Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Συνταρακτικές αποκαλύψεις των Wikileaks για την παρακολούθηση της ελληνικής κρίσης από την CIA

img_5987Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως μέσω των WikiLeaks, αποκαλύψεις που αφορούν και την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα που αποκαλύπτει συχνά κρυμμένα μυστικά, η CIA είχε βάλει στο μικροσκόπιο το ελληνικό χρέος για περίπου 10 μήνες από το Νοέμβριο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των WikiLeaks.

Οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είχαν κινητοποιήσει τόσο τους πράκτορες, όσο και τα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης, ώστε να αντλήσουν πληροφορίες για τον ρόλο της Γαλλίας και της Γερμανίας στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης
Οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είχαν κινητοποιήσει τόσο τους πράκτορες, όσο και τα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης, ώστε να αντλήσουν πληροφορίες για τον ρόλο της Γαλλίας και της Γερμανίας στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και τον βαθμό έκθεσης του Δημοσίου και των γαλλικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «έρευνες» γίνονταν πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012, στη Γαλλία, αλλά και κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου γύρου, τον Απρίλιο και τον Μάιο, με… νικητή τον Φρανσουά Ολάντ.

Επιπλέον, η CIA επιδίωκε να μάθει «συγκεκριμένες προτάσεις και συστάσεις» που είχαν καταρτίσει οι γαλλικές παρατάξεις για την αντιμετώπιση της ευρύτερης κρίσης στην ευρωζώνη, που είχε ως επίκεντρο της Ελλάδα.

Οι έρευνες εστίαζαν στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, κυρίως στους Σοσιαλιστές του κ. Ολάντ και στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν.

Όπως αναφέρουν τα WikiLeaks, η CIA εκτιμούσε πως ο κεντροδεξιός -τότε πρόεδρος- Νικολά Σαρκοζί δεν είχε «κλειδώσει» την επανεκλογή του στο Ελιζέ, και προσπαθούσε να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για τις έριδες που μπορεί να υπήρχαν στο κόμμα του ή προεκλογικές αδυναμίες.

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου