Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

“Αυθεντικό λαϊκό κίνημα” η Χρυσή Αυγή κύριε Λοβέρδο;


Εκτός τόπου και χρόνου, φαίνεται ότι βρίσκεται ο… θα κάνω ρήξη, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτήρισε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής «αυθεντικό λαϊκό κίνημα».
«Πάνω σε μεγάλα προβλήματα, όπως το μεταναστευτικό, το παρεμπόριο και η έλλειψη ασφάλειας και αστυνόμευσης κάνει ακτιβισμό η ελληνική Χεζμπολάχ και παράγει εμπιστοσύνη και απολαμβάνει ποσοστά. Αυτό γιατί να το καταγγείλει κανείς;» αναρωτήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Επιπλέον, τόνισε: «Όταν μιλάμε επί της ουσίας, βγάζοντας τα γενικά πολιτικά τους προτάγματα, η Χρυσή Αυγή μοιάζει με την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Λένε ό,τι λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ». «Γιατί μας προβληματίζει το γεγονός ότι ανεβαίνει κάποιος που κάνει, με τρόπο ακτιβίστικο, πολιτική πάνω σε αυθεντικά προβλήματα;»
Κατέληξε, δε, με την παρατήρηση: «Δεν τους κλέβεις τη δύναμη όταν τους καταγγέλλεις».
Σύμφωνα δηλαδή με τον Λοβέρδο, τα τάγματα εφόδου τη νύχτα, οι ξυλοδαρμοί μεταναστών ή πολιτικά αντίθετων είναι ακτιβισμός. Τα «ντου» στις λαϊκές αγορές και στα νοσοκομεία είναι αυθεντική αντιμετώπιση από τη Χρυσή Αυγή;
Οι προκλητικές δηλώσεις για τη Δημοκρατία, οι φωτογραφήσεις με νεοναζί μέσα κι έξω από τη Βουλή, είναι ακτιβισμός;
Αν δεν είναι αυτό που λέμε «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι», τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να ντρέπεται γι’ αυτά
που λέει. Αν πιστεύει ότι είναι ακτιβισμός και αυθεντικό κίνημα ένα κόμμα που βρίσκεται εκτός του συνταγματικού τόξου τότε η μόνη υπηρεσία που έχει να προσφέρει είναι να πάει να κρυφτεί καλύτερα γιατί σε λίγο θα τον πάρουν με τις τομάτες.
Εκτός κι αν επιθυμεί να γίνει επίτιμος πρόεδρος της Χρυσής Αυγής. Με τις δηλώσεις του ανοίγει το δρόμο στον Μιχαλολιάκο να του απευθύνει κι επίσημη πρόταση. Έτσι, μαζί Χρυσή Αυγή και ΡΙΚΣΣΥ θα φέρουν την ανατροπή στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, θίχτηκε ο κ. Λοβέρδος με τα όσα του λένε και εξέδωσε και ανακοίνωση λέγοντας:«Φτάνει πια η δημαγωγία και ο φασισμός των δήθεν αριστερών. Αρκεί η συνειδητή ή ασυνείδητη συνηγορία υπέρ του παραεμπορίου, της ανασφάλειας των πολιτών και των λαθρεμπόρων των φτωχών του τρίτου κόσμου. Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων μόνο οι φασίστες ζητούσαν. Οι ψευτο-ασφαλίτες της σύγχρονης ψεύδο-αριστεράς δεν νομιμοποιούνται να ελέγχουν τα φρονήματα κανενός. Αλήθεια, που είναι οι τραμπούκοι -ακτιβιστές των δυόμιση ετών, επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, που το έπαιζαν “αγανακτισμένος λαός”; Έχουν πια συμμαζέψει τη βία τους στην δήθεν προοπτική κάποιας εξουσίας; Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, μαθήματα δημοκρατίας δεν δέχομαι από κανέναν. Πέρασα τις εξετάσεις μου στην κατάληψη του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, στις 16-17 Νοεμβρίου του 1973».
Και εύσημα επαναστατικότητας ο Λοβέρδος. Αγωνιστής του Πολυτεχνείου. Που ‘σαι νιότη που’ λεγες πως θα γινόμουν άλλος.

 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου