Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ελληνοτουρκικός πόλεμος στον Λευκό Οίκο


img_3369ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΗ Η ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΛΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΟΜΠΙ – ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ.

Ο στρατηγός Flynn ήταν ένας επικίνδυνος άνθρωπος, πλήρως ελεγχόμενος από τον τουρκικό παράγοντα και ειδικά τον Ερντογάν.  Γι’ αυτό και ο διορισμός του, ανησύχησε πολλούς, στενούς συνεργάτες του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.  Ο Φλιν μάλιστα έκανε το λάθος να αποκαλύψει τις δεσμεύσεις του με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Γράφοντας εκείνο το κατάπτυστο άρθρο που υιοθετούσε πλήρως τις θέσεις του Ερντογάν.

 Η απάντηση του λευκού οίκου ήταν άμεση. Ο Φλιν υποχρεώθηκε να ανασκευάσει γράφοντας νέο άρθρο στο οποίο θα μιλούσε ξεκάθαρα ακόμα και για ανεξάρτητο Κουρδιστάν!  Εδώ στο Ολυμπία βέβαια έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια ότι όποιος πάρει τουρκικό χρήμα, όπως έκανε ο στρατηγός μέσω ιδρυμάτων που είχε ανοίξει, παραμένει έρμαιο των τουρκικών συμφερόντων μέχρι το θάνατό του.

Το Ολυμπία λοιπόν είναι σε θέση να γνωρίζει πως αμέσως μετά αυτή την υπαναχώρηση, ο στρατηγός Φλιν άρχισε κάποιες περίεργες προσεγγίσεις, που θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε επίθεση φιλίας, σε στελέχη της νέας διοίκησης με Ελληνική καταγωγή, αλλά και σε υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους.  Αυτές οι προσεγγίσεις όμως δεν ήταν καθόλου αθώες και καθόλου φιλικές όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Το ίδιο συνέβη και με την συνομιλία του με ρώσους αξιωματούχους, διότι δεν ήταν μόνο ο ρώσος πρέσβης με τον οποίον είχε επαφές.

Ήταν όμως μία θαυμάσια ευκαιρία για να διορθωθεί το λάθος διορισμού του Φλιν, βάζοντας μπροστά την συνομιλία με τον ρώσο πρέσβη ούτως ώστε να μην υπάρξει ουδεμία αντίδραση από τους δημοκρατικούς και φυσικά από τους ελεγχόμενους από το τουρκικό λόμπι.

Αυτή την εξέλιξη όμως οι τούρκοι την χρέωσαν αποκλειστικά στον Rience Priebus. Τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ελληνικής καταγωγής. Ο οποίος είναι σπουδαίος χαρακτήρας και όχι σαν κάτι Ελληνοαμερικάνους του παρελθόντος που αποδείχτηκαν ελεεινότεροι των ελεεινών για την Ελλάδα και τους ομογενείς.

 Και τα αντίποινα δεν άργησαν. Ήρθαν μάλιστα εκ των έσω. Είναι γνωστό και το έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι η Τουρκία έχει διεισδύσει με άφθονο χρήμα στα εθνικιστικά και νεοναζιστικά πολιτικά μορφώματα της Ευρώπης και της Αμερικής. Δεν είναι τυχαίο ότι στην υπόθεση διακίνησης της μεγαλύτερης ποσότητας τουρκικής ηρωΐνης που έχει εντοπιστεί διεθνώς, συμμετείχαν Έλληνες νεοναζί.

Έτσι, σχεδόν άμεσα με την ανακοίνωση αποχώρησης του Φλιν, ακροδεξιοί συντάκτες προσπάθησαν να αποδομήσουν τον Priebus ως βασικό υπεύθυνο της πρότασης για παύση του  Στρατηγού από τα καθήκοντά του, ενώ ο αντιπρόεδρος Pence είχε σκοπό να του επιτρέψει να παραμείνει στη θέση του.  Η επίθεση συνεχίστηκε με δήθεν διαρροές από το λευκό οίκο, σύμφωνα με τις οποίες ο Rience Priebus είχε πέσει σε δυσμένεια και οι μέρες του ήταν μετρημένες.

Πράγμα φυσικά απολύτως αναληθές, αλλά αποτελούσε τον διακαή πόθο του τουρκικού λόμπι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά τι εστί Priebus. Πόθους που δυστυχώς έσπευσε να δημοσιεύσει ως «υπαρκτό σενάριο» και γνωστό εκδοτικό συγκρότημα, ντόπιο.

 Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και το σενάριο αυτό διαψεύστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν. Αντίθετα, μετά και την σημερινή εξέλιξη με την σύνοδο του ΝΑΤΟ και την σκληρή κόντρα του αμερικανού υπουργού άμυνας με τον Τούρκο ομόλογο του, ο πόλεμος έχει μόλις αρχίσει.

 

 olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου