Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ανθρωπισμός με το αζημίωτο


Ανθρωπισμός με το αζημίωτο
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο blog του στο pagenews.gr αναφέρεται στην υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη. Αφού γράφει ότι το να βγάζεις χρήματα με νόμιμο τρόπο δεν είναι κακό, σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός δείχνει «ανθρωπισμό με το αζημίωτο».
Το να βγάζεις χρήματα δεν είναι κακό, εφόσον αυτό γίνεται με νόμιμο τρόπο. Αντιθέτως είναι από τις κινητήριες δυνάμεις της ιστορίας και του πολιτισμού.Από εκεί και πέρα υπάρχουν εκατομμύρια περιπτώσεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκατομμύρια ιδιαίτερους λόγους.
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των πολιτικών, έγινε γνωστό ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αγόρασε το 2018 οκτώ ακίνητα στην Αθήνα.
Είναι ελπιδοφόρο να βλέπει κάποιος ότι εν μέσω κρίσης κάποιοι συμπολίτες μας τα καταφέρνουν περισσότερο από καλά και όπως αγοράζουν άλλοι τα αναψυκτικά σε προσφορά, 6+2, από το super market αυτοί αγοράζουν τα ακίνητα.

Τεκμήριο καλών προθέσεων

Αν οι επιτυχημένοι συμπολίτες μας είναι και Αριστεροί, ακόμα καλύτερα, διότι ως γνωστόν στην Ελλάδα η Αριστερά έχει το τεκμήριο των καλών προθέσεων. Αν δύο άτομα κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα και ο ένας είναι Αριστερός, τότε είναι αξιωματικά βέβαιο ότι ο τελευταίος το κάνει για καλό ή καλύτερο σκοπό, ενώ ο άλλος μπορεί και να έχει δευτερότριτες σκέψεις. Αν, δε, πρόκειται για κάτι που μπορεί να είναι ή να φαίνεται ηθικά επιλήψιμο ή πολιτικά συζητήσιμο, τότε ο Αριστερός έχει σίγουρα έναν ευγενή σκοπό που όμως είναι αφανής για λόγους ταπεινοφροσύνης και πάντως δυσδιάκριτος από την πλέμπα η οποία δεν αντιλαμβάνεται την πολυπλοκότητα της αριστερής σκέψης και την πολυδαίδαλη στρατηγική για την επικράτηση της επανάστασης. Αν το ίδιο πράγμα το έχει κάνει πρόσωπο από το επικατάρατο φάσμα της κεντροδεξιάς τότε είναι προφανές ότι είναι πολύ χειρότερο απ’ όσο φαίνεται, διότι το μυαλό των δεξιών ποτέ δεν σπαταλά φαιά ουσία για να διαπράξει ένα μόνο κακό, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τρία επίπεδα επιβλαβών στοχεύσεων και επιπτώσεων. Αυτά, γενικά μιλώντας.
Τώρα, στην περίπτωση του Δημήτρη Παπαδημούλη, έγινε γνωστό ότι τα τρία από τα οκτώ νεοαποκτηθέντα ακίνητα τα ενοικιάζει σε ΜΚΟ για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών. Άλλη μία απόδειξη της ανωτερότητας του Αριστερού νοός. Και επένδυση έκανε με την αγορά των ακινήτων και απόσβεση ξεκίνησε άμεσα με την ενοικίαση σε ΜΚΟ και συνεπής είναι με τη στάση του είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να δέχεται αυτούς που έρχονται από την Ασία και την Αφρική. Απόδειξη, ότι στον βαθμό που του αναλογεί, με τις μικρές του δυνάμεις, συμβάλλει στην εξεύρεση χώρου για τη διαμονή τους. Με το αζημίωτο βέβαια, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια. Όπως λεπτομέρεια είναι ότι η Τουρκία ελέγχει και κατευθύνει τη ροή των χιλιάδων παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα με στόχο την αποσταθεροποίησή της. Παρανυχίδες μπροστά στον μεγάλο σκοπό του διεθνισμού

Κατά τα λοιπά, ο παραλογισμός της υποστήριξης μίας κατάστασης που διαλύει τη χώρα, δηλαδή η θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να δέχεται όλους αυτούς που στέλνει η Τουρκία από 90 χώρες, έχει τις (περισσότερες από μία) εξηγήσεις του.

Υπάρχουν αυτοί που βγάζουν χρήματα από αυτό. Πρώτες και καλύτερες οι ΜΚΟ. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 1400 (!!!). Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να λειτουργεί ένας τόσος μεγάλος αριθμός ΜΚΟ για το μεταναστευτικό σε μία χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας. Ο ίδιος λογικός άνθρωπος θα δώσει μόνος του τη λογική απάντηση: Προφανώς υπάρχει πολύ «ψωμί». Διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Παρεμπιπτόντως, άνδρες της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, πραγματοποίησαν έφοδο σε τρεις ΜΚΟ κατάσχοντας ηλεκτρονικό και άλλο υλικό μετά από καταγγελίες για «περίεργη» διαχείριση των κονδυλίων. Έπονται και άλλες. Πέραν των ΜΚΟ, μία ολόκληρη εφοδιαστική αλυσίδα ατόμων και επιχειρήσεων επίσης βγάζουν χρήματα από το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας. Πρόσωπα που διαθέτουν προς ενοικίαση τα ακίνητά τους, καλή ώρα, είτε ιδιωτικά είτε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές δομές, εταιρείες κέτερινγκ, τοπικά μαγαζιά που είδαν τον τζίρο τους να ανεβαίνει από την επιδοτούμενη αφροασιατική πλημμυρίδα η οποία σαρώνει ολόκληρες περιοχές της χώρας, όπως η Λέσβος και πολλοί άλλοι που διέκριναν ευκαιρία για επιχειρείν, στην πληγή της χώρας.

Ορισμένες ΜΚΟ συνεργάζονται με δουλέμπορους

Οι δουλέμποροι, ένθεν και ένθεν, επίσης κάνουν μεγάλους τζίρους, με ορισμένες ΜΚΟ να αποτελούν συνεργούς και φυσικές προεκτάσεις τους καθώς υπάρχει αμοιβαίο όφελος διότι οι τελευταίες δεν έχουν δουλειά και λόγο ύπαρξης χωρίς τους πρώτους και οι πρώτοι διευκολύνονται στη διεκπεραίωση του έργου τους από τις τελευταίες, οι οποίες παράλληλα «ξεπλένουν» και το δουλεμπόριο, παρουσιάζοντας ως ανθρωπιστική υποχρέωση των κρατών να δέχονται την μπίζνα αδιαμαρτύρητα.
Το τουρκικό κράτος επίσης βγάζει δισεκατομμύρια καθώς η διακίνηση μεταναστών είναι μία από τις βασικές άδηλες πηγές μαύρου χρήματος με το οποίο χρηματοδοτεί πολυποίκιλες σκοτεινές δραστηριότητες, ακόμα και όταν η επίσημη οικονομία βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας. Και υπάρχουν βέβαια και οι πράκτορες των τουρκικών υπηρεσιών οι οποίοι εντάσσονται στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας Πέραν αυτών που αναλαμβάνουν σκληρή επιχειρησιακή δράση, (διείσδυση στη χώρα ως μετανάστες, ως ιδρυτές και μέλη ΜΚΟ, οργάνωση των μεταναστών για τη δημιουργία επεισοδίων ως πρόβες γενικότερης κινητοποίησης όταν λάβουν εντολή κ.ά.), υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι έχουν προπαγανδιστική αποστολή, δηλαδή των προώθηση μέσω ΜΜΕ και κοινωνικών δικτύων του μεταναστευτικού ως ανθρωπιστικού ζητήματος, τη δυσφήμιση της Ελλάδας με fake news (νεκροί μετανάστες από ελληνικά πυρά κλπ) ώστε να ενοχοποιούνται οι αντιδράσεις.
Οπότε, την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιον να υπερασπίζεται με πάθος την απρόσκοπτη συνέχιση του εποικισμού της χώρας και την αποσταθεροποίησή της μέσω του μεταναστευτικού, κάντε έναν έλεγχο αν ανήκει σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες. Το πιθανότερο είναι ότι θα βγείτε σοφότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου