Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Mας οδηγούν σε Grexit «συμμαχώντας» με τον άσπονδο εχθρό Β. Σόιμπλε


Ουκ ολίγες φορές έχουμε αναλύσει από το Antinews το υποχθόνιο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του. Το σχέδιο που έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της αυτή η νεοκομμουνιστική ομάδα του Μαξίμου που ποτέ δεν ξέχασε την ήττα στον Εμφύλιο και θέλει να πάρει τη ρεβάνς από την αστική, δυτική δημοκρατία της χώρας.
Είναι η επιστροφή στη δραχμή, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι γιατί αυτή μπορεί να διαλυθεί από μόνη της, αλλά γιατί κάποιοι ανόητοι φωστήρες θέλουν να διαλύσουν ό,τι καλό έγινε στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.
Πολλοί πιστεύουν ότι ο Τσίπρας είναι υποτακτικός της Μέρκελ και του Σόιμπλε και πως κάνει ό,τι του ζητήσουν. Ίσως να είναι κι έτσι, όμως, μήπως πρόκειται για ένα ευρύτερο σχέδιο που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός αντιευρωπαϊκού μετώπου στην Ελλάδα; Η σκληρή λιτότητα, η θεωρία ότι όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από τους Έλληνες, η στοχοποίηση της Γερμανίας, του ΔΝΤ, των μνημονίων
που φταίνε για όλα τα δεινά, είναι κομμάτια του παζλ.
Το δημοψήφισμα του 2015 κατέγραψε το πρώτο αντιευρωπαϊκό μπλοκ που ενσωματώθηκε βεβαίως και στο ευρύτερο κομμάτι της κοινωνίας που οργισμένο είπε ευκολότερα όχι από ναι.
Ο Τσίπρας θέλει από εδώ και στο εξής να κερδίσει το μεγάλο μέρος αυτής της ομάδας του «όχι» κάνοντας τα πάντα προκειμένου να καταστήσει την Ευρώπη μισητή στους Έλληνες.
Πόσο τυχαίο είναι ότι σε όλες τις αξιολογήσεις υπάρχουν δραματικές καθυστερήσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο; Ο Τσίπρας δήθεν διαπραγματεύεται και στο τέλος υποκύπτει στα σκληρά μέτρα που αυτός δεν θέλει αλλά του τα στέλνουν οι άτεγκτοι, κακοί, βρόμικοι και ανθέλληνες δανειστές. Τα μέτρα πέφτουν στις πλάτες του ελληνικού λαού, ο κόσμος εξοργίζεται, αναζητά στόχους και υπεύθυνους για να εκφράσει την οργή του.
Τι ευκολότερο από το να τα βάλει με την Ευρώπη, με το ΔΝΤ, με τους Γερμανούς με το ίδιο το νόμισμα που... φταίει για όλα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας;
Και πόσο τυχαίο είναι ότι πλέον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αντιευρωπαϊκό μέτωπο έχει φτάσει σχεδόν στο 40%; Και που θα ενισχύεται όσο ο Τσίπρας παίζει το παιχνίδι του; Και θα συνεχίσει να το παίζει και τους επόμενους μήνες;
Όσο οι δανειστές απαιτούν νέα μέτρα και όσο η κυβέρνηση «αναγκάζεται» να τα πάρει, τόσο ο αντιευρωπαϊσμός θα ανάβει «κόκκινο». Έτσι, ο Τσίπρας και η αριστερά θα φτιάχνουν σιγά - σιγά το κλίμα για τη μεγάλη αντεπίθεση. Να κάνουν ένα δημοψήφισμα με ξεκάθαρο δίλημμα: «Θέλετε ευρώ και όλα τα μέτρα που σας φορτώνουν ή θέλετε δραχμή όπου θα υπάρχει προοπτική»;
Μην τους ακούτε να ορκίζονται στην ευρωπαϊκή πορεία. Είναι ψεύτες και ύπουλοι. Μισούν την αστική δημοκρατία, απεχθάνονται τα ανοικτά σύνορα (όχι για τους μετανάστες), δεν θέλουν κοινούς κανόνες. Θέλουν να εκμεταλλευτούν τον «τραμπισμό» που ευαγγελίζεται τον απομονωτισμό και την επιστροφή σε ό,τι είναι εθνικό. Και μπορεί στην Αμερική ή αλλού αυτό να είναι καλό, στην Ελλάδα θα είναι καταστροφικό. Αυτό, όμως, είναι μια άλλη ιστορία και δεν εννοούμε βεβαίως να χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα όντας εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει πόντους στο σχέδιό του όσο καθυστερεί και όσο τα μνημόνια μεγαλώνουν και αυξάνονται. Είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια εκτροπής από την αστική δημοκρατία, τον φιλελευθερισμό, τις ελεύθερες και ανοικτές αγορές και μια στροφή σε μοντέλα τύπου Σοβιετίας ή Τσάβες.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η δραματική προειδοποίηση του Γιάννη Στουρνάρα ότι αν γυρίσουμε στη δραχμή θα γίνουμε Βόρεια Κορέα και θα μας συλλαμβάνουν στα σύνορα. Είναι η αλήθεια για το τι πρόκειται να συμβεί και δεν είπε και το κυριότερο. Ότι μια Ελλάδα μόνη της, απομονωμένη και πάμφτωχη θα γίνει το εύκολο θήραμα για τον Σουλτάνο Ερντογάν. Με τα όπλα ή με... όπλο τα εκατομμύρια των μεταναστών.
Ο πρωθυπουργός και η παρέα της δραχμής που βρίσκεται στην κυβέρνηση θα ήθελε να παρουσιαστεί ως η «εγγύηση» της επόμενης ημέρας. Να πει «σας τα έλεγα εγώ για την Ευρώπη, καιρός να γυρίσουμε στη δραχμή» και να παρουσιαστεί ως σωτήρας στην μετα-αστική δημοκρατία της Ελλάδας. Σε καθεστώτα που θα θυμίζουν πολύ αυτά του Νικολά Μαδούρο ή του Κάστρο που έκανε τόσο κόπο για να χαιρετήσει ο πρωθυπουργός μας.
Και δυστυχώς στο σχέδιό του αυτό έχει πολλούς «πρόθυμους ηλίθιους» και από το κέντρο και τη δεξιά. Από τον λεγόμενο αστικό κόσμο της χώρας. Πρώτον και καλύτερο τον Πρ. Παυλόπουλο που παίζει καιρό τώρα το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεύτερον όλους εκείνους που ξέρουν ότι μόνο η ευρωπαϊκή πορεία εξασφαλίζει σταθερότητα και ειρήνη στη χώρα αλλά σιωπούν. Και βεβαίως τους δεξιούς που στήριξαν και στηρίζουν το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ αν και βλέπουν ότι έχει εισέλθει σε επικίνδυνες ατραπούς.
Ελπίζουμε να βγούμε ψεύτες αλλά αυτοί οι τύποι μας οδηγούν σε Grexit «συμμαχώντας» με τον άσπονδο εχθρό Β. Σόιμπλε. Και το κάνουν με τέτοιο τρόπο ώστε σε λίγο θα παρακαλάμε να βγούμε από το ευρώ.
Θα πει κανείς: Είναι τόσο έξυπνοι για να εκπονήσουν ένα τέτοιο σχέδιο; Όχι, έξυπνοι δεν είναι αλλά έχουν τη λογική των κομμουνιστών και αυτό τους καθιστά επικίνδυνους.
Γι' αυτό πρέπει άμεσα να κινητοποιηθεί το τμήμα εκείνο των αστών, των φιλοευρωπαίων που τώρα κοιμούνται ήσυχα και αφήνουν στην τύχη το μέλλον της χώρας. Δεν πρέπει να αφήσουν τους επικίνδυνους να διαλύσουν την πατρίδα μας.

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/mas-odigoun-se-grexit-summaxontas-me-ton-aspondo-exthro-b-soimple/2.114077

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου