έδιωξαν; Έδιωξαν χώρες οι οποίες εφάρμοσαν την πολιτική τους, την Ιρλανδία την έδιωξαν; Την Πορτογαλία την έδιωξαν; Και αυτά δεν τα λέω εγώ, ο Σαμαράς τα λέει στο πρώτο μνημόνιο σε απάντηση στον Γεωργίου Παπανδρέου. Τα παραμύθια λοιπόν κομμένα, κανείς δεν μας διώχνει από πουθενά, δεν έχουν δικαίωμα  να μας διώξουν, δεν μπορούν να μας διώξουν, αλλά δεν μπορούν παράλληλα να μας απαγορεύσουν να εφαρμόσουμε την πολιτική την οποία θέλουμε προς όφελος της πατρίδας μας.



Πώς θα ξεκινήσει ένα νέο παιδί να κάνει επιχειρήσεις αν δεν του δώσεις κίνητρα, εάν δεν δώσεις την δυνατότητα να ξεκινήσει αφορολόγητα τα δύο τρία πρώτα χρόνια και να μπορέσει να χτίσει την επιχείρηση του, όταν δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις; Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για μεγάλα έργα όταν η μια κομπίνα διαδέχεται την άλλη;



Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, αν δείτε τι γίνεται στον ΟΛΘ με το πώς ακυρώνει τους διαγωνισμούς, γιατί ο γερανός δεν είναι του ενός ή του άλλου προμηθευτή. Θα καταλάβετε τι συμβαίνει, μόνο αν είναι στο έργο μειοδότης εθνικός προμηθευτής που έχει και τηλεόραση ή εφημερίδα, τότε κατοχυρώνεται το έργο. Αυτό το νταλαβέρι σταματάει στις 26 του μηνός.



Οικονομική πολιτική λοιπόν, η οποία θα βασίζεται στη χαμηλή φορολογία και επειδή ακούγονται διάφορα για το θέμα της ακίνητης περιουσίας σας λέω ξεκάθαρα ότι εάν δεν μπει μπροστά η οικοδομή δεν πρόκειται να ξεκινήσει τίποτα στην χώρα. Είναι 55 τα άμεσα συνδεδεμένα επαγγέλματα, 120 το σύνολο των επαγγελμάτων. Γιατί χτυπάνε την ιδιοκτησία; Πρώτα από όλα χτυπάνε την ιδιοκτησία γιατί δεν θέλουν να υπάρχει. Γιατί βάζουν φόρους οι οποίοι είναι δυσβάστακτοι; Για να δημεύσουν τα σπίτια των Ελλήνων. Εμείς το είπαμε τρία χρόνια πριν, θυμίζω την ομιλία στο λιμάνι στην Θεσσαλονίκη όταν ξεκινήσαμε, όταν είπα ότι θα πάνε να δημεύσουν την ιδιωτική και τη δημόσια περιουσία και τότε έλεγαν όλοι ότι λέμε υπερβολές. Ξέρετε που έχουμε φτάσει; Από τα 2,8 εκατομμύρια ελληνικές οικογένειες τα 2,3 δεν μπορούν να πληρώσουν τους βαρείς φόρους που έχουν βάλει οι κυβερνώντες.



Για να μιλάμε λοιπόν για ανάπτυξη, για να μιλάμε για οικοδομή θα πληρώνει μόνο όποιος έχει εισόδημα από την οικοδομή και όχι όποιος έχει ιδιοκτησία. Δεν είναι δυνατόν να φορολογούν το ακίνητο, έχουν υποχρέωση να φορολογούν το εισόδημα και το πρόσωπο που έχει εισόδημα. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Είμαστε οι εγγυητές για αυτό. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και καμία επιχείρηση στα χέρια εκείνων που πάνε να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί το βιος και τη δουλειά εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μικρομεσαίων επαγγελματιών.



Η Ελλάδα μπορεί να πάρει μπρος στην οικονομία της μέσα σε λίγους μήνες. Έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη τρείς χιλιάδες επιχειρήσεις σε ενάμισι χρόνο και πήγαν στην Βουλγαρία και στα Σκόπια. Γιατί; Λόγω φορολόγησης. Το ίδιο γρήγορα που έφυγαν, το ίδιο γρήγορα πρέπει να επιστρέψουν και θα επιστρέψουν.



Μου είπαν χθες σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό όταν μιλούσα για την οικονομική πολιτική ότι «ξέρετε αυτές είναι οι δικές σας απόψεις, αλλά δεν είναι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ» και τους απαντώ εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Ενισχύστε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ όσο περισσότερο μπορείτε και θα επιβάλλουμε τις δικές μας πολιτικές. Αυτή είναι η αλήθεια. Να σας πω και κάτι άλλο, δεν υπάρχει κυβέρνηση είτε της δεξιάς είτε της αριστεράς που θα αρνηθεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο θα είναι λογικό και βεβαίως εδώ θα μετρήσουμε και τους συμμάχους μας. Εδώ θα μετρήσουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί μας σύμμαχοι και θέλουν το καλό της χώρας και ποιοι δεν είναι και θα επιλέξουμε εμείς.



Τελείωσαν οι υποχρεωτικές συμμαχίες και οι συμμαχίες με τοκογλυφίες και πανωτόκια. Συμμαχίες που σου παίρνουν στο τέλος το σπίτι δεν είναι συμμαχίες, είναι λυκοφιλίες και απαντώ στον Αντώνη Σαμαρά που είπε στην συνέντευξή του στον Τάκη Χατζή ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είναι ευρωπαϊκό κόμμα. Του απαντώ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ευρωπαϊκό κόμμα, αλλά με την Ευρώπη των εθνών - κρατών, την Ευρώπη της εθνικής υπερηφάνειας, την Ευρώπη των ίσων, την Ευρώπη της ομοφωνίας, την Ευρώπη που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όχι την Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας. Όχι την Ευρώπη των τραπεζών. Όχι την Ευρώπη της Μέρκελ.



Η Ευρώπη που είμαστε σήμερα είναι η Ευρώπη που έχουμε επιλέξει να είμαστε. Η Ευρώπη που αυτοί φαντάζονται είναι η Ευρώπη αυτή που θέλουν να μεταρρυθμίσουν και εδώ τους στέλνουμε και ένα μήνυμα. Ξεσηκώσαμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πρώτοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Τους υπόσχομαι να ξεσηκώσουμε το σύνολο της Ευρώπης με ευρωπαϊκά κινήματα που σιγά - σιγά γεννιούνται απέναντι στην πολιτική της υποταγής της Ευρώπης στη γερμανική επικυριαρχία.



Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε στην Ευρώπη δεν θα διεκδικήσουμε και δεν θα καταγράψουμε στον προϋπολογισμό μας το αναγκαστικό δάνειο της Γερμανίας ή δεν θα ζητήσουμε και δεν θα πάρουμε και δεν θα καταγράψουμε στον προϋπολογισμό μας τις γερμανικές αποζημιώσεις.



Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε στην Ευρώπη δεν θα υπογράψουμε αύριο το πρωί άρση του εμπάργκο κατά της Ρωσίας και υπογραφή με τη Ρωσία του αγωγού που έρχεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα προμηθεύει αέριο το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό εξήγγειλαν προχθές η Gazprom και η ρωσική κυβέρνηση, την ημέρα που ήμουν στην Μόσχα και αυτό είναι η λύση για το αύριο. Θα περνάει το σύνολο της παραγωγής αερίου προς την Ευρώπη όχι από την Ουκρανία, αλλά από την Ελλάδα. Εδώ βλέπουμε λοιπόν, ότι το σχέδιο το οποίο ανέκοψαν το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου και οι αγορές, θα εφαρμοστεί στη χώρα σε αντίθεση με αυτά που θέλουν η συμμορία του κολεγίου και οι δήθεν σύμμαχοι που προτιμούν να έχουν την Ελλάδα υπό την μπότα της κατοχής τους, παρά να έχουν μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη χώρα που θα αποφασίζει για τον εαυτό της.



Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι 



Έχουν μείνει εφτά μέρες. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους τις υποψήφιες και τους υποψηφίους βουλευτές που σήμερα είστε εδώ. Να σας ζητήσω μαζί με τους πολίτες, με τις συντονιστικές επιτροπές, με τα κινήματα που συνεργαζόμαστε, με τις κινήσεις πολιτών, με απλούς πολίτες, ξεχυθείτε όλοι μαζί στην ελληνική κοινωνία . Έχουμε δίκιο και το ξέρουμε. Έχουμε δίκιο και το ξέρουν και οι άλλοι. Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Να καταλάβουν ότι δεν τους προδώσαμε ποτέ. Να καταλάβουν ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι το αναγκαίο καλό για αύριο.



Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και τα κινήματα της μεγάλης πατριωτικής και δημοκρατικής συμμαχίας είναι η εγγύηση για την εθνική κυριαρχία, για την εδαφική ακεραιότητα, για την επαναφορά της ελληνικής οικογένειας, της αξιοπρέπειας. Μπορούμε να πάρουμε στα χέρια μας την πατρίδα μας. Μπορούμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο. Μπορούμε να ξαναβάλουμε μπρος την ελληνική οικονομία, μπορούμε να ξαναφέρουμε πίσω τα παιδιά που έφυγαν. Μπορούμε να ξανακάνουμε τους νέους να ελπίζουν. Μπορούμε να κάνουμε τους μεγαλύτερους να χαμογελούν. Μπορούμε να γίνουμε πάλι ο ελληνικός λαός, ο περήφανος ελληνικός λαός, ο οποίος δίνει το παράδειγμα της Δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και του αγώνα για την απελευθέρωση.



Καλή λευτεριά σε όλους. Καλό αγώνα. Καλή δύναμη. Ψηλά την ελληνική σημαία και ενωμένοι πάμε μαζί για το αύριο. Ενωμένοι οι Έλληνες, όχι στοδιχασμό, όχι στα δύο άκρα, ενωμένοι όλοι μαζί σαν μια γροθιά για να ψάλουμε τον εθνικό ύμνο. Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η Δημοκρατία. Ζήτω το Σύνταγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου