Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Οι βενζινοπώλες έφεραν αντλίες που κλέβουν νόμιμα!

Τουρκικές και κορεατικές αντλίες καυσίμων, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον πρατηριούχο να κλέβει στην ποσότητα χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσει παράνομο μηχανισμό, εισάγονται και διακινούνται ελεύθερα στην αγορά.
Την κατάσταση περιγράφουν παράγοντες της αγοράς στην εφημερίδα Τα Νέα επιμένοντας ότι οι λαθρέμποροι και οι επιτήδειοι βρίσκονται διαρκώς ένα βήμα μπροστά από τις αρχές. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση για ελέγχους, εντοπίζονται ακόμη σοβαρά κενά στο θεσμικό κομμάτι. Για παράδειγμα, πρόσφατα συνελήφθη σπείρα λαθρεμπόρων με εμπλοκή μεγάλου αριθμού πρατηριούχων της Αθήνας αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός πρατηρίων έκλεισε, ενώ πολλά εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά αφού σε αυτά εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες αχυράνθρωποι του κυκλώματος.
Πρόσφατα συνελήφθη και πρόσωπο που διακινούσε τις τουρκικές και κορεάτικες αντλίες καυσίμων οι οποίες αποδείχθηκε ότι από την κατασκευή τους δίνουν τη δυνατότητα στον πρατηριούχο να κλέψει. Δεν χρειάζεται δηλαδή προσθήκη ειδικού μηχανισμού ή τσιπ αφού οι αντλίες αυτές είναι έτοιμες για κλοπή από τον κατασκευαστή και εισάγονται ελεύθερα.

Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου