Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΑΡ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΣΕ ΡΟΛΟ ΟΥΡΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!



http://www.iskra.gr/

Η LIGHT ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!
Ασφαλώς η ΔΗΜ.ΑΡ. και οι «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ» κάθε άλλο παρά ταυτίζονται.
Ωστόσο, η αντίδρασή τους απέναντι στην υπό διαμόρφωση κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ υπήρξε ανυπόφορα παρεμφερής και τουλάχιστον απαράδεκτη, αν και μάλλον αναμενόμενη.


Την περασμένη Πέμπτη ο Γρ. Ψαριανός (άκρως προφητικός) έσπευσε να προτρέψει με αγωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να προχωρήσουν συναινετικά σε ολιγόμηνη συγκυβέρνηση, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής «για να διασφαλιστεί η δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα και η ευρωπαϊκή προοπτική της» (!) (όσο για τα μνημόνια, χαιρετίσματα!)
Την άλλη μέρα, έτρεξε ασθμαίνοντας ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος αφού είπε πως μόνος δρόμος είναι οι εκλογές, προσέθεσε με νόημα: «Θα χρειαστεί αναµφισβήτητα µια κυβέρνηση µεταβατικού χαρακτήρα για µικρό χρονικό διάστηµα, προκειµένου να οδηγήσει συντοµότατα τη χώρα σε εκλογές. Οτιδήποτε άλλο θα περιπλέξει περαιτέρω τα πράγµατα»
Η αποσιωπούμενη περιπλοκή του Φ. Κουβέλη είναι προφανώς ο κίνδυνος να μείνουν μετέωρα... νέα μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.
Τώρα, που η συγκυβέρνηση είναι περίπου γεγονός, η ΔΗΜ.ΑΡ. ανακουφισμένη δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν και θα κρίνει αν θα ψηφίσει ναι ή όχι ή θα δώσει «ανοχή» υπό τις εξαγγελίες της! Αλήθεια, δεν τις γνωρίζει;
Από την άλλη οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ως γνήσιο κόμμα του «ευρώ» και της «ευρω-συναίνεσης» βρήκαν ευκαιρία το Σάββατο (03/11) να ξεσαλώσουν, ως βράχος, περίπου, του συστήματος, σε βάρος της Αριστεράς, η οποία κατ' αυτούς «αδιαφορεί για το αν οι άμεσες εκλογές που ζητά, θα γίνουν σε συνθήκες χρεοκοπίας, οι οποίες θα εκβιάζουν την ψήφο των πολιτών».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, αφού, ουσιαστικά τάσσονται υπέρ του νέου κυβερνητικού σχήματος, θέτουν ως καθοριστικό ζήτημα για το νέο σχήμα, να διασφαλίσει, πριν τις «αναπότρεπτες» εκλογές, «την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, χωρίς να αναγκαστεί τον επόμενο μήνα να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και σε έξοδο από την ευρωζώνη!''
Ό,τι έλεγαν χυδαιότατα και κινδυνολογικά οι πιο ακραίοι κύκλοι του συστήματος, δυστυχώς, το μηρυκάζουν στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι-Πράσινοι.
Όλοι γνωρίζουν, όμως, ότι τα προσχήματα (ή όχι) της στάσης πληρωμών και εξόδου από το ευρώ είναι η δικαιολογητική βάση των νέων μνημονίων!
 
Τα περαιτέρω σχόλια δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου