Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Κούρδοι Ελλάδας σε προσφυγες: Μην παρασύρεστε από «αλληλέγγυους», σεβαστείτε την Ελλάδα και τους Έλληνες!


Ο κουρδικός λαός, στα μέρη όπου ζει, έχει την ατυχία να αντιμετωπίζει και την τρομοκρατία, μέσω των διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων που δρούν εκεί, αλλά συγχρόνως και την καταπίεση από τα καθεστώτα των χωρών αυτών. Η επαναπροώθηση των Κούρδων προσφύγων στις χώρες από τις οποίες προήλθαν επιφέρει άμεσο κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή.
Το Συριακό καθεστώς, αρνούμενο να εκδημοκρατιστεί και εξαπολύοντας πόλεμο εναντίον του ίδιου του του λαού, έφερε τη χώρα σε κατάσταση εμφυλίου. Την επιλογή του πολέμου που έκανε ο Ασάντ, την ακολούθησαν η...
Μουσουλμανική Αδελφότητα, το τουρκικό καθεστώς υπό τον Ερντογάν, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Στη Συρία και το Ιράκ, η ύπαρξη συμμοριών, όπως οι ISIS, Al Nusra, Ansar al Sam και στρατός του Ισλάμ ασκεί κυριολεκτική και ψυχολογική τρομοκρατία στους απλούς πολίτες, και τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 
Ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει μεγάλη αλληλεγγύη, παρόλες τις δυσκολές που περνά. Ίσως τη μεγαλύτερη σαν λαός στην Ευρώπη. Αλλά και η κυβέρνηση έχει καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες τόσο για να βρεθεί μια λύση, όσο και για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες στις καθημερινές τους ανάγκες, να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση και να φτάσουν στον προορισμό τους.
Εμείς από την πλευρά μας καλούμε τους πρόσφυγες που προέρχονται από το λαό μας και βρίσκονται στην Ελλάδα να σέβονται απόλυτα τον ελληνικό λαό και τις αρχές και να μην πέφτουν θύματα προπαγάνδας από διάφορες ομάδες «αλληλέγγυων» που καλούν σε ταραχές και βίαιες αντιδράσεις. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πάντα ήταν φιλικός προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ειδικά προς το δικό μας λαό και τον αγώνα του.
Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι η λύση δεν είναι να πιέζει την Ελλάδα για το προσφυγικό γιατί είναι η τελευταία χώρα που ευθύνεται για το συριακό πρόβλημα. Αυτό το σύνθετο πρόβλημα μπορεί να έχει ως μόνη λύση την ειρήνη. Την ειρήνη, τη δημοκρατία, την ελευθερία και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ειδικά της θρησκευτικής τρομοκρατίας. Αλλά και της κρατικής τρομοκρατίας του Ερντογάν, του Ασάντ και του οποιουδήποτε άλλου.

Επιτροπή Κομμάτων Κουρδιστάν στην Ελλάδα

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου