Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ & ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΕΗ!ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ: ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΑΠΕΙΛΗ, ΠΙΠΤΕΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ!
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (12:00) ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ!
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 17:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ)
Βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ με 10 αυτόφωρες προσαγωγές συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και 5 αλληλέγγυων, πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο μετά τις 08:00 στο κατειλημμένο κτίριο της ΔΕΗ στην λεωφόρο Μεσογείων! Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εισβολή των ΜΑΤ, αρκετός κόσμος μετέβαινε (και παραμένει ακόμα - 11:30) έξω από το κτίριο της ΔΕΗ αλλά και έξω από το ΑΤ Αμαρουσίου (πίσω από το "ΥΓΕΙΑ") όπου έχουν οδηγηθεί οι προσαχθέντες. Ταυτόχρονα, έξω από το κτίριο της ΔΕΗ, μετέβησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης (ο οποίος κατευθύνθηκε και προς το ΑΤ Αμαρουσίου), ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.
Αυτήν την ώρα (11:30) οι προσαχθέντες μεταφέρονται από το ΑΤ Αμαρουσίου προς την Ευελπίδων, όπου θα τους απαγγελθεί η κατηγορία της "κωλυσιεργίας λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας". Είναι σαφές ότι η πράξη τρομοκράτησης του αγώνα του λαού και των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο αντισυνταγματικό χαράτσι είναι ανεπίτρεπτη και η απόσυρση των κατηγοριών, καθώς και η απελευθέρωση των προσαχθέντων, πρέπει να είναι άμεση! 
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προχώρησε στην κύρηξη 48ωρης απεργίας που θα καλύπτει τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κτιρίου.
Ουσιαστικά, η συγκυβέρνηση Παπαδήμου δείχνει για άλλη μια φορά (σσ η πρώτη ήταν με την εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά την πορεία του Πολυτεχνείου) το πραγματικό της πρόσωπο! Οποιοσδήποτε, κοινωνικός αγώνας βάζει αποτελεσματικά εμπόδια ή προκαλεί μικρές έστω καθυστερήσεις στην απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος, θα αντιμετωπίζεται με ακραία καταστολή! 
Τυπικό πρόσχημα για την εισβολή, αποτέλεσε η προσπάθεια του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών να εισέλθει στο κτίριο προκειμένου να θέσει σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα της ΔΕΗ που εκδίδει τις εντολές διακοπής ρεύματος και "τακτοποιεί" τις ηλεκτρονικές εισπράξεις λογαριασμών (πχ μέσω ΑΤΜ).
Όταν οι συνδικαλιστές εμπόδισαν το διευθυντή να εισέλθει, τα ΜΑΤ προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και άλλων συνδικαλιστών, οι οποίοι οδηγήθηκαν αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού και μετά στο ΑΤ Αμαρουσίου. 
«Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Φωτόπουλος. «Ο αγώνας αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία...Είναι για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα φτωχό, άνεργο και συνταξιούχο», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κατάληψη και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου