Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Τραμπ: Ο ΟΗΕ αδικεί το Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους

Τραμπ: Ο ΟΗΕ αδικεί το Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους
«Πολύ άδικη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος Τραμπ την μεταχείριση των Ηνωμένων Εθνών προς το Ισραήλ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν στον Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου μετά τη συνάντησή τους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ υποδέχτηκαν νωρίτερα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και την σύζυγο του.
Ο Νετανιάχου είναι ο τέταρτος αρχηγός κράτους που υποδέχεται ο Τραμπ.
«Η λύση των δύο κρατών» δεν είναι η μόνη για την επίλυση του Μεσανατολικού, υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ

«Η λύση των δύο κρατών» δεν είναι η μόνη πιθανή για την επίλυση του Μεσανατολικού, υποστήριξε σήμερα Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι θα εργαστεί για την ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, αλλά εναπόκειται ουσιαστικά στις ίδιες τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια συμφωνία.
«Οι ΗΠΑ θα ενθαρρύνουν την προώθηση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας», τόνισε ο Τραμπ. «Θα εργαστούμε με ιδιαίτερη επιμέλεια σε αυτό το θέμα. Αλλά εναπόκειται στις εμπλεκόμενες πλευρές που θα πρέπει άμεσα να διαπραγματευτούν για μια τέτοια συμφωνία», πρόσθεσε ο Τραμπ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε από την πλευρά του ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δίνει «μια πρωτοφανή ευκαιρία» για την προώθηση της ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.
Σε ερώτηση για την λύση δύο κρατών, ο Νετανιάχου τόνισε ότι επιθυμεί να εστιάσει στην «ουσία» και όχι στους «χαρακτηρισμούς».
«Περισσότερο από μια αντιμετώπιση με χαρακτηρισμούς, επιθυμώ μια αντιμετώπιση με ουσία», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, προσθέτοντας πως: «Υπάρχουν δύο προαπαιτούμενα για την ειρήνη. Πρώτον οι Παλαιστίνιοι να αναγνωρίσουν το εβραϊκό κράτος και δεύτερον σε κάθε ειρηνευτική συμφωνία, το Ισραήλ να διατηρήσει τον κύριο έλεγχο ασφάλειας σε ολόκληρη την περιοχή δυτικά του Ιορδάνη ποταμού».
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
«Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι μια από τις χειρότερες συμφωνίες που έχω δει και η κυβέρνηση μου έχει επιβάλει ήδη νέες κυρώσεις στο Ιράν και θα κάνω ακόμη περισσότερα για να αποτρέψω το Ιράν να αναπτύξει ποτέ ένα πυρηνικό όπλο», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου