Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αγοράζω ψήφους με τρία κατοστάρικα τον έναν



Οι διαρροές και τα ρυάκια που είναι πάντα πρόθυμα να τις μεταφέρουν έλεγαν μέχρι προχθές ότι ο Σαμαράς δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις πιέσεις της τρόικας, ότι θα μοιράσει οπωσδήποτε στον λαό 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος, δηλαδή πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Οι γραμμές απέναντι στην τρόικα ήταν κατακόκκινες, τις έβλεπες και νόμιζες ότι είχαν γραφτεί με αίμα, ώσπου ανακοινώθηκε η συμφωνία και αποδείχτηκε ότι το αίμα ήταν μαρμελάδα φράουλας. Τα 2 δισ. της μοιρασιάς έγιναν 500 εκατομμύρια κι αν δεν έχουν αλλάξει δραστικά τα πράγματα από τότε που πήγαινα σχολείο, νομίζω ότι το 2.000 είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το 500. Τέσσερις φορές λιγότερα απ' όσα υποσχόταν μοιράζει ο Σαμαράς κι αντί να πάει να κρυφτεί σε τέσσερα λαγούμια, εμφανίσθηκε στην τηλεόραση νικητής και τροπαιούχος.

Νικητή και τροπαιούχο τον εμφάνισαν τον Σαμαρά και τα ρυάκια: «Πέτυχε τη διανομή του πλεονάσματος ο πρωθυπουργός απέναντι στην τρόικα», έγραψε η ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος, «Σαμαράς: υποσχεθήκαμε ότι θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», έγραψε το ηλεκτρονικό "Βήμα".

Αν είχανε οι καλόγεροι του Μεσαίωνα το "Βήμα" και το "Θέμα", δεν θα βάφτιζαν ψάρι το σκέτο κρέας, θα βάφτιζαν ψάρι το κοκορέτσι, να το βλέπει ο λαός να γυρίζει στη σούβλα και να νομίζει ότι κολυμπάει στα ορμητικά νερά του ποταμού.

Αφαίρεσαν από τους πολίτες και την οικονομία το 25% του ΑΕΠ, πάνω από 75 δισ. ευρώ, και τώρα επιστρέφουν σε ένα εκατομμύριο πολίτες 500 εκατομμύρια ευρώ, ούτε καν το 1% δεν μας δίνουν πίσω οι ερίφηδες. Για να κατασκευάσουν το πλεόνασμά τους, έκοψαν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, έκλεισαν σχολεία και νοσοκομεία, διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, έβαλαν φόρους επί δικαίους και αδίκους, απέλυσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έκλεισαν εκατοντάδες χιλιάδες μαγαζιά, κατέσχεσαν μισθούς, συντάξεις και σπίτια, αποστράγγισαν τις δημόσιες επενδύσεις, καταδίκασαν έναν ολόκληρο λαό στη φτώχεια, την ύφεση, την ανεργία και τώρα έρχονται να πετάξουν ένα ξεροκόμματο στο 10% των πιο φτωχών.

Κι αυτά τα διακόσια - τριακόσια ευρώ θα δοθούν μια φορά, υπό μορφήν, λέει, δώρου του Πάσχα. Η ελεημοσύνη του πλεονάσματος θα δοθεί άπαξ, τα μέτρα που έφεραν το πλεόνασμα θα μείνουν διά παντός. Θα ξοδευτεί το τρακοσάρι σε μια μέρα και θα μείνουν πίσω οι πετσοκομμένοι μισθοί, οι συντάξεις της πείνας, οι φόροι, οι κατασχέσεις, τα σχολεία χωρίς καθηγητές, τα νοσοκομεία με τους ελάχιστους και απλήρωτους γιατρούς, θα μείνει ο κλειστός ΕΟΠΥΥ και οι μαραμένες δομές της ψυχικής υγείας.

Η μεγαλύτερη ντροπή για τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τα παπαγαλάκια τους είναι ότι θεωρούν τον λαό τους εξωνημένο. Θεωρούν ότι οι κατεστραμμένοι θα εξαγοραστούν με ένα ξεροκόμματο, ότι για τρακόσια ευρώ θα πάνε στην κάλπη και θα ψηφίσουν τους δημίους τους. Για να τους πείσουν ολότελα, θα τους δώσουν να πιούν και φρέσκο γάλα δέκα ημερών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου