Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ρωσία-Συρία-Κίνα-Ιράν: Οι τέσσερις χώρες που μπορούν να ανακόψουν την ισλαμιστική λαίλαπα!


λαιλαπα 

Είναι αδύνατον να καταπολεμηθεί η ISIS, ενώ παράλληλα επιχειρείται η πρόκληση ενός πολέμου με τη Ρωσία και η εκπλήρωση της αλλαγής του καθεστώτος στη Συρία.

Αντιθέτως, χρειάζεται ένας παγκόσμιος αγώνας, στον οποίο θα πρέπει να συμμετάσχει και ο αναπτυσσόμενος κόσμος, σύμφωνα με δηλώσεις του ειδικού αναλυτή Lawrence Freeman στο Russia Today.

Στον απόηχο των επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας, οι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία την επέκταση των αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ...

RT: Πόσο ισχυρή είναι η δημόσια υποστήριξη, στο εσωτερικό της Γαλλίας, για τον πόλεμο, στον απόηχο των επιθέσεων στο Παρίσι;

Lawrence Freeman: Οι διαδηλώσεις που είδαμε στο Παρίσι και σε ολόκληρη τη Γαλλία ήταν το λιγότερο αξιοσημείωτες. Υπάρχουν αναφορές για 4 εκατομμύρια διαδηλωτές, για τουλάχιστον 2 εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους του Παρισιού. Αυτό αποτελεί μια πραγματική αλλαγή, μία δυνητικά επαναστατική αλλαγή στο σύνολο της γαλλικής πολιτικής, γιατί η χώρα έχει ενωθεί εναντίον του σατανικού εχθρού. Και αυτό συμβαίνει πολύ πιο εμφανώς και πολύ πιο έντονα, σε σχέση με όσα είδαμε στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ένας δημοσιογράφος, το κείμενο του οποίου διάβασα, ήταν παρών στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία και ήταν επίσης στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960. Όπως ανέφερε, τα όσα έζησε στο Παρίσι του θύμισαν την πορεία του 1963 στην Ουάσινγκτον, της οποίας είχε ηγηθεί ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι μια πολύ έντονη διάθεση καταλαμβάνει το γαλλικό λαό. Αυτή η διάθεση θα μπορούσε να επιφέρει δραματικές αλλαγές σε όλα τα είδη της πολιτικής, στην οποία εμπλέκεται η Γαλλία.

RT: Πιστεύετε ότι οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Γαλλία είναι «ισοδύναμες» με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου; Η επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo και η ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο παρέχουν όντως μία εν λευκώ εξουσιοδότηση στη γαλλική κυβέρνηση, ώστε να μπορεί να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας, στο όνομα της ασφάλειας;

Lawrence Freeman: Δεν νομίζω ότι σήμερα έχουμε την ίδια αντίδραση που είχαν επιδείξει ο Μπους και ο Τσένεϊ. Μην ξεχνάτε ότι οι επιθέσεις του 2001 οδήγησαν άμεσα σε ένα αστυνομικό πραξικόπημα, την αστυνομική χούντα του Μπους και του Τσένεϊ, από την οποία εξακολουθούν να υποφέρουν οι ΗΠΑ, υπό τον Ομπάμα.

Υπάρχει μία άλλη πτυχή στην υπόθεση αυτή, για την οποία πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τετάρτη στην Ουάσινγκτον. Εκεί, ο πρώην γερουσιαστής Bob Graham, ο οποίος ήταν επικεφαλής της επιτροπής πληροφοριών το 2001 και οι βουλευτές Jones και Lynch παρουσίασαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ κρατούν απόρρητες 28 σελίδες από την έκθεση της Επιτροπής που ολοκληρώθηκε το 2002. Οι 28 αυτές σελίδες κρατήθηκαν απόρρητες από την κυβέρνηση Μπους και συνεχίζουν να παραμένουν διαβαθμισμένες από την κυβέρνηση Ομπάμα…Σε αυτές αποδεικνύεται ο άμεσος ρόλος της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας στην παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και οικονομικών πόρων στους τρομοκράτες που διεξήγαγαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Υπάρχουν πολλές «φωνές» σήμερα που λένε ότι εάν θέλουμε να σταματήσουμε την ISIS θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν αυτές οι 28 σελίδες και να ερευνηθεί ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας. Τις τελευταίες ημέρες, ακόμα και στα ΜΜΕ, επισημαίνονται οι ευθύνες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και άλλων χωρών, οι οποίες χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος, την αλ Κάιντα και τα παρακλάδια της που τρομοκρατούν επί 20 χρόνια τον πλανήτη.

Στην όλη υπόθεση υπάρχει φυσικά και μία βρετανική συνιστώσα, η οποία είναι γνωστή στις μυστικές υπηρεσίες. Όλα αυτά μπορούν να βγουν στην επιφάνεια, αν η Γαλλία αποφασίσει να αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι.

ισλαμικο

RT: Πού νομίζετε ότι θα επικεντρωθεί τώρα η Γαλλία, όσον αφορά στην στρατιωτική της εμπλοκή; Στην πραγματικότητα οι καίριες θέσεις των τζιχαντιστών της ISIS βρίσκονται στη Συρία και όχι στο Ιράκ. Θα πρέπει να περιμένουμε μια αλλαγή στην τακτική της γαλλικής κυβέρνησης;

Lawrence Freeman: Ελπίζουμε ότι η Γαλλία θα εκμεταλλευθεί τη συγκυρία και θα επεκτείνει τον πόλεμο εναντίον της ISIS. Δεν μπορείς να νικήσεις την ISIS, αν την ίδια ώρα προσπαθείς να προκαλέσεις έναν πόλεμο με τη Ρωσία ή αν προωθείς την αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία. Το Ισλαμικό Κράτος είναι ενεργό στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι βρίσκεται πίσω από τη Μπόκο Χάραμ στη Νιγηρία. Χρειάζεται ένας παγκόσμιος αγώνας, στον οποίο θα πρέπει να συμμετάσχουν η Ρωσία, η Συρία, το Ιράν, η Κίνα αλλά και οι υπόλοιπες αναπτυσσόμενες χώρες. Θα πρέπει να ενωθούν όλοι εναντίον αυτών που χρηματοδοτούν την ISIS και κυρίως εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης, θα πρέπει να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη των περιοχών αυτών, ώστε να αποφευχθεί η στρατολόγηση εξαθλιωμένων νέων στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Υπάρχει μια σειρά δράσεων που θα πρέπει να δρομολογηθούν από τις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη.

 

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου