Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δεν είναι τεράστιοι πολιτικοί απατεώνες που δολοφονούν συνειδητά την ελληνική κοινωνία;

Τι «λαβράκια» συναντά κανείς κάνοντας τσάρκα στο διαδίκτυο!!! Δεν θα το πιστέψετε αλλά είναι γεγονός και μπορεί πολύ εύκολα να το διαπιστώσει κανένας επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα της Ν.Δ.  Το ότι δηλαδή η Ν.Δ συνειδητά εξαθλιώνει τον λαό γνωρίζοντας ότι η πολιτική της μόνο δεινά μπορεί να προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία. (Ποτέ δεν είχαμε αμφιβολίες γ’ αυτό αλλά το παρακάτω ντοκουμέντο το επιβεβαιώνει περίτρανα).



Υπογράφεται από την γραμματεία πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ έχει ημερομηνία 23 Ιούνη 2011 και τίτλο  «Έκθεση ΟΗΕ: Πλήρης δικαίωση των θέσεων Σαμαρά»

Παραθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος του. (Οι υπογραμμίσεις είναι του κειμένου):

Η ορθότητα των θέσεων που επίμονα και υπεύθυνα διατυπώνει ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται όχι μόνον από την σκληρή πραγματικότητα αλλά και από τους πλέον έγκυρους διεθνείς οργανισμούς.

Είναι χαρακτηριστική η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για την παγκόσμια κοινωνική κατάσταση που ουσιαστικά επιβεβαιώνει πανηγυρικά το σύνολο της κριτικής που ασκεί η Νέα Δημοκρατία.

Σε αυτήν καταδικάζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η μονομέρεια των πολιτικών λιτότητας, όπως αυτή του Μνημονίου, που

·         απομακρύνουν τελικά τις οικονομίες από τον ορίζοντα
της ανάπτυξης και

·         καταργούν στην πράξη και στο όνομα της ανάπτυξης το κοινωνικό κράτος



Η έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποτελεί αναμφίβολα κόλαφο για όλους εκείνους που εμπνεύστηκαν, στήριξαν και, με ιδεοληπτική εμμονή, συνεχίζουν μια καταστροφική οικονομική πολιτική που οδηγεί μόνον σε ανακύκλωση των αδιεξόδων.

Ο ΟΗΕ επισείει τον υπαρκτό κίνδυνο, αυτόν που η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν για πάνω από ένα έτος, ότι με τη συγκεκριμένη οικονομική συνταγή απομακρυνόμαστε από τον επιδιωκόμενο στόχο που είναι η ανάπτυξη. Αντίθετα εγκλωβιζόμαστε βαθύτερα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, των ελλειμμάτων και του χρέους.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «τα μέτρα λιτότητας, που λαμβάνουν κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το μεγάλο δημόσιο χρέος τους, όχι μόνο απειλούν την απασχόληση στο δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά καθιστούν και την οικονομική τους ανάκαμψη αβέβαιη».

Τί διαφορετικό έχει πει η Νέα Δημοκρατία; Ακριβώς αυτό: οι θυσίες του ελληνικού λαού επί ένα χρόνο είναι χωρίς αντίκρισμα, αλλά και ότι αποτελεί μάταιο κόπο και μέγιστο σφάλμα να διορθώσεις το λάθος με νέο λάθος. 

Όπως αυτό που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο μείγμα οικονομικής πολιτικής στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Σαφείς και σημαντικές είναι και οι επισημάνσεις της έκθεσης του ΟΗΕ σχετικά με το κοινωνικό κράτος. Και, δυστυχώς, βρίσκουν την εφαρμογή τους στη δική μας περίπτωση.

Τα πλήγματα που δέχθηκε το κοινωνικό κράτος τον τελευταίο χρόνο είναι πλήγματα πρωτίστως στα ασθενή κοινωνικά στρώματα και τα οποία τροφοδοτούν εύλογα εκτός από την απόγνωση και την περαιτέρω αγανάκτηση των πολιτών.

Άλλωστε για τις δραματικές συνέπειες της ακολουθούμενης πολιτικής αρκεί να ανατρέξουμε σε κρίσιμα μεγέθη της οικονομίας που έχουν μέγιστο κοινωνικό κόστος. Η εκτόξευση της επίσημης ανεργίας πάνω από 16%, απότοκο της μονομερούς και άδικης φοροεισπρακτικής κυβερνητικής πολιτικής, συνιστά ήδη μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής.


Δεν είναι τεράστιοι πολιτικοί απατεώνες που δολοφονούν 

συνειδητά την ελληνική κοινωνία;



Υ.Γ Αν η επίσημη ανεργία πριν δυο χρόνια που ήταν 16% συνιστούσε  "βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής" σήμερα που είναι 27% -και με τις προσπάθειες Σαμαρά- τι 
 αποτελεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου