Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ο μικρός ζυθοποιός και η μακαρονάδα

Θα χρειαστούν μόνο 5 λεπτά για να διαβάσετε και να κατανοήσετε το νέο νόμο που θέλουν να εφαρμόσουν για τις ζυθοποιίες. Αφιερώστε τον και θα καταλάβετε την γραφειοκρατία που χρειάζεται για να παραχθούν 1000 λίτρα μπύρας σε μια μικροζυθοποία...
Σκεφτείτε ότι θέλετε να φτιάξετε μακαρονάδα Ναπολιτάνα (δε μιλάω για καρμπονάρα) τότε θα πρέπει να φτιάξετε φάκελο με τη συνταγή σας να τον καταθέσετε σε κρατική υπηρεσία τουλάχιστον ένα μήνα πριν αποφασίσετε να φάτε. Όταν έρθει επιτέλους η ώρα να "φάτε" πρέπει να κάνετε αίτημα σε κρατικό φορέα για αγορά μακαρονιων, κρεμμυδιων , κλπ.. 
Με τη παραλαβή των υλικών έρχεται κρατικός υπάλληλος και βεβαιώνει ορθότητα και ποσοτητα υλικών ζυγίζοντας τα υλικά σε διακριβωμενη ζυγαριά με αυτόματη εκτύπωση και βέβαια κόβοντας το παλιό καλό τριπλότυπο της δεκαετίας του 60!!! Όταν έρθει η ώρα να βράσετε θα πρέπει να κάνετε αίτημα να έρθει κρατικος υπάλληλος να βεβαιώσει τις ποσότητες μακαρονιων, κρεμμυδιων, λαδιού,κλπ., που θα χρησιμοποιηθούν για να τις σφραγίσει και να κόψει παλι κάνα τριπλοτυπο αφού τις ζυγίσει στη διακριβωμενη ζυγαριά με την αυτόματη εκτυπωση.

 Μόλις βράσετε τα μακαρόνια και πριν φάτε θα πρέπει να κάνετε αίτημα να έρθει κρατικός υπάλληλος να βεβαιώσει την ακριβη ποσότητα των βρασμενων μακαρονιων στο σουρωτηρι με τη χρήση της διακριβωμενης ζυγαριάς με την αυτόματη εκτύπωση.
 Με βάση τη ποσότητα των μακαρονιων στο σουρωτηρι και πάντα πριν φατε, εννοείται! , θα πρέπει να πληρώσετε, μέσα σε μια ημέρα, φόρο στο τελωνείο και ΦΠΑ επί του φόρου για τα μακαρόνια που ζυγισε στο σουρωτηρι ο κρατικός υπάλληλος αλλά και για τα μακαρόνια που δεν ήταν στο σουρωτηρι γιατί κόλλησαν στο πάτο της κατσαρόλας.
Με άλλα λόγια φόρο πληρώνετε για τα μακαρόνια που ενδεχομένως θα φάτε, για τα μακαρόνια που δεν θα φατε γιατί κόλλησαν αλλά ακόμα και για τα μακαρόνια που δεν θα φατε γιατί δε πεινάτε.
Αν σας έχει μείνει ακόμα όρεξη μετά απο όλα αυτά, τότε ήρθε η ώρα να φάτε. Προσοχή, αν δε το καταλάβατε, είτε τα φάτε τα μακαρόνια είτε όχι, ο φόρος έχει πληρωθεί για όλη τη ποσότητα που βράσατε. Αν δε πεινάτε τώρα μετά από όλα αυτά, και θέλετε να πετάξετε κάποια μακαρόνια θα πρέπει να κάνετε αίτηση να έρθει κρατικός υπάλληλος να μετρήσει στη διακριβωμενη ζυγαριά με την αυτόματη εκτύπωση τη ποσότητα που θα πετάξετε!
Επίσης προσέξτε γιατί αν βάλετε περισσότερο κρεμμύδι υπάρχει περίπτωση το προϊόν να χαρακτηριστεί από μακαρονάδα Ναπολιτάνα ....κρεμμυδοσουπα και να φάτε τσουχτερό πρόστιμο!
Τώρα κάντε το ίδιο για το πρωινό και το βραδινό σας και κρατήστε καθημερινό βιβλίο ημερολόγιο καθώς και μηνιαία βιβλία όπου θα φαίνονται αναλυτικά όλα τα υλικά που αγοράσατε , που φάγατε και που.... ( ντροπή) για να το δώσετε στο κρατικό υπάλληλο της περιοχής σας , ο οποίος θα το δώσει στον κρατικό προϊστάμενο του κλπ. κλπ..
Προσοχή αν φτιάξετε Ναπολιτάνα για λογαριασμό τρίτου τότε θα πρέπει να κάνετε συμβολαιογραφική πράξη ή ιδιωτικό συμφωνητικό.
Τέλος θα πρέπει στο τραπέζι σας να υπάρχει πάντα μια άδεια καρέκλα για τον κρατικό "υπάλληλο* (για να φάει;) ενώ αν αποφασίσετε τελικά να μη φάτε ή πεθάνετε αιφνιδίως θα πρέπει να έχετε ενημερώσει αρμοδιως τουλάχιστον δύο μέρες πριν.
Συμπέρασμα
Γιατί να κάτσω να μαγειρέψω,
Δε παραγγέλνω μια μακαρονάδα απ' έξω;
Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που ανακοινώνεται η κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ! Το σχέδιο νόμου δεν είναι εισπρακτικό, έχει επιβληθεί από γνωστούς αγνωστους "κουκουλοφόρους" που κυκλοφορόυν με περισσή άνεση στα σαλόνια των κρατικών υπηρεσιών
Ευχαριστώ
Ο μικρός ζυθοποιός
*Η αναφορά στη καρέκλα για τον κρατικό υπάλληλο δεν είναι ευφυολόγημα. Αναφέρεται ρητά στο σχέδιο νόμου. Άλλωστε στα μεγάλα εργοστάσια παραγωγής ζύθου και αποσταγμάτων οι κρατικοί υπάλληλοι έχουν δικά τους "γραφεια".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου