Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Με τους μετανάστες-εισβολείς, εναντίον της πατρίδας τους

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στην Κομισιόν στην οποία καταγγέλλουν την Ελληνική κυβέρνηση πως προσπαθεί να θεσπίσει μυστικά κονδύλια στην διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.
Η κυβέρνηση όντως κατέθεσε νομοσχέδιο στο οποίο προβλέπεται η ύπαρξη μυστικών κονδυλίων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, για λόγους προστασίας της Εθνικής Ασφάλειας. Αυτό ακριβώς καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας μάλιστα, « πώς θα εξασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι αυτά τα μυστικά κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν με σεβασμό απέναντι στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, προτεραιοποιώντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο»(από το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του Βήματος).
Φαίνεται πως οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν συγχώρεσαν την κυβέρνηση γιατί αντιμετώπισε με επιτυχία την απόπειρα εισβολής των μεταναστών στον Εβρο. Είναι τόσο ιδεοληπτικοί- για να μην χρησιμοποιήσω άλλη βαρύτερη λέξη- που δεν έχουν αντιληφθεί το σχέδιο του Ερντογάν. Δεν έχουν αντιληφθεί πως δεν μιλούμε πλέον για πρόσφυγες ή μετανάστες, αλλά για πιόνια της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.
Δεν έχουν ακούσει τίποτα για την δράση της ΜΙΤ στα στρατόπεδα προσφύγων; Δεν αναρωτήθηκαν ποτέ τι μπορεί να συμβεί στα νησιά σε περίπτωση θερμού επεισοδίου; Δεν τους περνά από το μυαλό πως μέσα στους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες μπορεί να βρίσκονται και εκατοντάδες εκπαιδευμένοι τζιχαντιστές που περιμένουν το κατάλληλο σήμα για να δράσουν;
Στην αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων, που αποτελούν κίνδυνο για την Εθνική Ασφάλεια της πατρίδας μας, αποβλέπουν οι ρυθμίσεις του σχετικού νομοσχεδίου. Και βέβαια άπτονται του μεταναστευτικού ζητήματος, καθώς η απειλή προκύπτει από την παρουσία δεκάδων χιλιάδων μεταναστών σε ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδος.
Επίσης οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως δεν βλέπουν την τουρκική προπαγάνδα εναντίον της δικής τους πατρίδας για το μεταναστευτικό. Αλλά τι γράφω; Όχι μόνον την βλέπουν, αλλά την αναπαράγουν κιόλας.
Αφελείς, ιδεοληπτικοί ή κάτι άλλο;
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αποκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ βαποράκι της τουρκικής προπαγάνδας. Επιβεβαιώνεται για μιαν ακόμα φορά.
Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο στο άρθρο 55, το Υπουργείο έχει την δυνατότητα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων που «προορίζονται για το εσωτερικό και για το εξωτερικό για απόρρητους εθνικούς σκοπούς.»
Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το υπουργείο να προσδιορίσει δημοσίως πώς και πού θα διαθέσει τα μυστικά κονδύλια; Τότε τι μυστικά κονδύλια θα ήταν; Στα μυστικά κονδύλια υπάρχει λογοδοσία; Οι ίδιοι όταν κυβερνούσαν πώς τα διέθεταν; Τα αναρτούσαν στο διαδίκτυο;
Λίγη ντροπή δεν έχουν;
Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο με την ερώτηση τους να θέτουν θέμα διακοπής της χρηματοδότησης της δικής τους πατρίδας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, επειδή η Ελλάδα «εντοπίζει απειλές στο πεδίο της Εθνικής Ασφάλειας».
Πιο κάτω δεν γίνεται.
Απεναντίας, θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα όχι την ασφάλεια την πατρίδας τους, αλλά τα δικαιώματα των μεταναστών. Μάλλον θα ήταν έκπληξη αν συνέβαινε το αντίθετο.
Έχω γράψει κατ΄επανάληψη πως με τον ΣΥΡΙΖΑ το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Υ.Γ.Η κυβέρνηση ας ανοίξει επιτέλους τον φάκελο της διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το μεταναστευτικό επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να μάθουμε πώς διατέθηκε το 1.5 δισεκατομμύριο ευρώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου