Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δεκανίκι του ΠΑ.ΣΟ.Κ και με την βούλα η Δημοκρατική Αριστερά !

«Ναι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, αλλά και ψήφιση μέτρων της κυβέρνησης Παπαδήμου, λέει ο Φ. Κουβέλης, μετατοπίζοντας για άλλη μία φορά την γραμμή του. Σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο πρόεδρος της ΔΗΑΡΙ «προσαρμόζεται» στις απαιτήσεις εξωθεσμικών παραγόντων και:

- Απαντά θετικά στο ερώτημα εάν μετά τις εκλογές θα συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ και άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις. Σημείωση: ο Κουβέλης μιλά για το “όλον ΠΑΣΟΚ” (που λέει ο Βενιζέλος), δεν διευκρινίζει αν μιλά για το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ ή με άλλον αρχηγό.

- Δεσμεύεται να ψηφίσει μέτρα της κυβέρνησης Παπαδήμου, εάν αυτά είναι σωστά.

- Δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη για τον Παπαδήμο.

Ο Κουβέλης είδε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν από τον Ιούνιο που άρχισε να διατυπώνει πιο κατηγορηματικό αντιπολιτευτικό λόγο, όμως αντιμετωπίζει οξύ εσωκομματικό πρόβλημα. Ο Κουβέλης καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου και ζήτησε από τον Σαμαρά να μην υπογράψει επιστολή στους δανειστές. Οι συνέπειες των ενεργειών του ήταν: περίπου το 35% της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΑΡΙ να θέλει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός (που έχει δύο συνεντεύξεις την Κυριακή σε «Έθνος» και «Βήμα») να απουσιάσει από την ψηφοφορία, μέλη της Ε.Ε. να αποχωρήσουν από το κόμμα, βρίσκοντας «καταφύγιο» στα ΜΜΕ που στηρίζουν τον Παπαδήμο.

 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου