Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Βορίδη, Αδωνι, ιδού το τζαμί σας!



Ας αφήσουμε επιτέλους τις γκρίνιες, τις μεμψιμοιρίες, την καντήφλα. Ολόκληρο τέμενος ετοιμάζεται εις τας Αθήνας. Πανηγυρίζουν οι σύμμαχοι Τούρκοι
Ας ξεκινήσουμε με το σαρδόνιο, μαύρο, σχεδόν βρετανικό χιούμορ της Ιστορίας. Στις 4 Αυγούστου 2016, στα ογδοντάχρονα από την επιβολή του Εθνικού Καθεστώτος του Ιωάννη Μεταξά, ο Μάκης Βορίδης και ο Αδωνις Γεωργιάδης αφαίρεσαν και το τελευταίο χαλικάκι που μπλόκαρε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, την πόλη που οι «τρελοί» εθνικιστές του 1821 απελευθέρωσαν από τους Αγαρηνούς δυνάστες χύνοντας ποτάμια από το ιερό αίμα τους στη γη του Κόδρου και του
Ερεχθέα.

Σε νομοσχέδιο για τις «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», 206 βουλευτές (μεταξύ αυτών, οι εθνομπροστάρηδες, οι χαλύβδινοι υπερπατριώται Βορίδης και Γεωργιάδης) υπερψήφισαν με τρέλα και κορδέλα το άρθρο 35, με το οποίο τροποποιείτο «το Π.Δ. της 20/09/1995 “Εγκριση πολεοδομικής μελέτης αναθεώρησης και επέκτασης τμημάτων των Δήμων Αθηναίων, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αιγάλεω, Περιστερίου και Ταύρου (περιοχή Ελαιώνα, Ν. Αττικής)”».

Διακόσιοι έξι εθνοσωτήρες, σε ένδειξη πρωτοφανούς σύμπνοιας, απέδειξαν στους Ελληνες ότι τα Μνημόνια και το Ισλάμ μπορούν να ενώσουν τις πολιτικές παρατάξεις (πλην χρυσαυγιτών και ΑΝ.ΕΛ., που είπαν «όχι» στο τζαμί). Οι βουλευτές μας άναψαν για τα καλά το φως του Κορανίου, ώστε να διαλύσει τα αθηναϊκά «σκότη».

Τώρα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, με λέξεις που στάζουν μέλι, γάλα και παραδείσια πιλάφια, έγραψε πανηγυρικό άρθρο για την «κατασκευή του πρώτου τεμένους στην Αθήνα έπειτα από περισσότερα από 100 χρόνια» και ανακοινώνει ότι θα είναι έτοιμο έως τα τέλη Απριλίου!

Ε, κι αν κάτι πάει στραβά, ασθενήσει κάνας εργάτης, λείψουν τα χέρια των πιστών δουλευτών, ο Αδωνις και ο Μάκαρος δεν θα πάνε να βάλουν ένα χεράκι; Τόσος εθνικισμός, τόσος πατριωτισμός, τόση προγονολατρεία, αρχές που υποστηρίζουν και προωθούν οι βουλευτές μας, σίγουρα τους έχουν δώσει δύναμη στα μπράτσα και αντοχή στα δύσκολα.

Ανυπομονούμε να τους δούμε να ποζάρουν στα εγκαίνια καμαρωτοί καμαρωτοί και να τους χειροκροτήσουμε. Ζητωμπράβο! Ο Καραϊσκάκης και ο Κολοκοτρώνης τούς κοιτάζουν από ψηλά και τους πέμπουν... ευλογίες.

Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου