Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το ιδιωτικό κράτος

http://logiakaiskepseis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3981.html

 



Το κράτος σε ρόλο νταβατζή, σε ρόλο που θυμίζει μπράβους της νύχτας. Δεν πληρώνεις διόδια στον ιδιώτη; Σε κυνηγάει το κράτος με δικαστήρια και πρόστιμα.

Δεν πληρώνεις την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου; Αναλαμβάνει το κράτος για λογαριασμό του ιδιώτη να εξασφαλίσει τα λεφτά του. Έτσι θα δούμε να έρχονται χαρτιά και πρόστιμα στο σπίτι μας.


Στο Λονδίνο λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι κάτοικοι ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν ταμπέλες όπου έγραφαν «Καλώς ήρθατε στο King's Cross. Παρακαλείσθε να απολαύσετε την ιδιωτική περιουσία με διακριτικότητα»! Λίγο μετά την αρχική έκπληξη, συνειδητοποίησαν ότι τα εγκαίνια αφορούσαν τον μεγαλύτερο ιδιωτικό ελεύθερο χώρο της Ευρώπης, αφού οι 10 πλατείες και τα πάρκα στο αναβαθμισμένο King's Cross ανήκουν πλέον σε ιδιώτες και τελούν υπό ιδιωτική διαχείριση!
Πώς δικαιολογήθηκε αυτή η πολιτική; Οι εταιρείες που «επένδυσαν» στην περιοχή ήθελαν η περιοχή να διατηρηθεί σε υψηλά στάνταρ. Βέβαια οι μόνοι που έχουν υψηλά στάνταρ είναι οι ιδιώτες-επενδυτές.

Κάπως έτσι εννοεί και ο Σαμαράς την ανάπτυξη.

«Τώρα φτιάχνεται το αναπτυξιακό μοντέλο της επόμενης δεκαετίας» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Έστειλε δε, μήνυμα λέγοντας ότι «όσοι μπλοκάρουν δρόμους ή επενδύσεις θα μας βρουν απέναντι τους.»

Τα επιχειρήματα των πολιτικών-μεσιτών είναι ότι οι εταιρείες του δημοσίου δεν είναι κερδοφόρες. Βέβαια γιατί ξεπουλιέται ο ΟΠΑΠ ενω είναι κερδοφόρος δεν μας έχει απαντηθεί ακόμα.

Πολλές εταιρείες του δημοσίου δεν είναι κερδοφόρες αλλά δεν θα έπρεπε να έχει καμία σημασία. Γιατί να είναι κερδοφόρο ενα νοσοκομείο όταν παρέχει περίθαλψη σε καρκινοπαθείς; Έχει μεγαλύτερη σημασία η κερδοφορία απο την ζωή των ανθρώπων;
Ο ιδιώτης έχει εναν και μοναδικό σκοπό: Το κέρδος
Στο κέρδος έχουν δώσει νέο όνομα: Ανάπτυξη. Έτσι στο όνομα της ανάπτυξης πληρώνουμε εμείς απο την τσέπη μας τον ιδιώτη. Αυτό συμβαίνει τώρα με την ενέργεια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Εμείς πληρώνουμε τις επενδύσεις... για την τσέπη τους.

Το ιδιωτικό κράτος είναι ο στόχος της πλανητικής χούντας. Ξεκίνησαν με τις ΜΚΟ.

ΜΚΟ για άτομα με νοητική στέρηση
ΜΚΟ για παραπληγικούς
ΜΚΟ για ανύπαντρες μητέρες
ΜΚΟ για προσλήψεις στο δημόσιο
ΜΚΟ για τα βουνά και τις θάλασσες
Ολες αυτές οι ΜΚΟ έχουν αντικαταστήσει το κράτος, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά με κρατικές επιδοτήσεις.


Ιδιωτικές εταιρείες με την πανίσχυρη στήριξη του κράτους.

Έχουν επενδύσει στον φόβο μας και την ανοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου