Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ο λαγός του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια

Γιάννης Αθανασιάδης


Πάμε Σκόπια;

Βόρεια Μακεδονία... Μάλιστα!

Ο λαγός του ΝΑΤΟ που φυτεύτηκε στην καρδιά των Βαλκανίων έβγαλε το κεφάλι του.

Είναι φανερό και στους πλέον αφελείς ότι όλη αυτή η επίμονη στήριξη του κρατιδίου αυτού από τους Αμερικάνους και την Γερμανική ΕΕ είχε και έχει σαν στόχο, την δημιουργία ενός αποσταθεροποιητικού παράγοντα στα Βαλκάνια, χρήσιμη προς όποια κατεύθυνση, κατά το δοκούν γουστάρουν οι Αμερικανοί.

Σημεία τριβής και αποσταθεροποίησης υπάρχουν προς όλες τις χώρες που το περιβάλλουν.

Με την Αλβανία και το μειονοτικό, με την Βουλγαρία και τις αντίστοιχες διεκδικήσεις και προστριβές, και φυσικά με την Ελλάδα και την αλύτρωτη Μακεδονία του Αιγαίου.

Με την Σερβία δεν υπήρχαν έντονες αντιθέσεις παρ' ότι έχουν ενσωματώσει στο κράτος τους Σερβικά εδάφη.



Όμως οι Αμερικάνοι δεν έχουν ενδοιασμούς να δημιουργήσουν πρόκληση εκ του μη όντος.

Έτσι πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε γραμματόσημο από την Β. Μακεδονία το οποίο εμφανίζει χάρτη της ναζιστικής περιόδου 1941 - 1945.

Ο συγκεκριμένος χάρτης απεικονίζει τη Κροατία, τα σύνορα της οποίας εκτείνονται σε εδάφη που ανήκουν στη Σερβία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.

Η Σερβία απαντώντας στην πρόκληση μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας θεωρεί τη δημοσίευση αυτού του γραμματοσήμου την ημέρα της επετείου της νίκης κατά του φασισμού ως εχθρική προβοκάτσια που στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Σερβίας. Καθώς επίσης και προσβολή για όλους τους Σέρβους που εξοντώθηκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του NDH τη διάρκεια του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου».

Αν ακόμα δεν καταλάβατε τον ρόλο της ύπαρξης αυτού του κράτους (με τις προδιαγραφές που το στήριξαν οι Αμερικάνοι), να σας τον πω με δυο λόγια.

Είναι ο μπαλαντέρ που κρατά το ΝΑΤΟ για την δημιουργία πίεσης και αποσταθεροποίησης απέναντι σε όποιο βαλκανικό λαό τους ενοχλήσει.

Και δεν είναι καθόλου τυχαία ούτε η ημέρα, (ημέρα νίκης του κόκκινου στρατού κατά της ναζιστικής Γερμανίας) που διάλεξαν να γιορτάσουν με γραμματόσημο την ναζιστική οριοθέτηση των Βαλκανίων, ούτε και το κράτος που προκαλούν δηλαδή την Σερβία μια χώρα που όλοι γνωρίζουμε τις σχέσεις της με την Ρωσία.

Πηγή: dromosanoixtos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου