Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Λιλλήκας: Δεν δίνω ψήφο σε κανέναν


 
 
Τεράστιες θεωρεί ο Γιώργος Λιλλήκας τις διαφορές θέσεων με Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά και διαμηνύει πως ο ίδιος δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κανένα, ενώ την ίδια ώρα καλεί τους υποστηρικτές του να ασκήσουν κατά βούληση το εκλογικό τους δικαίωμα, την ερχόμενη Κυριακή.
Σε συγκέντρωση, στη Λεμεσό, πολιτών που στήριξαν την υποψηφιότητά του, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως ο ίδιος αρνείται να συναντηθεί με τους δυο υποψηφίους, όχι γιατί αρνείται το διάλογο, αλλά γιατί “δεν βλέπω πώς μπορούν να υπάρξουν πραγματικές συγκλίσεις με το χάσμα απόψεων που μας χωρίζει”, προσθέτοντας ότι διαφωνεί κάθετα με τις πολιτικές των δυο υποψήφιων Προέδρων και στο Κυπριακό και στην οικονομία και στον εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος.
“Παραμένω σταθερός και αμετακίνητος στις θέσεις και τις αρχές μου. Αρνούμαι να συναντηθώ μαζί τους, γιατί δεν πιστεύω στις επίπλαστες, συγκυριακές προεκλογικές συγκλήσεις. Οι προεκλογικές συγκλίσεις εξυπηρετούν μόνο εκλογικές σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια, γι’ αυτό και τις απορρίπτω” είπε και πρόσθεσε ότι οι πολίτες, με αξιοπρέπεια και καθαρή σκέψη, πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους, ωστόσο η δική του πρόταση “είναι να μην δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε κανέναν”.
Απευθυνόμενους σε υποστηρικτές του που καλούσαν με συνθήματα για λευκή ψήφο στο 2ο γύρο των εκλογών, ο Γιώργος
Λιλλήκας είπε “δεν θα υποδείξω σε κανέναν το τι θα πράξει. Πίστεψα στους πολίτες και απευθύνθηκα στους πολίτες με ελεύθερο πνεύμα και θα ήμουν ανακόλουθος να σας υποδείξω τι θα κάνετε”, καλώντας παράλληλα όλους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, “για να είμαστε συνεπείς και σε μιαν ακόμη θέση που προβάλαμε από την πρώτη μέρα, που ζητούσαμε τη συμμετοχή των πολιτών”.
Απαντώντας εξάλλου στις εκκλήσεις για δημιουργία νέου κόμματος, ο κ. Λιλλήκας είπε πως ο διάλογος με τους υποστηρικτές του θα συνεχιστεί και στις άλλες πόλεις και την Παρασκευή θα καταθέσει ολοκληρωμένη τη θέση του για το τι μέλλει γενέσθαι, καλώντας την ίδια ώρα όλους να παραμείνουν ενωμένοι και μετά τις εκλογές, καθώς όπως είπε, “θα είμαστε μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση”.
Λέγοντας ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε ενώπιον μεγάλων εθνικών προκλήσεων, ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε πως “εμείς ως αντιπολίτευση, γιατί εκεί είναι η θέση μας, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την όποιαν πολιτική προασπίζεται την Κυπριακή Δημοκρατία και τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά ταυτόχρονα, θέλω να ξεκαθαρίσω πως, η όποια πολιτική εκχωρεί κρατική κυριαρχία, υποσκάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα, όποια πολιτική οδηγεί σε λύση εθνικής καταστροφής, θα μας βρει μπροστά της”.
Ο κ. Λιλλήκας έστειλε το μήνυμα σε όλους όσοι “εντός αλλά και εκτός Κύπρου ξεκίνησαν να κάνουν σχεδιασμούς, εδώ και μερικούς μήνες, για να επωφεληθούν της οικονομικής μας εξάρτησης και εξαθλίωσης, για να μας φέρουν το πακέτο λύσης του Κυπριακού που απορρίψαμε μαζί με τη δόση του δανείου και τους αγωγούς φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας”, πως “θα είμαστε ανάχωμα σε αυτές τις πολιτικές”.
“Η συμμαχία των πολιτών που έδωσε αυτόν τον ωραίο αγώνα θα συνεχίσει να είναι παρούσα και να αντιστέκεται και μετά τις εκλογές”, είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως “καθώς οι εξελίξεις δυστυχώς θα μας δικαιώνουν, η συμμαχία των πολιτών θα ενισχύεται μέρα με τη μέρα».
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών, ο Γιώργος Λιλλήκας επανέλαβε τη θέση πως το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου θα κρίνει και το νικητή του δεύτερου γύρου και πρόσθεσε ότι “δυστυχώς κάποιοι έκλεισαν τα αυτιά τους στην πραγματικότητα. Κάποιοι, ενώ γνώριζαν αυτήν τη μεγάλη αλήθεια, προτίμησαν να θέσουν ως στόχο να περάσουν στο δεύτερο γύρο, χωρίς να ενδιαφέρονται για το νικητή του δεύτερου γύρου”.

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου