Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ! Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΜΟ!

 http://www.iskra.gr/

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 14:00 Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΣΕ ΡΟΛΟ "ΒΑΣΤΑΖΟΥ" ΚΑΙ "ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ" Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ!
Ο Γ. Καρατζαφέρης, λειτουργώντας ως "βαποράκι" των τραπεζών και του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου μνημονιακού οικονομικού κατεστημένου, λειτούργησε ως ο στημένος "προβοκάτορας" που διεκόλυνε την επιλογή του Λ. Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού. 'Ολοι/ες είδαμε χτες τους θεατρινισμούς του Γ. Καρατζαφέρη καθώς εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου χτες το βράδυ φώναζε "ότι αν δεν βάλουν τον Παπαδήμο δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στη χώρα".
Με αυτά και με αυτά, αποφασίστηκε, πως ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, μετά τη συμφωνία των επικεφαλής, του κόμματος του μνημονίου (ΓΑΠ - Σαμαράς - Καρατζαφέρης), στο πρόσωπό του σήμερα το μεσημέρι.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα διεξαχθεί αύριο στις 14:00

Ποιός είναι ο Λουκάς Παπαδήμος και τί σηματοδοτεί η επιλογή του 
Ο Λ. Παπαδήμος δεν είναι απλά φορέας, αλλά ένα από τα διεθνούς εμβέλειας σύμβολα της μονεταριστικής ορθοδοξίας της ΕΚΤ και ένας ακραιφνής νεοφιλελεύθερος τεχνοκράτης. Με τη σειρά της, η ΕΚΤ αποτελεί τη μοναδική ίσως κεντρική τράπεζα στον κόσμο που έχει ως αποκλειστικό στρατηγικό της στόχο τη σταθερότητα των τιμών, φτιαγμένη καθ' εικόνα και καθ΄' ομοίωσιν της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας!
Ο Λ. Παπαδήμος, θεωρείται ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των συμφερόντων του τραπεζικού κεφαλαίου καθώς αντέδρασε "από τα δεξιά" (!) με άρθρο του στο "Βήμα" (βλέπε εδώ) στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου (ήθελε μικρότερο κούρεμα). 
Η επιλογή του Λ. Παπαδήμου, προωθείτο εδώ και μέρες με λύσσα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ (και τα συμφέροντα που αυτά εξυπηρετούν), ακόμα και όταν οι Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς προσπαθούσαν να "κάψουν", για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, την επιλογή αυτή. Ο μεν Γ. Παπανδρέου επιζητούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή τρόπο ώστε να βάλει τον άνθρωπό του, τον Φ. Πετσάλνικο στη θέση του πρωθυπουργού. Ο δε Α. Σαμαράς προσπαθούσε με κάθε τρόπο να απεμπλέξει (αποτυγχάνοντας πλήρως...) επικοινωνιακά τη ΝΔ από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Για το λόγο αυτό ήθελε και εκείνος πρωθυπουργό - μαριονέτα με μικρή θητεία, ακόμα και αν ήταν μαριονέτα του ΓΑΠ.
Οι πιο επιθετικές μερίδες του τραπεζικού και γενικότερα του μεγάλου κεφαλαίου προώθησαν τον Παπαδήμο, στο ρόλο ενός μεταμοντέρνου βοναπάρτη, ο οποίος θα μπορεί να προωθήσει τις κατεδαφιστικές και αποικιοκρατικές μνημονιακές κατευθύνσεις, χωρίς τις όποιες μικρές χρονικές καθυστερήσεις επέβαλε, μέχρι σήμερα, η ανάγκη πολιτικής επιβίωσης των εκάστοτε υπουργών και φυσικά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Τα εν λόγω μάλιστα συμφέροντα κατάφεραν σύμφωνα με πληροφορίες να κινητοποιήσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (και προφανώς και της ΝΔ), στη λογική της υποστήριξης της υποψηφιότητας Παπαδήμου. Ενδεικτικά το cretalive.gr, επικαλείται χειρόγραφη επιστολή 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες διαμήνυσαν στο ΓΑΠ, "ή τον Παπαδήμο ή το Βενιζέλο για πρωθυπουργό, αλλιώς φεύγουμε" (βλέπε εδώ για περισσότερα)
 Ειδικότερα,   οι έλληνες τραπεζίτες τρέφουν βάσιμες ελπίδες για το ρόλο που θα μπορέσει να παίξει ο Λ. Παπαδήμος ως πρωθυπουργός, στην αποτροπή και αυτής ακόμα της μαϊμού "κρατικοποίησης" των ελληνικών τραπεζών μετά την εφαρμογή του κουρέματος της 27ης Οκτωβρίου Υπενθυμίζεται πως οι τραπεζίτες και μεγάλη μερίδα των κυρίαρχων ΜΜΕ ζητούν ανακεφαλαιοποίηση με προνομιούχες και όχι κοινές μετοχές (οι δεύτερες μόνο φέρουν δικαίωμα ψήφου).
Τέλος, η ειρωνεία και η κοροϊδία είναι πως ο Λ. Παπαδήμος, παρουσιάζεται ως σωτήρας της χώρας, τη στιγμή που ο ίδιος φέρει τεράστια ευθύνη για το σημερινό κατάντημα. Υπενθυμίζεται, πως ο Λ. Παπαδήμος ήταν άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Κ. Σημίτη και ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (1993 - 2002), είχε κεντρικό ρόλο στην είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη με τη χρήση"πειραγμένων" στατιστικών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου