Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο Σάλλας, ναι ο Σάλλας, αποδοκιμάζει τα χωρίς κριτήρια δάνεια


Και να που έφτασε η ημέρα που κι ο Μιχάλης Σάλλας θα έδινε μαθήματα χρηστής διοίκησης. Σε συνέντευξή στου στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς ανάφερε πως οι τράπεζες ασφαλώς και δίνουν χρήματα στην οικονομία, αλλά δε μπορούν να αυξάνουν τη χρηματοδότηση σε εταιρείες των οποίων ο τζίρος συστηματικά μειώνεται και δεν έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των δανείων τους. Ο ίδιος πρόσθεσε πως πρέπει ως τράπεζες να προστατεύουν τα χρήματα των καταθετών τους, καθώς αν οποιοσδήποτε ζητούσε δάνεια τα έπαιρνε χωρίς κριτήρια τότε οι τράπεζες θα κατέρρεαν και οι καταθέτες θα έχαναν τα χρήματά τους με καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία. Μάλλον έκανε αυτοκριτική ο κ. Σάλλας, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν, κι όπως επανειλημμένως έχουν γράψει www.koutipandoras.gr και «HOT DOC», είχε αναμείξει το τραπεζικό με το οικογενειακό του συμφέρον.
«Οι εταιρείες αναχρηματοδοτούνται συνεχώς από τις τράπεζες, με προτεραιότητα μάλιστα σε επιχειρήσεις και τομείς από τους οποίους θα προκύψει η ανάκαμψη της οικονομίας, όπως οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και γενικότερα μονάδες μικρές ή μεγάλες που έχουν δυναμισμό και προοπτική», υποστήριξε επίσης ο κ. Σάλλας, ο οποίος μίλησε για διαχρονική βοήθεια των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, κάτι που ισχύει και σήμερα με συνεχείς διευκολύνσεις που γίνονται σε αυτούς που είχαν συνέπεια και τώρα έχουν ανάγκη.
Αναφορικώς με το ευρώ, ο τραπεζίτης επισήμανε πως το ισχυρό νόμισμα δεν είναι εμπόδιο, είναι προνόμιο και ασφάλεια, ενώ για το μνημόνιο υπογράμμισε πως είμαστε οικονομικά και νομικά δεσμευμένοι προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και πως δεν υπάρχει πολιτικός τρόπος απεμπλοκής χωρίς σοβαρές συνέπειες: «Ο μόνος τρόπος είναι οικονομικός και προϋποθέτει να εξακολουθήσουμε να παράγουμε πλεονάσματα και να δημιουργήσουμε επιτέλους συνθήκες διατηρήσιμης ανάπτυξης με υψηλούς ρυθμούς. Πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε το παρελθόν. Πρέπει όλοι να δούμε το μέλλον. Πρέπει όλοι να ανασκουμπωθούμε. Αυτό θα δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης, ευνοώντας τις επενδύσεις και την επιστροφή κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία», πρόσθεσε ο ίδιος.

 http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου